BMW M235i Coupé Drift Mob
Piloţi-cascadori profesionişti şi coordonatorul de cascadorii de la Hollywood, Mic Rodgers ("The Fast and the Furious"), au pus în scenă un drift show cu o coregrafie perfectă în centrul metropolei din Africa de Sud - vedetele acţiunii din clip sunt modele BMW M Performance, iar premiera a avut loc pe platforma online www.bmw.com/BMWstories, la 30 iulie 2014.

BMW Seria 2 Coupé a dus plăcerea condusului, atât de specifică mărcii, spre o nouă dimensiune. Cel mai sportiv automobil din segmentul premium al clasei compacte fascinează prin tehnologia puternică a transmisiei şi prin agilitatea deosebită a caracteristicilor de manevrabilitate. BMW M235i Coupé (consum mediu mixt: 8,1 l/100 km, emisii CO2: 189 g/km), care oferă o experienţă foarte intensă a dinamicii superioare, a realizat recent o performanţă spectaculoasă în centrul metropolei sud-africane Cape Town. Străzile oraşului au devenit scena unui "drift mob show", în care protagoniştii au fost BMW M235i Coupé, piloţii-cascadori profesionişti şi un echipaj de la Hollywood care a documentat imaginile senzaţionale într-un videoclip. La 30 iulie 2014, clipul cu acest drift mob realizat de modelele BMW M Performance a avut premiera online pe noua platformă de comunicare www.bmw.com/BMWstories.

Flash mob a devenit o obişnuinţă de ceva timp, dar drift mobul este o inovaţie adevărată, pentru că necesită calităţi speciale la volan şi un automobil cu adevărat excepţional. Ambele atribute au fost reunite la Cape Town. Cinci BMW M235i Coupé, de culoare Melbourne Red, au fost conduse prin oraş, transformând brusc şi aparent spontan un sens giratoriu într-un studio de film. Automobilele au fost pilotate de cinci dintre cei mai buni şi cei mai experimentaţi piloţi-cascadori din lume, iar întâlnirea a fost înregistrată pentru posterioritate de legenda Hollywoodului, Mic Rodgers ("The Fast and the Furious"). Rezultatul este un videoclip bine regizat, cu fum de cauciucuri şi acel sentiment special de fiori - dar fără vreo limită de vârstă.

Secretele proiectului, o idee pornită de la o echipă condusă de un român
Idea proiectul din Africa de Sud a apărut în timpul pregătirii de lansare a noului model, în echipa condusă de românul Thomas Ebner, Product Manager BMW Seria 2.

„Este, de fapt, unul din multele proiecte pe care le gândisem pentru promovarea Seria 2 Coupe la lansare. Am vrut să arătăm abilităţile dinamice modelului care se bazează pe un concept sportiv perfect: tracţiune spate, distribuirea maselor între punţi în raport 50:50, caroserie foarte rigidă, direcţie precisă şi propulsorul cu tehnologia premiată BMW TwinPower Turbo. În acelaşi timp, cred că am putut să dovedim cât de distriactivă este o asemnea maşină, cât de autentică este plăcerea de a conduce la BMW Seria 2 Coupe.

Coregrafia pe care o vedem este realizată de unii din cei mai buni piloţi de drift din lume şi ne bucurăm că au fost alături de noi şi s-au simţit aşa de bine. Dar Seria 2 Coupe oferă multă distracţie şi o experienţă spiortivă în mâinile oricărui şofer. Pe scurt, BMW Seria 2 Coupe se conduce excelent şi noi am vrut să demonstrăm asta într-un mod spectaculos,” a explicat Ebner.

Acţiunea drift mob din Cape Town: cei mai buni piloţi de la Hollywood la volanul celui mai agil automobil din clasa compactă.
Caracteristicile BMW Seria 2 Coupé sunt unice în clasa compactă şi oferă substanţa din care drift mobul şi-a extras fascinaţia. În cele din urmă, întâlnirea din sensul giratoriu din Cape Town a avut un singur scop - o colaborare pentru un drift filmat cinematografic, realizat prin supravirări intenţionate şi bine controlate în timpul unor manevre foarte dinamice de virare. Astfel, la castingul pentru rolul principal, alegerea imediată a fost BMW M235i Coupé. Echipat cu motor cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo, cu transmisie a puterii către puntea spate şi cu distribuţie echilibrată a maselor, automobilul care dezvoltă 240 kW/326 CP oferă premisele ideale pentru plăcerea condusului demnă de un film. Şi cu adevăraţi maeştri la volan, derapajul controlat al punţii spate a devenit imediat un "dans de formare" pe asfalt, cu o coregrafie artistică.

Piloţilor nu le-a luat mult timp pentru a se obişnuit cu BMW M235i Coupé. "Este fascinant de simplu să realizezi un drift curat cu acest automobil", a declarat Rhys Millen, pilot-cascador profesionist din Noua Zeelandă, care a fost campion Formula Drift în 2005 şi care de peste un deceniu a realizat cascadorii spectaculoase pe patru roţi pentru cele mai importante producţii de la Hollywood. "Distribuţia maselor, direcţia, frânele - totul este simplu şi perfect pentru acest scop." Şi colegul său suedez, Samuel Hübinette - fost pilot de turisme şi deţinătorul recordului de titluri în Formula Drift Championships, a completat: "Automobilul are ampatamentul potrivit, o suspensie bună şi este reglată excelent".

Entuziasmul piloţilor profesionişti vizavi de caracterul dinamic al BMW M235i Coupé nu a fost o surpriză. Agilitatea maximă, cel mai înalt nivel de precizie a manevrabilităţii şi caracterul emoţional sunt atributele specifice ale unui automobil BMW M Performance. BMW M235i Coupé combină puterea motorului de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuţi în linie, care furnizează dezvoltarea puterii până la limita superioară a turaţiilor cu tracţiunea spate şi un echilibru aproape perfect al distribuţiei maselor pe punţi (50:50). În plus, cunoştinţele vaste pe care BMW M GmbH le deţine în motorsport au fost utilizate pentru a regla tehnologia suspensiei specifică modelului şi echilibrul aerodinamic al caroseriei cu calităţile de performanţă ale motorului. Au rezultat caracteristici generale de performanţă fascinante prin care BMW M235i Coupé a obţinut proprietăţile de manevrabilitate care sunt controlabile cu precizie până la limita superioară.

Clipul drift mobului pe internet: echipa de la Hollywood a creat povestea BMW cu BMW M235i Coupé în rolul principal.
În dorinţa de a oferi o experienţă captivantă a performanţelor BMW M235i Coupé, atât cascadoriile, cât şi scenele au fost realizate în conformitate cu scenariul. Echipele de cascadori şi de producţie de la Hollywood şi-au ocupat locurile în cockpiturile automobilelor şi în spatele camerelor de filmare - cu toţii au fost coordonaţi de Mic Rodgers şi Riley Harper, care de-a lungul carierelor au fost implicaţi în filmele din seria "The Fast and the Furious", dar şi în succese de box office precum "Iron Man" şi "The Dark Knight Rises".

Ei au condus o echipă de piloţi care au transformat fiecare apăsare a acceleraţiei, fiecare mişcare a pedalei de frână şi cea mai mică schimbare a unghiului de direcţie într-o coregrafie perfectă de balansări ale spatelui, uzură a cauciucului şi "semnale de fum" din partea anvelopelor. Pe lângă Rhys Millen şi Samuel Hübinette, echipa de piloţi pentru drift mob a inclus alţi doi piloţi de succes în Formula Drift, Conrad Grunewald şi Daijiro Yoshihara, precum şi pe cascadorul Rich Rutherford, care a fost implicat până acum în aproape 200 de filme. Pentru coordonatorul cascadorilor, Riley Harper, acest cvintet a fost alegerea ideală: "A fost o echipă bine coordonată, în care fiecare membru a ştiut cu exactitate cum şi unde se îndreaptă ceilalţi".

Dar surpriza a fost şi mai mare pentru trecătorii care au asistat la spectacolul neaşteptat de drift la un sens giratoriu din Cape Town, zonă ce a fost închisă complet cu puţin înainte de eveniment. Ei nu au realizat ce se petrece până nu au apărut vehiculele cu camerele de filmare - spectacolul de pilotaj, aparent spontan, a fost în realitate o scenă regizată cu precizie. Fiecare manevră din drift mob a fost realizată conform planului, fără a se utiliza trucuri computerizate sau alte forme de postprocesare a imaginilor - cu ajutorul sentimentului inconfundabil oferit de reacţiile BMW M235i Coupé.

Clipul filmat la Cape Town a fost lansat pe noua platformă de comunicare online www.bmw.com/BMWstories în data de 30 iulie 2014. Pe platformă, fanii mărcii se pot familiariza cu diversitatea gamelor de modele BMW, dar au şi posibilitatea de a împărtăşi propriile experienţe sub formă de imagini sau videoclipuri. În paralel cu premiera clipului cu drift mob, alte filmuleţe au fost prezentate online, inclusiv imagini "behind the scenes" despre spectacolul din Cape Town şi un tutorial spectaculos intitulat "Rhys Millen’s guide to high precision driving" (Ghidul lui Rhys Millen pentru un pilotaj precis). În acesta, pilotul-cascador din Noua Zeelandă se află la comenzile unui BMW M235i Coupé şi oferă o demonstraţie impresionantă despre cum potenţialul dinamic al automobilului BMW M Performance poate fi exploatat în siguranţă şi cu maximum de plăcere a condusului.

Informaţii suplimentare cu datele oficiale privind consumul, valoarea emisiilor CO2 şi consumul de energie electrică ale noilor automobile pot fi găsite în următorul ghid: "Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen" (Ghid pentru consumul, emisiile CO2 şi consumul de energie electrică ale noilor automobile), care poate fi obţinut de la dealeri, de la Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen şi de pe http://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html. LeitfadenCO2 (Ghid CO2) (PDF ‒ 2.7 MB)

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii