După etapele de la Târgu Secuiesc și Bacău, lupta pentru titlurile naționale la karting continuă pe circuitul AMCKART din București.

Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit
După etapele de la Târgu Secuiesc și Bacău, lupta pentru titlurile naționale la karting continuă pe circuitul AMCKART din București. Etapa a treia din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, organizat de Federația Română de Karting, se va desfășura sâmbătă și duminică, iar intrarea la eveniment pentru spectatori este liberă.
 
După primele două etape ale sezonului 2014, Rareș Vlădăreanu, la clasa Promo BB, Alex Iancu, la clasa Pufo, Kristopher Schlett, la clasa Mini, Daniel Vasile, la clasa KFJ, și Mihnea Ștefan, la clasa KZ2, sunt lideri în clasamentul general, iar la echipe pe primul loc se află Real Racing, urmată de JMS Performance și Skat Kart.

Circuitul AMCKART, cu o lungime de 1240 metri, este locația perfectă pentru a treia etapă din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, etapă programată sâmbătă și dumincă (19 – 20 iulie). “Sezonul 2014 a ajuns la jumătate și luptele pentru titlurile naționale la cele cinci clase sunt din ce în ce mai disputate. Etapa de la București este încă un prilej pentru piloții din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit să facă spectacol și sunt sigur că vom vedea dueluri foarte strânse la fiecare clasă”, a spus Lucian Stefan, președintele Federației Române de Karting.

La clasa Promo BB, dedicată copiilor cu vârste între 5 și 7 ani, se anunță o luptă interesantă între Rareș Vlădăreanu, lider cu un total de 35 de puncte, și Eric Enache, câștigătorul etapei anterioare, care are 31 de puncte. În plus, la această clasă vor debuta în acest weekend Tudor Drăgan, Radu Pătrășcanu, Octavian Costache, Rareș Stanciu și Vichea Nemeș, iar Denisa Andreea Mureșan va încerca să obțină primele puncte după debutul din etapa anterioară.

La clasa Pufo, principalii favoriți în lupta pentru titlu sunt Alex Iancu (Real Racing) și Matia Curuia (JMS Performance), diferența în clasament fiind de 15 puncte. Alex Iancu a câștigat primele două etape, dar pilotul JMS Performance a fost un adversar redutabil la Târgu Secuiesc și Bacău.

La clasa Mini sunt patru piloți care se luptă pentru primele trei locuri: Kristopfer Schlett, lider la general cu două victorii de etapă în acest sezon, Andrei Ponta, Andrei Carcea și Andrei Mărgărit, campionul de anul trecut de la clasa Pufo.

La clasa KFJ, Daniel Vasile este lider cu 59 de puncte, după primele două etape, dar Andrei Vajda se află la doar două puncte în spate. Alexandru Dina, câștigătorul etapei de la Târgu Secuiesc, se află pe poziția a treia cu 41 de puncte.

Și la clasa KZ2 lupta este una complet deschisă. Mihnea Ștefan (JMS Performance) a câștigat primele două etape și are 43 de puncte, dar Aldrin Opran (39 puncte) și Viktor Ștefan (37 puncte), campionul de anul trecut, nu au renunțat încă la luptă.

“Așa cum arată clasamentele generale, sezonul 2014 este unul foarte disputat și cred că lupta pentru titlurile naționale nu se va decide decât în ultima etapă. Sunt bucuros că noua clasă Promo BB, dedicată celor mai mici piloți, are succes și atrage permanent noi competitori la start. Acesta este un proiect susținut de Federația Română de Karting, costurile de participare fiind minore. Va fi un weekend interesant la București și le doresc succes tuturor celor implicați”, a mai adăugat Lucian Stefan, președintele Federației Române de Karting.

Sâmbătă, 19 iulie, în prima zi de cursă, programul începe la ora 08:00 cu sesiunea de încălzire, după care urmează antrenamentele și manșele de calificare. Duminică, 20 iulie, acțiunea începe la ora 08:30 cu sesiunea de încălzire, urmată la ora 10:00 de prezentarea oficială a piloților. Startul în prima manșă de concurs este programat la ora 10:45, iar în manșa a doua la ora 12:45, pentru cursele de la clasele Promo BB, Pufo, Mini, KFJ și KZ2. Festivitatea de premiere la cele 5 clase va începe la ora 15:30, iar intrarea spectatorilor la eveniment este liberă. 

Sursa: Motor Heads PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii