Simone Tempestini și Dorin Pulpea au început prudent Raliul Finlandei, una dintre cele mai dificile etape din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). După primele patru probe speciale de joi, echipajul Napoca Rally Academy se află pe locul 5 în Junior WRC.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea - Citroen DS3 R3 - Raliul Finlandei 2014
Echipajul Napoca Rally Academy a terminat prima zi din Raliul Finlandei pe locul 5 în Junior WRC.
Un loc pierdut în clasament din cauza penei de pe speciala a doua.
Urmează o zi lungă, cu 8 probe speciale (134,47 km).

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au început prudent Raliul Finlandei, una dintre cele mai dificile etape din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). După primele patru probe speciale de joi, echipajul Napoca Rally Academy se află pe locul 5 în Junior WRC.

Raliul Finlandei, etapa a treia din Junior WRC și a opta din Campionatul Mondial de Raliuri, a început cu speciala Lankamaa, cea mai lungă probă a zilei, iar echipajul Napoca Rally Academy a decis să aibă o abordare mai prudentă. „Condițiile meteo au fost extrem de dificile și am decis să fim foarte atenți la cele două treceri pe speciala Lankamaa. Este un raliu lung și pentru noi cel mai important este să ajungem la sosire așa că nu am vrut să riscăm nimic aici”, a spus Simone Tempestini.

style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;">Chiar și așa, Simone Tempestini și Dorin Pulpea au terminat pe poziția a patra la ambele treceri, singura problemă fiind pana de pe speciala a doua care a făcut ca echipajul NRA să termine pe locul 9 în Junior WRC. „Am făcut pană pe dreapta față cu aproximativ 4 kilometri rămași de parcurs din probă. Din fericire nu s-a întâmplat nimic la mașină și am pierdut doar aproximativ 20 de secunde, dar asta înseamnă cel puțin un loc în clasamentul general”, a spus Simone Tempestini, în parcul de service.

Juniorul NRA a terminat și ultima probă a zilei cu cel de-al patrulea timp, ceea ce i-a adus poziția a cincea la general în clasamentul piloților care concurează cu modele Citroen DS3 R3 în competiția dedicată juniorilor. “Am pierdut puțin timp pe probele de joi, dar raliul abia a început. Suntem în grafic și chiar dacă poate am pierdut un pic prea mult timp în prima zi ne așteaptă un raliu foarte lung și dificil în care se poate întâmpla orice”, a completat Simone Tempestini.

Vineri, în ziua a doua din Raliul Finlandei, sunt programate 8 probe speciale cu o lungime de 134,47 km.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii