Este pentru prima dată în istoria mărcii, când ŠKODA a produs mai mult de 1 milion de autovehicule pe parcursul unui an calendaristic. Săptămâna trecută, în fabrica principală din Mladá Boleslav, a ieșit de pe linia de producție mașina-aniversară – o ŠKODA Fabia 1,2 TSI/81 kW de culoare Alb Moon.

1 milion de automobile Skoda intr-un an
Mașina aniversară este o ŠKODA Fabia 1,2 TSI/81 kW, culoare Alb Moon.
Poveste de succes: vânzările ŠKODA au crescut de șase ori faţă de 1991.
Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland: "ŠKODA va continua să se dezvolte".

Este pentru prima dată în istoria mărcii, când ŠKODA a produs mai mult de 1 milion de autovehicule pe parcursul unui an calendaristic. Săptămâna trecută, în fabrica principală din Mladá Boleslav, a ieșit de pe linia de producție mașina-aniversară – o ŠKODA Fabia 1,2 TSI/81 kW de culoare Alb Moon. Atingând pragul de un milion de automobile fabricate pe parcursul unui singur an calendaristic, producătorul ceh de autovehicule își reafirmă strategia de creștere internațională.

”Pentru prima dată în istoria de 119 ani a companiei noastre, ŠKODA a depășit astăzi pragul magic de 1 milion de automobile produse într-un singur an”, a declarat Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, Președintele Consiliului de Administrație ŠKODA. ”Un punct de referință pentru companie, de care toată echipa poate să fie mândră. Nu ne vom mulțumi cu acest succes. ŠKODA va continua să crească.”

La baza creșterii producției și a vânzărilor a stat cea mai amplă ofensivă a modelelor din istoria mărcii ŠKODA. Începând cu anul 2010, producătorul ceh și-a reînnoit continuu gama de modele, s-a dezvoltat în segmente-cheie, în special în cadrul fabricii principale ŠKODA din Mladá Boleslav – sufletul rețelei globale de producție. ”Cifra de 1 milion de autovehicule fabricate în acest an demonstrează forța centrelor noastre de producție internaționale și din Cehia, alături de priceperea tuturor echipelor noastre de producție", explică Michael Oeljeklaus, Membru al Consiliului de Administraţie ŠKODA, responsabil pentru Producție și Logistică. ”Intenționăm să continuăm să modernizăm și să dezvoltăm producția ŠKODA în următorii ani."

Pragul atins astăzi accentuează din nou evoluţia remarcabilă a producătorului ceh, în special pe parcursul ultimelor două decenii. De la căderea "cortinei de fier" și alăturarea la Grupul Volkswagen, în aprilie 1991, ŠKODA și-a crescut de șase ori vânzările. Rapida renaștere a mărcii legendare de automobile a fost într-adevăr impresionantă – poziţionată în inima Europei, a devenit un producător cu succes internațional, cu o gamă de 7 modele disponibile în peste 40 de variante. De la fabricarea unui singur model în anul 1991, şi anume Favorit, ŠKODA oferă astăzi cea mai diversă și mai atractivă gamă de produse din toate timpurile.

Un pilon important al acestei creșteri de-a lungul ultimilor ani a fost extinderea către noi piețe în afara Europei. La începutul anilor 90, producătorul ceh era încă unilateral dezvoltat pe piața locală și în țările Europei Centrale și de Est. Astăzi, ŠKODA își comercializează produsele în peste 100 de țări din toată lumea. China a fost cea mai puternică piață individuală a mărcii încă din 2010. Doar pe parcursul primelor luni ale acestui an, vânzările de pe piața chineză au reprezentat un sfert din total vânzărilor ŠKODA.

În acest context, ŠKODA pune un accent deosebit pe producția locală din piețele-cheie internaționale, în plus față de capacitățile extinse din țara de provenienţă, ca parte a strategiei internaționale de dezvoltare. În China, cehii produc în unităţile din Anting, Yizheng și Ningbo, în parteneriat cu Shanghai Volkswagen (SVW). Până în prezent, mai mult de 1,3 milioane de unități au fost produse pentru piața chineză în fabricile SVW. În acest an, ŠKODA și-a dublat gama de produse din China, ajungând la șase modele fabricate local. În Rusia, modelele ŠKODA sunt produse în Nizhniy Novgorod și Kaluga. În India, automobilele ŠKODA ies de pe linia de producție din Pune și Aurangabad. Mașini ŠKODA se mai produc și în Slovacia, Kazakhstan și Ucraina.

Etape în producția ŠKODA Auto:
  • 10 decembrie 2014: ŠKODA produce autovehiculul cu numărul 1 milion din anul 2014, atingând pentru prima dată această performanță într-un an calendaristic
  • 19 martie 2014: 11 milioane de automobile ŠKODA produse în fabrica din Mladá Boleslav
  • 26 august 2013: 4 milioane de ŠKODA Octavia
  • 9 iulie 2013: 1 milion de autovehicule ŠKODA produse în China începând din 2007
  • 5 februarie 2013: 15 milioane de mașini produse începând din 1905
  • 30 ianuarie 2012: 14 milioane de automobile produse începând din 1905
  • 12 octombrie 2011: 10 milioane de autotursime ŠKODA produse în fabrica din Mladá Boleslav
  • 8 aprilie 2009: 12 milioane de unități ŠKODA produse începând din 1905
  • 13 iulie 2006: 10 milioane de autovehicule fabricate începând cu 1905
  • 1991: 5 milioane de mașini ŠKODA produse începând din 1905
Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii