Marco Tempestini si Nicola Arena - Ford Fiesta R5 - Raliul Estoniei 2014
Marco Tempestini a terminat Raliul Estoniei pe locul 15.
Simone Tempestini oprit de o problemă electrică din lupta pentru un loc pe podium.
Un test util pentru următoarele competiții în care sunt implicați piloții Napoca Rally Academy.

Echipajele Marco Tempestini/Nicola Arena și Simone Tempestini/Dorin Pulpea au luat startul, în acest weekend, la Raliul Estoniei, ca parte a programului de pregătire pentru următoarele provocări ale sezonului 2014. 

Marco Tempestini și Nicola Arena au luat startul în Raliul Estoniei, etapa a șaptea din Campionatul European de Raliuri cu modelul Ford Fiesta R5. “Aveam nevoie de kilometri pe probe de macadam foarte rapide și Raliul Estoniei este perfect pentru asta”, a spus Marco Tempestini, înaintea etapei din Estonia.

Prima zi a fost una lungă in care Marco Tempestini a avut probleme să găseasca un ritm bun, iar în final a terminat pe locul 22 în clasamentul general. “A fost o zi dificilă. M-am chinuit să găsesc un ritm bun, dar nu am reușit. Sunt probe foarte, foarte rapide și lipsa de experiență se simte imediat. Totuși este pregătirea perfectă pentru Raliul Moldovei”, a spus Tempestini, după primele 9 probe speciale.

În ziua a doua lucrurile au mers mult mai bine și pe ultimele șase probe, Marco Tempestini și Nicola Arena au reușit să urce până pe locul 15 în clasamentul general. “S-a terminat mai bine decât a început. Încet, încet am câștigat încredere la viteze mari și am crescut ritmul. Am terminat și pe un loc acceptabil și sigur suntem pregătiți pentru Raliul Moldovei acum”, a concluzionat Marco Tempestini.

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au luat startul în această etapă cu modelul Citroen DS3 R3, ca parte a pregătirii pentru Raliul Finalndei, etapa din Campionatul Mondial de Raliuri inclusă în Junior WRC.  În prima zi cei doi au terminat pe două speciale în top 3 și se aflau în lupta pentru un loc pe podium după primele nouă probe speciale. “Aș vrea să le mulțumesc celor de la Colina Motorsport pentru că ne-au pus la dispoziție caroseria pentru etapele din Estonia și Finlanda, după incidentul nostru din Polonia. Sunt foarte mulțumit de ritmul de astăzi, iar obiectivul nostru este să avem încredere în mașină pe probe speciale foarte rapide din Finlanda”, a spus Simone Tempestini.

Simone Tempestini a început ziua secundă cu o victorie de probă specială, apoi pe PS 11 a terminat cu cel de-al treilea timp, iar pe PS 12 a fost, din nou, cel mai rapid. O problemă electrică l-a scos însă din lupta în momentul în care se afla pe locul doi la 2WD. “Obiectivul nostru era să ne pregătim pentru Raliul Finlandei și, chiar dacă am abandonat, ne-am atins acest obiectiv. Am avut un ritm foarte bun pe aceste probe rapide și suntem pregătiți acum pentru provocările din Finlanda”, a mai adăugat și Simone Tempestini.

Următoarea provocare pentru echipajele Napoca Rally Academy este Raliul Moldovei, programat în perioada 25 – 26 iulie. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii