Seria 2 Active Tourer
BMW Seria 2 Active Tourer se pregăteşte pentru debutul în România în luna septembrie. Noul model reprezintă o abordare absolut nouă pentru marcă şi are potenţialul unic de a deschide BMW către noi categorii de clienti. BMW Seria 2 Active Tourer combină dimensiunile compacte cu versatilitatea, spiritul practic şi designul foarte dinamic. Proporţiile echilibrate, bazate pe ampatamentul lung şi consolele - faţă şi spate - scurte, creează o siluetă BMW aparte. Definiţia îndrăzneaţă a capotei, care coboară spre grila radiatorului - uşor înclinată spre în faţă -, oferă automobilului o apariţie orientată spre înainte şi o prezenţă foarte dinamică. Acest efect este amplificat şi de montantul D, aproape vertical.

Imaginea frontală este dominată de grila dublă a radiatorului, foarte coborâtă, care este dispusă mai jos decât farurile - o caracteristică care în mod obişnuit este rezervată modelelor BMW coupé şi care este un indiciu imediat al personalităţii dinamice a acestui automobil. Parbrizul foarte înclinat şi capota bine definită şi sculptată oferă modelului BMW Seria 2 Active Tourer o apariţie joasă, sportivă şi accentuează sentimentul de lăţime.

Faruri rotunde duble Twin cu opţiunea de tehnologie bi-LED eficientă.
Luminile LED pentru zi sunt dispuse în partea superioară a farurilor rotunde duble, ceea ce le oferă un aspect bine orientat spre drum. Opţional, luminile bi-LED eficiente sunt disponibile atât pentru fază scurtă, cât şi pentru cea lungă. Aceste lumini sunt tot atât de strălucitoare ca şi sistemele xenon comparabile, cu inele luminoase LED pentru zi, dar consumă doar jumătate din cantitatea de energie. Tehnologia LED este utilizată şi la farurile adaptive, ceea ce oferă o iluminare excelentă a părţilor laterale atât în viraje, cât şi la abordarea unei curbe la viteze cuprinse între 40 şi 70 km/h, unde furnizează o iluminare suplimentară non-rotativă. În interpretare modernă, farurile rotunde duble în combinaţie cu prizele largi de aer adaugă ultimele retuşuri unui profil frontal foarte puternic.

Din lateral, silueta arcuită este dominată de două linii dispuse de-a lungul profilului care dau volum şi menţin un echilibru între linia de pană în uşoară urcare şi contrapunctul dinamic format de limita spate a geamurilor care coboară spre curba Hofmeister tradiţională. Linia înaltă a acoperişului, uşile largi şi ampatamentul lung sunt tot atâtea indicii ale spaţiului generos care te aşteaptă în interior.

Partea din spate oferă un sentiment puternic de lăţime şi asigură faptul că aspectul sportiv şi dinamic al modelului BMW Seria 2 Active Tourer continuă de jur-împrejurul automobilului. Specifice BMW, stopurile cu forma literei L - opţional includ stopuri LED late - se extind mult în aripi, ceea ce creează o tranziţie fluentă între partea laterală şi cea spate a automobilului şi atrage atenţia spre pasajele roţilor şi poziţia joasă a maşinii pe drum. Hayonul, cu prag coborât şi deschidere largă, oferă un acces facil spre portbagaj. Lamelele aerodinamice verticale, care au rol de direcţionare a aerului, sunt dispuse pe fiecare parte a lunetei şi spoilerul spate adaugă o tuşă finală liniilor moderne ale spatelui. Linia elegantă nu este afectată de ştergătorul de parbriz - când este oprit, acesta este ascuns în spoilerul spate.

Interiorul: simplu, luminos, sportiv şi practic.
Interiorul este elegant prin simplitate şi surprinzător de spaţios. În ciuda dimensiunilor compacte ale exteriorului - lungime 4.342 milimetri, lăţime 1.800 milimetri, înălţime 1.555 milimetri -, interiorul spaţios oferă locuri confortabile pentru cinci pasageri şi, datorită suprafeţei mari a geamurilor, este luminos şi aerisit. Acest efect este amplificat suplimentar de acoperişul panoramic - echipare opţională - şi de geamul triunghiular al montantului A, îmbunătăţind şi vizibilitatea de jur-împrejur. Designul stratificat, structurat orizontal, al panoului de instrumente şi al panourilor uşilor oferă interiorului eleganţă şi o senzaţie de simplitate şi spaţiu. În acelaşi timp asigură o ergonomie ridicată printr-o dispunere clară şi structurată a comenzilor organizate în aceeaşi dispunere orizontală. Designul specific BMW - cu cockpitul orientat spre conducător, subliniază caracterul sportiv al noului BMW Seria 2 Active Tourer.

Demarcarea vizuală evidentă dintre consola centrală şi panoul de instrumente dă impresia că acesta din urmă pluteşte liber. În premieră, butonul Driving Experience Control, într-un nou design, este dispus pe consola centrală.

Compartimentul închis de stocare din faţa consolei centrale, suporturile de sticle (pentru recipiente de până la 1,5 litri) din uşi, suporturile de pahare din consola centrală şi compartimentele de stocare din şi de sub cotiera centrală sunt alte exemple de design inteligent şi eficient al spaţiului. Noul model stabileşte noi repere de ergonomie şi spaţiu interior pentru un model BMW.

Cinci variante îndeplinesc cerinţele individuale de echipare.
Ambianţa premium a noului BMW Seria 2 Active Tourer este subliniată de calitatea înaltă a manoperei şi de materialele de calitate. Cu o mare varietate de opţiuni privind tapiţeria, liniile de design şi culori exterioare, clienţii au posibilităţi vaste de configurare a designului interior în funcţie de propriile gusturi. Pe lângă configuraţia standard, BMW Seria 2 Active Tourer poate fi comandat încă de la lansare într-una dintre variantele distincte de echipare: Sport Line şi Luxury Line. Din luna noiembrie va fi disponibil şi pachetul M Sport.

Concret, în echiparea standard, automobilul va beneficia de numeroase dotări premium precum sistem de control iDrive - completat de controlerul de pe consola centrală şi Control Display de 6,5 ţoli (16,5 cm) - şi de volan sport îmbrăcat în piele. Radioul Professional cu facilitate hands-free şi interfaţa Bluetooth sunt şi ele standard pentru orice model BMW Seria 2 Active Tourer. Dotările opţionale care îmbunătăţesc siguranţa includ Collision Warning (avertizare de coliziune) cu funcţie City Braking (frânare în trafic urban), senzor de ploaie şi lumini.

Modelul Sport Line realizează o impresie dinamică.
Elemente de design exterior în nuanţa negru lucios completează aspectul dinamic al modelului BMW Seria 2 Active Tourer în versiunea Sport Line. Barele de culoare negru lucios din grila radiatorului, designul special al prizelor de aer şi benzile de accent de pe bara spate, completate de ţeava de eşapament galvanizată în nuanţă negru crom, creează o prezenţă cu tuşe sportive. Jantele exclusive din aliaj uşor, de 16 sau 17 ţoli, conferă o notă şi mai sportivă. Şi interiorul prezintă benzi decorative, de culoare negru lucios, pe panoul de instrumente şi pe uşi. Scaunele sport beneficiază de o tapiţerie exclusivă cu stofă, cu cusături contrastante sau pot fi comandate cu tapiţerie cu piele pentru a se potrivi cu echipamentele specifice modelului. Torpedoul cu decoraţiuni cromate, panoul de instrumente cu cusături roşii contrastante, volanul îmbrăcat în piele şi inserţia galvanizată metalizat lucios pentru cheie sunt alte puncte de atracţie.

Modelul Luxury Line accentuează eleganţa BMW Seria 2 Active Tourer.
Decoraţiunile cromate de la exterior sunt o dovadă a caracterului elegant al variantei Luxury Line. Grila radiatorului, prizele speciale de aer din faţă, ţeava de eşapament şi bara spate sunt ornamentate cu crom lucios. Jantele din liaj uşor, cu design special şi dimensiuni de 16 sau 17 ţoli, sunt alte caracteristici ale Luxury Line. În interiorul automobilului, tema elegantă continuă cu note subtile precum accentele cromate, detaliile contrastante din panoul de instrumente, volanul îmbrăcat în piele şi tapiţeria specială Luxury Line a scaunelor.

Modelul M Sport duce prezenţa pe traseu la cel mai înalt nivel.
Disponibil cu începere din luna noiembrie, modelul M Sport iese în evidenţă printr-un design deosebit de dinamic. Modelul include pachet aerodinamic M (cu elemente speciale în partea din faţă, din spate şi în lateral a caroseriei), grila radiatorului în nuanţă distinctivă negru lucios şi suspensie M Sport cu o reducere de 10 milimetri a gărzii la sol pentru îmbunătăţirea suplimentară a dinamicii. Jantele speciale de 17 sau 18 ţoli, echiparea BMW Individual High-gloss Shadow Line pentru geamuri şi culoarea Estoril Blue pentru caroserie sunt oferite în pachetul M Sport şi subliniază caracterul exclusivist al acestei versiuni. Marcajul M de pe lateralul caroseriei, frânele cu design special şi ţeava de eşapament cromată sunt alte puncte de atracţie ale acestui pachet. Dotările interioare precum finisajul M pentru pragurile uşilor, volanul multifuncţional M îmbrăcat în piele, sprijinul M pentru picior, levierul M pentru schimbarea vitezelor, tapiţeria BMW Individual antracit pentru acoperiş şi cusăturile contrastante de culoare albastră de pe panoul de instrumente contribuie la crearea ambianţei sportive. Scaunele sport au o tapiţerie specială, o combinaţie de stofă Micro Hexagon şi Alcantara, iar alternativ pot beneficia de piele neagră cu cusături albastre şi vipuşcă M. Cheia automobilului cu inserţia tricoloră BMW M specifică adaugă nota perfectă pentru acest model excepţional.

Controlul automat al aerului condiţionat pe două zone, tempomatul cu funcţie de frânare, volanul multifuncţional şi controlul distanţei de parcare (Park Distance Control) în spate sunt alte dotări disponibile la varianta M Sport.

Sursa : BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii