TRANS CARPATIC RALLY-RAID 2014
Brasovul, "capitala motorsportului" din România, da startul competitiei care se va desfasura la sfarsitul saptamanii sub denumirea de Trans Carpatic Rally Raid 2014. Intrecerea care va avea loc in perioada 03 - 05 octombrie a starnit interesul a 24 de echipaje cu masini de teren (4 fiind din Italia) si a 11 piloti (1 pilot din Rusia) cu motociclete care si-au manifestat dorinta de a lua startul.

La start se vor alinia masini si motociclete preparate special (din punct de vedere tehnic si al sigurantei ) pentru acest gen de competitii, care corespund si circulatiei pe drumurile publice si sigur vor starni curiozitatea si interesul spectatorilor:  Isuzu Dmax, Nissan Proto 4.5 L V8, Dacia "Mudster" si AROVER, un autoturism special construit pentru rally raid, pornind de la un Aro super rally si de la ideea de a avea la start și un autoturism romanesc, echipat cu motor de 4,6 L V8  Range Rover.

Vineri, 3 octombrie - orele 14.00, va avea loc startul festiv al Trans Carpatic Rally Raid 2014, in fata HOTEL STOP Brasov (Str. 13 Decembrie, Nr. 140, Brasov), unde va fi amplasata rampa de start a competitiei. Dupa startul festiv sunteti invitati sa participati la superspeciala competitiei. Proba se desfasoara in imediata apropiere a locatiei pe un teren special amenajat. Ajunsi aici nu ramane decat sa va instalati confortabil in locurile indicate de oficiali si sa va bucurati de spectacolul oferit de participantii la acest concurs. Traseul este conceput astfel incat sa puteti urmarii cat mai mult din evolutia concurentilor.

Pentru cei inscrisi aceste competitii constituie o adevarata provocare. Concurentii nu efectueaza recunoasteri premergatore rally raid-ului. Traseul va ramane secret pana la inmanarea road book-ului sportivului. Pe baza cartii, sportivii vor folosii semnele si indicatiile puse la dispozitie de organizator, vor apela la cunostiintele de orientare si vor alege calea pe care se vor deplasa fara a omite vreun punct de control. Pentru a participa la rally raid, pe langa o conditie fizica excelenta, ai nevoie de spirit de aventura, de creativitate, de puterea de a duce un lucru la capat, de pasiune si determinare.

Traseul concursului are o lungime de 435 km. din care 330 km. vor fi parcursi pe probele speciale. Sportivii vor strabate drumuri de munte, paduri, vaduri de apa si tronsoane de teren accidentat. In zonele agricole, forestiere sau sensibile din punct de vedere al mediului si al sigurantei, este obligatorie respectarea cu strictete a itinerariului conform Road book-ului. Protejarea mediului inconjurator dar si respectarea regulilor de circulatie, pe tronsoanele de legatura dintre probe, sunt obligatorii pentru sportivi.

"Sportivii care participa la rally-raid sunt oameni pasionati de tehnica, sunt entuziasti indragostiti de natura si de peisajele inedite. Provocarile si incercarile intr-o asemenea competitie nu sunt putine, insa tocmai aceste momente ne fac sa fim mai apropiati, sa ne ajutam chiar daca suntem adversari," a declarat inaintea concursului pilotul brasovean Leonte Mihai.

TRANS CARPATIC RALLY-RAID 2014 este un concurs organizat de Trans Carpatic Club, Dracula Rally-Raid, Arover, cu sprijinul Instituției Prefectului Brașov, al primăriilor Sânpetru, Rupea, Feldioara, Hălchiu și Tărlungeni, al Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.

Parteneri: Hotel restaurant STOP, PRO X, X-1R, Avincis, Balcar, Bus Trade SRL, Ideea One, Auto Friends, Medecon, service auto Friends, Șapte Seri și Autostiri.ro.

Program TRANS CARPATIC RALLY-RAID 2014
SUPER SPECIALA:
VERIFICARI ADMINISTRATIVE SI TEHNICE 08H30 BRASOV
DISTRIBUIRE ROAD BOOK ÉTAPA 1 08H30 BRASOV
BRIEFING OBLIGATORIU 14H00 BRASOV
VINERI 03 OCTOMBRIE PUBLICARE LISTEI DE START SI TRANSFER SUPER SPECIALA 14H00 BRASOV
START SUPER SPECIALA 14H30 BRASOV
SOSIRE ESTIMATA (BIVUAC) 17H00 BRASOV
DISTRIBUIRE ROAD BOOK ÉTAPA 1 08H30 BRASOV
BRIEFING CONCURENTI PENTRU ÉTAPA 1 19H30 BRASOV
ORDINEA DE START ÉTAPA 2 19H30 BRASOV

ETAPA 1 :
START ETAPA 2 08H31 BRASOV
START SECTOR SÉLECTIV 1
SAMBATA 04 OCTOMBRIE SOSIRE ESTIMATA (BIVUAC) 17H00 BRASOV
DISTRIBUIRE ROAD BOOK ÉTAPA 2 17H00
BRIEFING CONCURENTI PENTRU ÉTAPA 2 19H30 BRASOV
CLASAMENT PROVIZORIU ÉTAPA 2 19H30 BRASOV
ORDINEA DE START ÉTAPA 2 19H30 BRASOV

ETAPA 2 :
START ETAPA 2 08H31 BRASOV
START SECTOR SÉLECTIV 5
SAMBATA 05 SEPTEMBRIE SOSIRE ESTIMATA (BIVUAC) BRASOV
VERIFICARI TEHNICE FINALE BRASOV
CLASAMENT PROVIZORIU RALIU BRASOV
CLASAMENT FINAL BRASOV
FESTIVITATEA DE PREMIERE 12H30 BRASOV

SOSIREA DIN RALIU :
LOC : BRASOV, HOTEL STOP Brasov
DATA SI ORA : DUMINICA 05 OCTOMBRIE 2014 12H00

VERIFICARI TEHNICE FINALE :
LOC : BRASOV, HOTEL STOP Brasov
DATA SI ORA : DUMINICA 05 OCTOMBRIE 2014 12H00

PUBLICAREA CLASAMENTULUI PROVIZORIU :
LOC : BRASOV, HOTEL STOP Brasov
DATA SI ORA : DUMINICA 05 OCTOMBRIE 2014 12H00

PUBLICAREA CLASAMENTULUI FINAL :
LOC : BRASOV, HOTEL STOP Brasov
DATA SI ORA : DUMINICA 05 OCTOMBRIE 2014 12H30

FESTIVITATEA DE PREMIERE :
LOC : BRASOV, HOTEL STOP Brasov
DATA SI ORA : DUMINICA 05 OCTOMBRIE 2014 12H30

Sursa: Dan Strauti, Autostiri.ro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii