Simone Tempestini și Florin Tincescu continuă să adune experiență pe probele speciale din Europa și au reușit să ajungă cu bine în parcul de service. Simone Tempestini concurează în acest weekend în Raliul Spaniei, etapă în WRC, iar Florin Tincescu merge în Rallye International du Valais, etapă în Junior ERC.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea - Citroen DS3 R3 - Raliul Spaniei 2014
Simone Tempestini a câștigat o probă în Raliul Spaniei.
Florin Tincescu adună experiență pe asfalt în Junior ERC.
Urmează două zile dificile în WRC și Junior ERC.

Simone Tempestini și Florin Tincescu continuă să adune experiență pe probele speciale din Europa și au reușit să ajungă cu bine în parcul de service. Simone Tempestini concurează în acest weekend în Raliul Spaniei, etapă în WRC, iar Florin Tincescu merge în Rallye International du Valais, etapă în Junior ERC. 

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au terminat cu bine prima zi din Raliul Spaniei, penultima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri. Echipajul Napoca Rally Academy a avut o zi bună în care s-a impus pe o probă specială și a terminat pe locul secund alte două, în categoria mașinilor cu tracțiune pe două roți, dar o pană de cauciuc i-a întârziat considerabil. „Singura miză din această etapă este să acumulăm experiență și până acum ne-am atins obiectivul. Azi am făcut o greșeală care s-a terminat cu o pană, dar am avut și un ritm bun și sunt mulțumit. Sper să continuăm și mâine la fel”, a spus Simone Tempestini, care concurează în Raliul Spaniei cu un Citroen DS3 R3.

Ziua a doua din Raliul Spaniei se va desfășura în întregime pe asfalt ceea ce înseamnă că mecanicii echipei au avut la dispoziție ceva mai mult de o oră să modifice setările după prima zi desfășurată pe macadam. „Sâmbătă va fi o zi foarte dificilă. Avem de parcurs de două ori o specială lungă de 50 kilometri care a fost inclusă în programul raliului pentru a marca ediția cu numărul 50 a acestei competiții. Suntem pregătiți pentru probele de asfalt și sper să ajungem cu bine în parcul de service”, a mai adăugat juniorul NRA.

La temperaturi mult mai scăzute, dar cu același obiectiv, Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu au terminat cu bine ziua a doua din Rallye International du Valais, etapă inclusă și în calendarul Junior ERC. Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu au început prudent și după prima zi și trei probe speciale se aflau pe locul 6 în Junior ERC. „Pentru noi nu contează acum poziția în clasament. Vrem să terminăm acest raliu pentru că avem nevoie de kilometri. Pentru noi acest an a fost de fapt un sezon de pregătire pentru 2015”, a spus Florin Tincescu.

Juniorul NRA a avut un ritm bun și în ziua a doua din Rallye International du Valais. Singura problemă a apărut pe speciala a patra când a lovit un mal de pământ, dar a reușit să meargă mai departe. „A fost o zi frumoasă. Cel mai mult speciala a șasea, una în coborâre și foarte îngustă care s-a potrivit mai bine cu materialul nostru de concurs. Pentru noi a mai rămas o zi și vom continua în același ritm. Îmi doresc să termin acest raliu și trebuie să rămânem concentrați până la final”, a spus Florin Tincescu.

Sâmbătă, în ultima zi din Rallye International du Valais, mai sunt programate 8 probe speciale cu o lungime totală de 135,6 km. „La fel ca Simone în Spania, și noi avem de pacea mai lungă probă a raliului tot sâmbătă. Les Coles are 32,1 km și este o provocare interesantă”, a concluzionat Florin Tincescu. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii