Nordschleife nu reprezintă un obstacol în faţa anvelopei MICHELIN Pilot Sport Cup 2!

MICHELIN Pilot Sport Cup 2
Nordschleife nu reprezintă un obstacol în faţa anvelopei MICHELIN Pilot Sport Cup 2!

Pista de curse Nürburgring din Germania, punct de referinţă internaţională pentru a demonstra performanţa celor mai bune maşini sport din lume, are acum un nou record mondial la categoria FWD. Un timp de 7 minute şi 54.36 de secunde pe tură a fost stabilit de către noul Megane RS 275 Trophy-R echipat cu anvelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2.

Performanţa anvelopelor MICHELIN Pilot Sport Cup 2 poate fi rezumată în câteva fapte şi cifre:

7 minute şi 54.36 secunde          
Noul record stabilit de Renault Mégane RS Trophy R pe circuitul de la Nürburgring.
1,500 km
Distanţa parcursă de Renault Megane RS Trophy R pe pistele de testare ale Centrului Tehnologic Michelin din Ladoux, Franţa pentru a ajusta anvelopa special pentru această utilizare.
470
Numărul de anvelope prototip fabricate ca parte din procesul de certificare şi dezvoltare «on-car ».
500
Numărul de anvelope pre-serie fabricate pentru utilizarea în studiile iniţiale.
Şi, cel mai important
275 hp
Puterea dezvoltată de motorul noului Mégane R.S. 275 Trophy-R, ce a circulat echipată cu avelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2 care pot rezista unui cuplu motor de 360 Nm.

* În plus, faţă de recordul de 6:57 stabilit de Porsche 918 Spyderîn 2013.

"MICHELIN Pilot Sport Cup 2 este remarcabilă pentru performanţele privind aderenţa şi viteza pe care ne-a permis să le atingem, oferind totodată un nivel mult apreciat de confort la condusul pe şosea", a declarat Laurent Hurgon,şofer Renault Sport," în plus, aceasta este produsul muncii efectuate în comun de către echipele Michelin şi Renault Sport, cu un nivel înalt de de înţelegere reciprocă, care ne-a permis să stabilim acest record. "

Ingineria specifică efectuată de Michelin în numele Renault Sport îmbunătăţeşte precizia la condus, stabilitatea vehiculului şi sportivitatea, oferind în acelaşi timp aderenţă, dar şi rezistenţă la căldură, adică capacitatea de a performa în mod constant, tur după tur, chiar şi atunci când anvelopele se uzează.

"Bucla de nord a acestei piste de curse legendare, cu curbele sale foarte solicitante, ne-a permis să mergem mai departe în dezvoltarea anvelopei astfel încât aceasta să se potrivească perfect cu parametrii Megane RS 275 Trophy-R –condusul şi direcţia roţii din faţă, distribuţia greutăţii mari din faţă şi o ambiţie puternică de a face înconjurul circuitului în timp record"a spus Pierre Chaput, dezvoltator al MICHELIN Pilot Sport Cup 2 pentru Renault Megane RS Trophy R.

Sursa: Irina Dragan, PR Manager Romania, Bulgaria, Serbia, Croatia 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii