Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au trecut printr-un moment dificil, pe speciala a doua, dar au reușit să continue cursa cu ajutorul spectatorilor. După 10 probe speciale extrem de dificile, echipajul Junior NRA se află pe locul secund în clasamentul ERC 3.

Simone Tempestini si Matteo Chiarcossi - Citroen DS3 R3T
Simone Tempestini se află pe locul doi în ERC 3 după prima zi din Austria.
Juniorul NRA a continuat raliul cu ajutorul spectatorilor aflați pe speciala a doua.
Un test util pentru Raliul Monte-Carlo, prima etapă din Junior WRC.

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au trecut printr-un moment dificil, pe speciala a doua, dar au reușit să continue cursa cu ajutorul spectatorilor. După 10 probe speciale extrem de dificile, echipajul Junior NRA se află pe locul secund în clasamentul ERC 3.

Zăpada căzută în regiunea Mühlviertel din Austria a făcut ca peisajul să fie unul de basm, dar în schimb pentru piloții înscriși la Jaennerrallye, prima etapă din Campionatul European de Raliuri, a fost extrem de dificil să aleagă pneurile potrivite pentru cele 10 probe speciale programate luni, 5 ianuarie.

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au luat startul în etapa din Austria ca parte a programului de pregătire pentru Raliul Monte-Carlo, iar condițiile de pe specialele austriece au fost perfecte pentru a acumula experiență înaintea primei confruntări din Junior WRC. Pe speciala a doua, juniorul Napoca Rally Academy a ieșit în decor și a avut noroc cu publicul prezent pe probă care l-a scos din zăpadă. “Am pierdut foarte mult timp în urma acestei ieșiri, dar din fericire au fost spectatori în zonă și cu ajutorul lor am plecat mai departe. Le mulțumesc mult de tot pentru că fără ei nu aș fi fost acum aici”, a spus Simone Tempestini, în primul parc de service.

Condițiile dificile de pe probe au scos din luptă mulți favoriți, iar piloții care au ales pneuri Pirelli au fost clar într-o situație mult mai bună. “Rivalul nostru, în lupta pentru victorie la clasa ERC,  folosește pneuri Pirelli și diferența este evidentă”, a constatat Simone Tempestini, după o zi extrem de dificilă.

Pilotul român nu a renunțat nicio secundă la luptă și a reușit să termine ziua cu o victorie de probă specială. “A fost o zi lungă și dificilă. Sunt fericit că am ajuns la sosire, dar sunt și dezamagit de diferența mare față de liderul din ERC 3. Este însă un câștig mare de experiență pentru Raliul Monte-Carlo și asta mă mulțumește. Ne-am îmbunătățit constant ritmul, dar nu pot să fiu 100% mulțumit. Acum, important este să ajungem cu bine la sosire”, a încheiat juniorul NRA, care mai are de parcurs marți, 6 ianuarie, sunt ultimele 8 probe speciale cu o lungime de 99,4 km.

Înaintea startului în etapa austriacă, Simone Tempestini a participat alături de Jonathan Hirschi, Jaromír Tarabus, Hermann Neubauer și Łukasz Kabaciński la un eveniment de PR la o brutărie locală, celebră în zona unde se desfășoară raliul. Cei cinci piloți au învățat să facă un sortiment de pâine neagră, dar și celebri covrigi. “A fost un eveniment interesant și ne-am distrat cu toții. Acum sunt prgătit să și gătesc dacă este nevoie, iar rezultatul final a fost delicios”, a spus Simone Tempestini.

Rezumatele din prima etape a Campionatului European de Raliuri sunt transmie de Eurosport în zilele de marți, miercuri și joi începănd cu ora 00:30.  

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii