Eric Enache la clasa Promo BB, Alex Iancu la clasa Pufo, Kristopher Schlett la clasa Mini, Alexandru Dina la clasa KFJ si Eduard Barloiu la clasa KZ2 sunt castigatorii etapei a doua din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit.

Etapa a 2-a Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit - Bacau 2014 Credit foto Tache Foto
Eric Enache  la clasa Promo BB, Alex Iancu la clasa Pufo, Kristopher Schlett la clasa Mini, Alexandru Dina la clasa KFJ si Eduard Barloiu la clasa KZ2 sunt castigatorii etapei a doua din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit.

Sezonul 2014 din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit a continuat in acest weekend cu etapa a doua programata pe circuitul Speed Park din Bacau. Organizat de Federatia Romania de Karting, Campionatul National mai include inca patru etape programate la Bucuresti (19 – 20 iulie), Targu Secuiesc (2 – 3 august), Targu Secuiesc (13 – 14 septembrie) si Bacau (27 – 28 septembrie).

La clasa Promo BB, o clasa introdusa in premiera in Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit si dedicata copiilor intre 5 si 7 ani, Eric Enache (Tomis Kart) a fost cel mai rapid in calificari, fiind urmat de Rares Vladareanu (BRT), castigatorul primei etape a sezonului, si David Kiss (CSSK). Si in cursele de duminica, Eric Enache si Rares Vladareanu au fost pilotii care s-au luptat pentru prima pozitie, victoria revenindu-i in final lui Eric Enache, dupa o lupta extrem de spectaculoasa. Podiumul clasei a fost completat de Mario Simionescu, echipa Tomis Kart avand astfel doi piloti pe podium. Tot in acest weekend, la clasa Promo BB si-a facut debutul si Denisa-Andreea Muresan, care a terminat competitia pe locul 7.

Lupta de la clasa Pufo a fost extrem de disputata intre pilotii Real Racing, Alexandru Iancu si Vlad Ceanga, si pilotul JMS Performance, Matia Curuia.  Sambata, in mansele de calificare, Matia Curuia a fost cel mai rapid, dar in cele doua curse de duminica a pierdut duelul cu Alex Iancu, pilot aflat la a doua victorie consecutiva in acest sezon. La fel ca in prima etapa de la Targu Secuiesc, Vlad Ceanga (Real Racing) a terminat pe pozitia a treia.

La clasa Mini, Kirstopher Schlett, Andrei Ponta si Andrei Carcea (BRT) au fost pilotii care s-au luptat pentru primele trei pozitii. Andrei Ponta (Real Racing) a fost cel mai rapid in calificari, urmat de Andrei Carcea si Kristopher Schlett (Real Racing). Intre pilotii Real Racing s-a dat o lupta spectaculoasa in fiecare tur din cele doua manse, dar in final Kristopher Schlett a reusit sa se impuna, podiumul clasei fiind completat de Andrei Carcea si Andrei Ponta.

SI la clasa KFJ a fost o lupta in trei pentru victorie. Andrei Vajda (GO KART Team), liderul dupa prima etapa a sezonului, a fost cel mai rapid in antrenamente si in calificari. In cele doua manse de duminica s-a impus insa pilotul echipei JMS Performance, Alexandru Dina, urmat de Daniel Vasile (BRT) si Andrei Vajda.

La clasa KZ2, lupta pentru prima pozitie a fost una extrem de disputata. Andrea Raimondi (BRT), 42 de ani, a demonstrat ca poate sa tina pasul fara probleme cu pilotii mai tineri si a fost cel mai rapid in calificari. Din pacate, duminica, Raimondi nu a adunat niciun punct, fiind nevoit sa abandoneze in urma unui incident de cursa. Mihnea Stefan (JMS Performance), castigatorul primei etape, a fost exclus din prima mansa pentru greutate neconforma si nu a mai avut nicio sansa la victorie, etapa fiind castigata de Eduard Barloiu (Real Racing), urmat de Viktor Stefan (CSSK), campionul din 2013, si Aldrin Opran (JMS Performance).

Etapa a treia din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit, competitie organizata de Federatia Romana de Karting, este programata in weekendul 19 – 20 iulie, pe circuitul AMCKart din Bucuresti. 

Sursa: Motor Heads PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii