Programat in acest weekend, pe probele speciale din judetul Cluj, Transilvania Rally a fost ultima etapa pe asflat din calendarul intern, iar obiectivul principal pentru echipajul Sebastian Barbu/ Sergiu Itu a fost de a aduna cat mai multe puncte posibil, pe o suprafata pe care nu s-a acomodat inca atat de bine cu noua masina.

Sebastian Barbu si Sergiu Itu - Mitsubishi Lancer EVO X - start festiv Transilvania Rally
Sebastian Barbu si Sergiu Itu au terminat pe locul 7 in Transilvania Rally.
Echipajul ocupa pozitia a patra in clasamentul general din CNRD cu 47 de puncte.
Dupa etapa de la Cluj urmeaza participarea in Bulgaria Rally, etapa in European Rally Trophy.

Programat in acest weekend,  pe probele speciale din judetul Cluj, Transilvania Rally a fost ultima etapa pe asflat din calendarul intern, iar obiectivul principal pentru echipajul Sebastian Barbu/ Sergiu Itu a fost de a aduna cat mai multe puncte posibil, pe o suprafata pe care nu s-a acomodat inca atat de bine cu noua masina.

Sebastian Barbu si Sergiu Itu au inceput etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop cu o evolutie excelenta. Cei doi au terminat prima speciala a raliului cu cel de-al treilea timp, dupa care au redus ritmul pe urmatoarele doua probe si la finalul primei zile se aflau pe pozitia a cincea la general. “M-am simtit excelent pe prima proba, dupa care, pe proba de noapte, am pierdut mai mult timp. Nu m-am simtit foarte confortabil si mi-am iesit din ritm”, a spus Sebastian Barbu, la finalul primei zile de cursa din Transilvania Rally.

La fel ca in prima zi, ploaia a influentat major aderenta pe probele speciale, alegerea pneurilor fiind decisiva. “Am plecat in prima bucla cu slick-uri, ceea ce nu a fost o alegere prea buna pentru ca prima proba era uda in proportie de 70% si am pierdut foarte multi timp”, a spus Sebastian Barbu, in primul parc de service din ziua a doua.

Sebastian Barbu a fost foarte aproape sa castige o proba speciala si in etapa de la Cluj, pe speciala Floresti el fiind mai lent cu 0,9 secunde decat Simone Tempestini, castigatorul probei. In final, Sebastian Barbu si Sergiu Itu s-au confruntat cu probleme tehnice si pe super speciala Polus Center au fost foarte aproape de abandon. “Lipsa de experienta si-a spus cuvantul. Am fortat prea mult pe final, cand ar fi trebuit sa menajez masina, dar sunt bucuros ca am terminat in puncte”, a continuat Sebastian Barbu.

Astfel, la finalul celor 12 probe speciale din Transilvania Rally, Sebastian Barbu si Sergiu Itu au terminat pe locul 7 in clasamentul raliului si se afla pe locul 4, cu 47 de puncte, la general in Campionatul National. “Sunt foarte bucuros ca am ajuns la sosire in etapa mea de casa. A fost un raliu dificil, dar util pentru noi pentru ca am acumulat experienta importanta pentru etapele viitoare”, a spus si Sergiu Itu, copilotul echipajului.

Urmatoarea etapa din programul echipajului Sebastian Barbu / Sergiu Itu este Bulgaria Rally, etapa inclusa in European Rally Trophy. Participarea in sezonul 2014 este posibila cu ajutorul partenerilor:  Colina Motorsport, Mobil 1, Pirelli, Loctite, Schuster & Co Ecologic, Porfessional Broker si Print Sibiu.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii