X5 Security Plus
În perioada 9-11 septembrie 2014, în cadrul Salonului Internaţional GPEC (General Police Equipment Exhibition and Confrence) 2014 de la Leipzig, BMW Group va prezenta o varietate din actuala gamă extinsă de automobile de urgenţă şi cu destinaţie specială, care sunt utilizate de poliţie şi alte servicii de siguranţă publică.

Organizat din doi în doi ani, evenimentul GPEC (General Police Equipment Exhibition & Conference) este cel mai mare târg din Europa destinat exclusiv acestei industrii, care prezintă echipamente de poliţie şi tehnologie de securitate. În calitatea sa de eveniment important pentru industrie şi tehnologie, această a opta ediţie GPEC va oferi o platformă internaţională de comunicare pentru vizitatorii din poliţie şi alte servicii de siguranţă publică. Ultima ediţie, GPEC 2012, a atras peste 6 500 de vizitatori din 59 de ţări şi aproape 500 de expozanţi naţionali şi internaţionali din 29 de ţări de pe cinci continente.

BMW X5 Security Plus: nivel de protecţie balistică VR 6 şi calităţi şi performanţe dinamice remarcabile
Pentru ca personalităţile publice importante, politicienii şi persoanele fizice expuse riscului să beneficieze de protecţie totală împotriva atacurilor violente, BMW oferă cea de-a treia generaţie a vehiculelor de securitate bazată pe cel mai nou model BMW X5. BMW X5 Security Plus (VR 6 - BRV 2009) prezentat la Leipzig are o celulă a pasagerilor blindată, care oferă protecţie pentru până la patru pasageri şi care poate rezista chiar şi unui atac cu AK-47. Pentru a preveni pătrunderea glonţului, modelul dispune de articulaţii sigilate, care oferă protecţie în zonele critice precum de jur-împrejurul uşilor sau acolo unde panourile se unesc cu montanţii caroseriei. Sticla de securitate special dezvoltată pentru nivelul de protecţie VR 6 este rezistentă şi la atacul cu arme contondente. Stratul de policarbonat protejează interiorul de cioburi.

BMW X5 Security Plus combină protecţia eficientă a pasagerilor, confortul şi spaţiul cu performanţele dinamice, agilitatea şi versatilitatea specifice modelelor BMW X. În calitate de cel mai spaţios automobil BMW de urgenţă, BMW X5 nu numai că oferă un nivel foarte generos de spaţiu pentru pasageri, ci şi un portbagaj cu o capacitate de aproximativ 640 de litri pentru stocarea echipamentelor speciale. Manevrabilitatea superioară se datorează motorului V8 pe benzină, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, ce dezvoltă 330 kW/450 CP. În combinaţie cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, motorul asigură că noul automobil de securitate poate fi controlat mereu în condiţii de siguranţă, chiar şi în condiţii critice - atât pe şosele, cât şi în regim off road. Suplimentar, şasiul, sistemele electronice de gestiune şi sistemul de frânare au fost adaptate la masa mai mare a automobilului. Astfel, performanţele BMW X5 Security Plus sunt la acelaşi nivel cu cele ale unui model obişnuit, ceea ce asigură manevrabilitate fără efort şi în situaţiile cotidiene obişnuite. În astfel de situaţii, dotările de securitate sunt integrate atât de discret încât modelul este aproape imposibil de diferenţiat de un model de serie, chiar şi pentru ochiul unui specialist.

Anvelopele run-flat permit ca automobilul să se deplaseze chiar şi în cazul pierderii totale a presiunii - de exemplu, dacă pneul este împuşcat sau perforat la trecerea peste obiecte ascuţite. Un sistem de intercomunicaţie permite pasagerilor să comunice cu persoanele din afara automobilului chiar şi atunci când uşile şi geamurile sunt închise, în timp ce funcţia de alarmă de asalt blochează automat geamurile şi uşile şi emite semnale de alarmă sonoră şi vizuală. Comenzile acestui sistem sunt localizate pe consola centrală, sub un capac.

Premieră mondială: targă de elicopter în BMW X5 Security
Tot la expoziţia GPEC de la Leipzig va fi expus şi un model BMW X5 Security ce beneficiază de nivel de protecţie VR 4 - BRV 2009. Acest automobil beneficiază de o dotare specială: o targă de elicopter, care permite transportarea rapidă şi în siguranţă la spital a unei persoane protejate sau la un elicopter de salvare într-un caz de urgenţă medicală. Deoarece transportul pacientului cu elicopterul sau pe şosea poate duce la o sarcină foarte localizată, targa este concepută să ofere rezistenţă maximă şi masă minimă. În acelaşi timp, acest echipament de salvare este sigur şi simplu de utilizat de către personalul de securitate, medici şi echipele de salvare.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii