Ambasadorul BMW Sport Katarina Witt a parcurs cei 42,195 km cu un BMW i8 şi a fost impresionată de atmosfera din oraşul său de rezidenţă, Berlin.

Maratonul de la Berlin, editia 41
Ambasadorul BMW Sport Katarina Witt a parcurs cei 42,195 km cu un BMW i8 şi a fost impresionată de atmosfera din oraşul său de rezidenţă, Berlin.

Dennis Kimetto a câştigat a 41-a ediţie a Maratonului BMW de la Berlin cu un nou record mondial: 2h02:57. Anterior, niciun alt atlet nu a reuşit să parcurgă distanţa maratonului - 42,195 km - într-un timp sub două ore şi trei minute. Kimetto a fost implicat într-un duel pasionant cu compatriotul său Emmanuel Mutai şi a reuşit să se distanţeze pe la kilometrul 39. Până la acel moment, cei doi kenyeni şi-au testa reciproc limitele: Mutai, care a trecut linia de sosire cu o întârziere de 16 secunde faţă de învingător, a încheiat tot sub precedenta cea mai bună performanţă mondială, 2h03:23, care fusese stabilită de Wilson Kipsang la ediţia din 2013 a BMW BERLIN MARATHON.

Un milion de spectatori încântaţi s-au aflat de-a lungul traseului şi au asistat la victoria reuşită de Tirfi Tsegaye (Etiopia, 2h20:18) în competiţia feminină. Ambasadorul BMW Sport Katarina Witt s-a alăturat primarului Berlinului, Klaus Wowereit, şi lui Stefanie Wurst, director de marketing BMW Germania, pentru a da semnalul de start. "Atmosfera de pe traseu a fost fantastică. Am avut posibilitatea să o experimentez chiar din mijlocul concurenţilor pentru că am parcurs traseul cu un automobil sport BMW i8", a declarat Witt, vizibil încântată. "Chiar şi pentru mine, ca rezident al Berlinului, a fost un tur extraordinar al oraşului. A fost un minunat festival al atletismului. Încă am pulsul la cote înalte", a adăugat dubla campioană olimpică la patinaj artistic.

"Suntem foarte mândri că istoria sportivă s-a scris din nou aici, în Berlin. BMW BERLIN MARATHON şi-a demonstrat încă o dată reputaţia de a avea cel mai rapid traseu din lume. Nu unul, ci doi sportivi au încheiat parcursul cu un timp mai bun decât recordul mondial de anul trecut. Este senzaţional şi acest lucru nu s-a mai întâmplat anterior. Dennis Kimetto a reuşit o evoluţie remarcabilă pentru că a încheiat sub 2h03' - şi vreau să-l felicit în numele BMW pentru această realizare. Desigur, aceleaşi merite le are şi Tirfi Tsegaye, care astăzi a fost imbatabilă în competiţia fetelor", a declarat Stefanie Wurst. "Şi în acest an, întregul eveniment a stabilit noi standarde. Vreau să le transmit mulţumiri partenerilor noştri, organizatorului SSC EVENTS GmbH şi, în special, celor 5.500 de voluntari. A fost scena perfectă pentru modelul cu propulsie pur electrică BMW i3, automobilul oficial de deschidere şi cronometraj, şi pentru revoluţionarul BMW i8, modelul sport hibrid plug-in."

Cel mai bine clasat atlet german a fost Anna Hahner, care a încheiat pe locul al şaptelea, după 2h26:44. Prin aceasta, ea şi-a îmbunătăţit cea mai bună performanţă personală cu peste un minut. În total, 60.000 de atleţi au fost în acţiune în toate competiţiile din cadrul BMW BERLIN MARATHON.

Vineri seară, pentru a marca deschiderea celei de-a 41-a ediţii a Maratonului BMW de la Berlin, peste 500 de personalităţi din politică şi economie, societate şi sport au fost invitate la tradiţionala reuniune ce a avut loc la noua filială BMW din BMW, la Kaiserdamm. Punctul culminant al unei seri deosebite a fost avanpremiera exclusivă a noului BMW Seria 2 Active Tourer.

Următoarea apariţie a modelului BMW i3 ca maşină de deschidere şi cronometraj va avea loc la 12 octombrie: pentru al treilea an consecutiv, campionatul de maraton al Germaniei va avea loc cu ocazia celei de-a 29-a ediţii a Maratonului de la München.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii