Cum domeniul inchirierilor auto se dezvolta din ce in ce mai mult si in Romania, din ce in ce mai multe persoane fizice si juridice apeland la acest serviciu auto, au inceput sa apara firesc si multe intrebari legate de acest subiect, intrebari la care incercam sa raspundem in acest articol, care speram sa va ajute inainte de a inchiria o masina.

Skoda
Cum domeniul inchirierilor auto se dezvolta din ce in ce mai mult si in Romania, din ce in ce mai multe persoane fizice si juridice apeland la acest serviciu auto, au inceput sa apara firesc si multe intrebari legate de acest subiect, intrebari la care incercam sa raspundem in acest articol, care speram sa va ajute inainte de a inchiria o masina.

Ce conditii trebuie sa indeplinim pentru a putea inchiria un autovehicul?
Pentru a inchiria un autovehicul trebuie sa indeplinim de regula, cu mici diferente in functie de firma de la care il inchiriem, urmatoarele conditii: sa avem minimum 20-22 de ani si sa avem minimum 1 an de la data obtinerii permisului de conducere, minimum categoria B.

De ce documente avem nevoie la semnarea unui contract de inchiriere?
Pentru a semna un contract de inchiriere auto avem nevoie de regula de permisul de conducere si cartea de identitate.

Care sunt pasii care trebuie parcursi inainte de a inchiria un autovehicul?
Ca sa intram in posesia unui autovehicul, trebuie sa facem de regula in primul rand o rezervare (prin telefon, prin e-mail sau prin completarea unui formular online), apoi sa ne prezentam la locatia respectiva cu toate actele necesare unei inchirieri auto, iar in ultima instanta sa intram in posesia autovehicului dorit.

Exista limite de kilometri atunci cand inchiriem o masina?
Aici depinde de firma de la care inchiriem un autovehicul, sunt firme care ofera un numar de kilometri limitat si sunt firme care ofera un numar nelimitat de kilometri. Aceste lucruri le puteti afla fie de pe pagina de internet a firmei de inchirieri auto la care apelati sau solicitand informatii prin telefon atunci cand doriti sa rezervati o masina.

Cate persoane pot conduce masina inchiriata?
De regula, doar persoanele mentionate in contractul de inchiriere pot conduce masina, iar in ceea ce privesc eventualele taxe suplimentare percepute atunci cand sunt mai multi soferi pe aceeasi masina, trebuie intrebata fiecare firma de inchirieri auto in parte.

Cum se procedeaza in cazul in care se doreste prelungurea duratei de inchiriere a unei masini?
In cazul in care mai avem nevoie de masina inchiriata pentru inca o zi sau pentru mai multe zile, trebuie sa anuntam firma de inchirieri auto din timp, de regula cu minimum 24 de ore inainte de expirarea contractului, pentru a putea incheia un act aditional de prelungire.

Ce trebuie sa facem in cazul unui accident sau a unei defectiuni mecanice la masina inchiriata?
Primul pas pe care trebuie sa il facem atunci cand suntem implicati intr-un accident sau atunci cand masina are o defectiune mecanica este sa sunam imediat firma de inchirieri auto, care ne va indica care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgem mai departe. In cazul unui nefericit accident auto, trebuie sa fim foarte atenti la detaliile pe care ni le va furniza prin telefon firma de inchirieri auto, pentru a putea procura in timp util toate documentele necesare unui astfel de eveniment nedorit.

Sunt multe intrebari si implicit multe raspunsuri legate de serviciile de inchirieri auto provincie si inchirieri auto bucuresti, lucruri despre care vom mai scrie cu siguranta si in alte articole. Pana atunci, va dorim drumuri cat mai bune, fara incidente rutiere!
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii