Recviem pentru Detroit
BBC Knowledge va transmite vineri, 13iunie, de la ora 18:00, documentarul Recviem pentru Detroit? Care spune povestea fascinantă a industriei auto din Detroit, bazându-se pe mărturiile oamenilor care au luat parte la aceasta.

Cu ajutorul unor imagini extraordinare de arhivă ceilustrează momentele deglorie ale orașului, proiectatepe clădirile sale, acumabandonate, și de muzica denestăpânit pe care Detroit-ulcontinuă să o producă, de laragtime și rap la tehno, acestdocumentar urmăreșteascensiunea și declinul celor 'Trei Mari Producători' - General Motors, Ford și Chrysler,precum și impactul declinului acestor uriași asupra orașului.

Detroit a fost în prima linie a visului american al secolului 20, devenind al patrulea mare oraș din Statele Unite ale Americii și unul dintre cele mai bogate. In Detroit, au fost inaugurate primele centre comerciale de tip “mall”, iar orașul a fost destinația primei autostrăzi din Statele Unite ale Americii, construită special pentru a facilita creșterea numărului de navetiști în oraș.

Începutul secolului 21 nu a mai avut elementele visului american, ba din contră, a fost un coșmar pentru orașul Detroit. Comunitatea afro-americană care locuiește în mare parte în interiorul orașului se confruntă cu sărăcia și șomajul care au crescut ajungând la proporții critice. Iar toată această imagine contrastează puternic cu suburbiile bogate care înconjoară orașul șicare sunt locuite majoritar de populatia albă.

Incluzând interviuri cu oameni care trăiesc într-o metropolă cu fabrici auto părăsite, școli închiseși o infrastructură deficitară, alături de cei prinși în utopia consumeristă a suburbiilor, acestdocumentar prezintă momentele de prosperitate și declinul unui oraș dependent de proprialui industrie.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.

Sursa: Bogdan Grigoras, Communication Specialist Eventures
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii