Lupta pentru titlurile naționale în Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit a fost anul acesta mai strânsă ca niciodată. În acest weekend, pe circuitul Speed Park din Bacău, se desfășoară etapa decisivă pentru stabilirea campionilor din 2014.

Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit
Lupta pentru titlurile naționale în Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit a fost anul acesta mai strânsă ca niciodată. În acest weekend, pe circuitul Speed Park din Bacău, se desfășoară etapa decisivă pentru stabilirea campionilor din 2014.
 
După cinci etape extrem de disputate din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, organizat de Federația Română de Karting, finalul de sezon va avea loc pe circuitul Spped Park din Bacău. În ultima etapă din 2014, programată pe 27 – 28 septembrie, se vor decide și campionii celor cinci clase.

La clasa Promo BB, dedicată piloților cu vârste între 5 și 7 ani, Rareș Vlădăreanu a preluat conducerea în clasamentul general și are, în total, 96 de puncte. Eric Enache (Tomis Kart), cel care a condus în ierarhia generală până înaintea etapei finale, are 91 de puncte, iar lupta dintre cei doi se anunță extrem de disputată.

La clasa Pufo, Matia Curuia (JMS Performance) vine după două victorii consecutive și are un avans de 13 puncte față Alex Iancu (Real Racing). Cei doi sunt singurii care mai au șanse la tilul național, Vlad Ceangă (Real Racing), pilotul de pe poziția a treia, fiind la 42 de puncte în spatele liderului.

Și la clasa Mini, după etapa de la Târgu Secuiesc, lupta este mai strânsă ca niciodată. Andrei Carcea (Andy Racing Team) a reușit să câștige etapa de la Târgu Secuiesc și s-a apropiat la doar două puncte de liderul clasamentului Andrei Ponta (Real Racing) care a terminat doar pe trei ultima cursă. Rareș Cărbunaru (Tomis Kart) și Kristopher Schlett (Real Racing) sunt piloții care se bat pentru ultima treaptă a podiumului, pilotul Real Racing având un avans de patru puncte.

La clasa KFJ, Andrei Vajda este principalul favorit, după victoria de la Târgu Secuiesc. Pilotul Go Kart Team are un avans de 31 de puncte față de Daniel Vasile, dar și aici titlul se va decide după ultima etapă a sezonului. Lupta pentru podium este completată de Alexandru Dina și Nicholas Pascu, diferența dintre cei doi fiind de 16 puncte.

La clasa KZ2, Ștefan Mihnea a avut un sezon perfect și a câștigat toate cele cinci etape desfășurate până acum. Cu cele 125 de puncte adunate până acum pilotul JMS Performance nu mai poate pierde teoretic titlul național, în timp ce Viktor Ștefan (CSSK), campionul din 2013, are 91 de puncte, iar Eduard Bârloiu (Real Racing) este pe trei cu 76 de puncte.

Ultima cursă din sezonul 2014 se va desfășura în weekendul 27 – 28 septembrie pe circuitul Speed Park din Bacău. Sâmbătă, în prima zi, acțiunea pe pistă începe de la ora 09:00 cu sesiunea de încălzire. Antrenamentele calificative sunt programate de la ora 13:15, iar Manșele de calificare de la ora 14:35. Duminică, în ziua decisivă, programul începe tot cu sesiunea de încălzire la ora 09:00. Prezentarea piloților va avea loc la ora 10:20, iar prima manșă de concurs începe la ora 11:00. Festivitatea de premiere este programată la ora 15:30.

“A fost un sezon extrem de disputat la toate clasele și vom cunoaște campionii naționali abia după etapa de la Bacău. Sunt bucuros că am reușit să punem bazele clasei Promo BB, dedicată copiilor între 5 și 7 ani, și că am avut din ce în ce mai mulți participanți la fiecare etapă. Sunt sigur că și în acest weekend vom vedea curse spectaculoase și le doresc succes tuturor celor implicați în lupta pentru titlu”, a spus Lucian Ștefan, președintele Federației Române de Karting.

Sursa: Motor Heads PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii