BMW Seria 2 Active Tourer
Apariţia BMW Seria 2 Active Tourer reprezintă extinderea portofoliului BMW într-un segment cu un potenţial de creştere important în următoarea perioadă. Active Tourer - cel de-al doilea membru al noii game Seria 2, după versiunea Coupé – vine cu o interpretare sportivă a segmentului din care face parte. BMW Seria 2 Active Tourer deschide oportunitatea de a atrage un grup ţintă de clienţi absolut nou pentru BMW, care pun accent pe spaţiul interior şi caracterul practic, dar doresc să beneficieze şi de valenţele sportive ale mărcii.

Noul model este pregătit pentru debut în luna septmebrie în trei versiuni de motorizare:
- 218i, motor de 1,5 litri, 3 cilindri şi 100 kW/136 CP – 22400 Euro fără TVA
- 225i, motor de 2 litri, 4 cilindri şi 170 kW/231 CP – 30100 Euro fără TVA
- 218d, motor de 2 litri, 4 cilindri şi 110 kW/ 150 CP – 24700 Euro fără TVA

„Seria 2 Active Tourer este un model deosebit de important pentru marcă. La nivel global, studiile companiei au arătat că segmentul compact are cel mai mare potenţial de creștere pe termen mediu pentru piaţa premium.  În acelaşi timp, noul model are potenţialul să deschidă BMW către un grup absolut nou de clienţi, cu impact pozitiv pentru toată gama de modele a mărcii”, a explicat Cristian Vlaşin, Sales Manager BMW Group România.

BMW are o lungă tradiţie de deschidere a noi nişe care au rescris succesul mărcii şi au transformat imaginea acesteia. Aşa cum gama BMW M a redefinit percepţia de sportivitate în segmentul premium şi familia BMW X a schimbat viziunea asupra modelelor SUV, BMW Seria 2 Active Tourer deschide un nou capitol important în istoria mărcii.

Cu o lungime de 4.342 milimetri, o lăţime de 1.800 milimetri şi o înălţime de 1.555 milimetri, modelul combină dimensiunile compacte de la exterior cu un spaţiu interior generos, ceea ce îl face perfect pentru a îndeplini numărul tot mai mare de provocări ridicate de mobilitatea urbană.

Noul model este echipat exclusiv cu noua generaţie de motoare cu trei şi patru cilindri care dispun toate de tehnologia BMW TwinPower Turbo. Suplimentar, pachetul vast de măsuri BMW EfficientDynamics şi conectivitatea extinsă oferită de BMW ConnectedDrive sunt elemente ce formează o experienţă a condusului axată pe combinaţia unică a mărcii de performanţă şi eficienţă.

Dinamismul şi funcţionalitatea spaţiului reunite în maniera tipică BMW
Un nivel foarte ridicat de versatilitate şi funcţionalitate în segmentul premium al clasei compacte a necesitat concepte noi de design. De aceea, BMW a optat pentru un sistem sofisticat de tracţiune faţă pentru Seria 2 Active Tourer, care are capacitatea de a furniza acel grad de implicare a conducătorului tipic pentru marcă. Împreună cu ampatamentul lung - 2.670 milimetri - şi cu linia înaltă a acoperişului, această configuraţie permite maximizarea spaţiului din interior, iar rezultatul este un sentiment de spaţialitate fără precedent pentru un BMW din clasa compactă. Conducătorul şi pasagerul din faţă se bucură de o poziţie mai înaltă a scaunelor comparativ cu un sedan, ceea ce permite o vizibilitate superioară de jur-împrejur şi, în acelaşi timp, un acces facil în automobil. Multitudinea de posibilităţi de stocare şi opţiunea de rabatare la orizontală a spătarului banchetei sunt doar două exemple ale flexibilităţii remarcabile şi designului ingenios ale interiorului. Habitaclul conferă un sentiment de spaţiu şi lumină, toate suprafeţele fiind structurate orizontal într-un aspect stratificat, respectând filozofia ergonomică a mărcii. De asemenea, există şi opţiunea unui acoperiş panoramic mare, prin care interiorul poate fi inundat de lumină.

Identitatea brandului, cu sentimentul de dinamism, este clar prezentă şi la BMW Seria 2 Active Tourer. Modelul se evidenţiază prin particularităţile tradiţionale de design, precum grila dublă a radiatorului uşor înclinată în faţă, încadrată de farurile rotunde duble. Consolele faţă scurte reprezintă ceva neobişnuit pentru un automobil cu tracţiune faţă, sunt un factor important pentru caracterul dinamic şi sunt un indiciu al stilului clasic BMW, stil care se regăseşte şi în consolele scurte din spate, ampatamentul lung, curba Hofmeister de la geamurile laterale spate şi stopurile de forma literei L. Privite din lateral, contururile clare şi linia atractivă în formă de pană completează impactul asupra pasajelor roţilor. Trecând la interior, butoanele de control pentru radio sau aer condiţionat şi prizele de aer sunt orientate spre conducător - o altă trăsătură inconfundabilă a designului BMW.

Versatilitate şi funcţionalitate maxime
Portbagajul versatil, a cărui capacitate poate fi extinsă de la 468 la 1.510 litri, şi spătarul banchetei, rabatabil în raport 40:20:40 - în echiparea standard - exemplifică caracterul practic cotidian al acestui model. Flexibilitatea este îmbunătăţită şi de bancheta culisantă, care astfel oferă mai mult spaţiu pentru picioare sau pentru bagaje, în funcţie de necesităţi. O amprentă specială este capacul pliabil al podelei portbagajului, care ascunde un compartiment de stocare cu un sertar multifuncţional. Spătarul banchetei poate fi ajustat astfel încât să ofere mai mult confort pentru cele trei locuri din spate sau spaţiu suplimentar pentru bagaje. Accesul uşor la portbagaj este posibil datorită hayonului larg, lat şi cu deschidere mare, care opţional poate fi echipat cu buton de deschidere-închidere automată sau cu funcţia Smart Opener pentru o şi mai mare uşurinţă în operare, prin simpla mişcare a piciorului.

Motoare de cea mai nouă generaţie, cu trei sau patru cilindri
Noul BMW Seria 2 Active Tourer va fi lansat cu trei variante de motoare - puternice, uşoare şi eficiente -, cu trei sau cu patru cilindri, care fac parte din noua generaţie de propulsoare. Motoarele sunt montate transversal şi au un design compact, sunt echipate cu tehnologia BMW TwinPower Turbo şi îndeplinesc standardele EU6 privind emisiile. Toate beneficiază de o combinaţie unică de tehnologii care includ controlul admisiei de aer şi evacuării (VANOS, Valvetronic, turbină cu geometrie variabilă), dar şi al injecţiei de combustibil (injecţie directă de înaltă precizie sau Common Rail de ultimă generaţie cu presiune maximă de 2000 bar).

BMW printre automobilele cu tracţiune faţă
Asemenea tuturor modelelor BMW, noul BMW Seria 2 Active Tourer îşi pune amprenta prin dinamica deosebită şi prin experienţa condusului pentru care marca este recunoscută. Şasiul nou dezvoltat, care cuprinde puntea faţă cu braţ transversal şi puntea spate multibraţ, combină agilitatea şi precizia direcţională cu stabilitatea excelentă şi confortul suspensiei. Puntea faţă, cea de tracţiune, de la noul BMW Seria 2 Active Tourer, a suferit numeroase reglaje de fineţe, astfel încât automobilul să beneficieze de dinamica optimă şi de reacţia precisă a direcţiei. Direcţia electromecanică şi dispunerea funcţională a sistemului sunt combinate pentru a produce o senzaţia de condus ce nu este afectată de cuplul direcţiei. Consolele deosebit de scurte sunt un alt ingredient important în asigurarea agilităţii pentru acest model cu tracţiune faţă.

Grad înalt de conectivitate pentru siguranţă şi confort îmbunătăţite
Standardele de siguranţă şi confort de la bordul BMW Seria 2 Active Tourer sunt amplificate de sisteme de asistenţă şi diferite dotări infotainment care sunt cunoscute sub titulatura BMW ConnectedDrive. De exemplu, Traffic Jam Assistant (rularea complet autonomă în ambuteiaje, pe autostradă) sau sistem tempomat bazat pe cameră video cu funcţie Stop & Go.

BMW Seria 2 Active Tourer este primul model din segmentul premium al clasei compacte care va fi echipat cu Head-Up Display, care proiectează - integral color - toate informaţiile relevante pentru condus în câmpul vizual al conducătorului. În loc să fie afişată pe parbriz, informaţia este prezentată pe un ecran care se extinde între volan şi parbriz. Acesta permite conducătorilor să vizualizeze toate informaţiile importante fără a-şi abate atenţia de la traseu.

Ca toate modelele mărcii, BMW Seria 2 Active Tourer beneficiază de o gamă largă de servicii internet, disponibile şi în România. Se remarcă funcţia Apps care permite utilizatorilor să acceseze o gamă tot mai largă de funcţii, prin simpla încărcare a unor aplicaţii pe telefonul mobil. Astfel sunt perfect integrate în maşină web radio, Deezer, Aupeo!, Last Mile Navication, Twitter sau Facebook.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii