Standardele de emisii ambiţioase sporesc afacerile companiei Bosch Emission Systems GmbH & Co. KG (BESG) la nivel mondial.

Piata camioanelor ecologice si a sistemelor de propulsie pentru utilajele de constructii este in crestere la nivel mondial
Standardele de emisii ambiţioase sporesc afacerile companiei Bosch Emission Systems GmbH & Co. KG (BESG) la nivel mondial. Reglementările privind limitele de emisii precum Tier 4 Final şi Euro 6 se află la baza cererii de sisteme de control a gazelor de eşapament pentru camioane, excavatoare şi alte utilaje mobile. „Cât priveşte autovehiculele comerciale, piaţa globală pentru aceste sisteme se va dubla până în 2020”, prognozează Dr. Markus Heyn, preşedintele diviziei Diesel Systems din cadrul Bosch.

Pentru a ţine pasul cu această creştere rapidă a cererii, BESG aduce noi facilităţi de producţie la Neunkirchen, în landul Saarland din Germania. Având o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi, fabrica a ajuns la capacitate maximă cu ceva timp în urmă. Acum, sunt disponibili aproape 15.000 de metri pătraţi. „În noua noastră unitate, ne putem asigura că procesele de producţie şi logistică sunt optime şi rentabile încă din prima zi”, declară Uwe Becker, directorul tehnic al uzinei din Neunkirchen.

Extinderea facilităţilor în Germania este doar unul dintre beneficiile obţinute de Bosch ca urmare a creșterii prognozate a pieţei. În plus, inginerii Bosch rafinează în permanenţă portofoliul de produse care acoperă orice, de la integrare la producţia de sisteme complete de control a gazelor de eşapament, atât pentru aplicaţii off-road, cât şi rutiere. De asemenea, în America de Nord, BESG a început să doteze autoturismele de dimensiuni mari, precum SUV-urile, cu sisteme complete de control a gazelor de eşapament. Unul dintre factorii care au influenţat acest fapt este creşterea pieţei diesel în America de Nord. Modele precum Jeep Cherokee sau Dodge Ram 1500 au devenit proiecte de referinţă. În prezent, în Statele Unite sunt disponibile 37 de modele diesel. Până în 2017 se preconizează că acest număr va ajunge la 60.

Sistemele integrate inovatoare ale Bosch reduc emisiile per kilometru parcurs pentru autoturisme, autovehicule comerciale şi utilaje de construcţii. BESG poate configura individual toate sistemele în funcţie de dorinţele clientului şi le poate integra în autovehicule sau utilaje, asigurând şi certificarea. În plus, specialiştii Bosch Emission Systems dezvoltă și sisteme pentru aplicaţiile staţionare precum generatoarele.

Îndoire, sudare şi tăiere cu laser
La baza operaţiunilor de producţie ale BESG se află trei tehnologii de producţie de ultimă generaţie. Mai întâi, un utilaj controlat complet electronic îndoaie ţevile care au un diametru cuprins între 2,5 şi 6 inch. Datorită uneltelor speciale dezvoltate în cadrul societăţii este posibilă obţinerea celor mai mici raze de îndoire. Apoi, cea mai recentă tehnologie de sudare robotizată asigură sudarea simultană eficientă a componentelor. În a treia etapă, Bosch Emission Systems poate tăia tridimensional forme complexe utilizând un sistem laser unic în lume.

Istoricul companiei Bosch Emission Systems GmbH & Co. KG
Bosch Emission Systems GmbH & Co. KG a fost înfiinţată în 2010 ca o societate mixtă cu doi alţi parteneri. De atunci, BESG dezvoltă, produce şi integrează sisteme de control a gazelor de eşapament pentru utilajele de construcţii şi autovehiculele comerciale. Bosch a devenit unicul proprietar al companiei în octombrie 2012. În total, BESG are în prezent peste 200 de angajaţi în unităţile din Stuttgart, Köln şi Neunkirchen. La uzina Kentwood din Michigan, Bosch Emission Systems USA (BESU) produce şi componente pentru piaţa din SUA. Bosch Emission Systems este un partener de încredere pentru producătorii de autovehicule şi motoare din toată lumea. Acest lucru este evident în special în proiectele „la cheie”, în care BESG este responsabilă cu achiziţia, dar şi cu definirea şi integrarea componentelor. 

Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii