Prezentarea oficială a echipei Napoca Rally Academy a avut loc, joi seara, pe teren propriu, la Cluj Napoca. Cele cinci echipaje sunt pregătite pentru prima provocare din Campionatul Național de Raliuri: Tess Rally (27 – 28 martie).

Lansare Napoca Rally Academy 2015
Prezentarea oficială a echipei Napoca Rally Academy a avut loc joi seara la Cluj Napoca.
Cele cinci echipaje vor să cucerească un nou titlu pe echipe în Campionatul Național de Raliuri.
Sezonul intern începe cu Tess Rally la Brașov, pe 27 – 28 martie.

Prezentarea oficială a echipei Napoca Rally Academy a avut loc, joi seara, pe teren propriu, la Cluj Napoca. Cele cinci echipaje sunt pregătite pentru prima provocare din Campionatul Național de Raliuri: Tess Rally (27 – 28 martie).

Cu o săptămână înaintea debutului pe probele speciale din Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri 2015, Napoca Rally Academy și-a prezentat oficial echipajele care se vor lupta pentru titlurile din acest sezon.

Prezentarea oficială a avut loc la Cluj Napoca, pe teren propriu, iar de luni cele cinci echipaje vor pleca spre Brașov, acolo unde se va desfășura prima etapă din calendarul intern. “Cluj Napoca înseamnă pentru noi acasă și anul acesta am vrut să începem sezonul intern alături de prietenii noștri de aici. Va fi un sezon lung în care fiecare echipaj va face totul pentru a obține cele mai bune rezultate. La fel ca și acum, ne-am propus să fim ambasadorii acestui sport, să promovăm spectacolul sportiv, dar, în același timp, să folosim experiența noastră în lumea sporturilor cu motor în cadrul campaniilor care au ca scop reducerea numărului de accidente pe drumurile publice din România”, a spus Marco Tempestini, la prezentarea oficială a echipei.

În 2015, Napoca Rally Academy are în componență cinci echipaje care vor lua startul la etapele din Campionatul Național de Raliuri, în funcție de programele internaționale în care participă: Simone Tempestini / Dorin Pulpea (Ford Fiesta R5), Bogdan Marișca  / Carmen Poenaru (Subaru Impreza), Marco Tempestini / Toni Avram (Ford Fiesta R5), Vlad Cosma / Diana Hațegan (Suzuki Swift) și Florin Tincescu / Sergiu Itu (Peugeot 208 R2). “A fost o pauză lungă,  la nivel intern, dar suntem pregătiți să facem spectacol pe probe și vrem ca fiecare echipaj să înceapă cât mai bine acest sezon și să obțină prima victorie”, a mai spus Marco Tempestini.

Tess Rally este, ca de obicei, prima etapă a sezonului, un raliu complet imprevizibil din punct de vedere meteorologic și unde nimic nu este sigur decât atunci când ajungi în ultimul parc de service. Ediția din 2015 are o lungime de 342,08 kilometri, dintre care 130,64 împărțiți în 9 probe speciale.

Vineri, 27 martie, sunt programate trei probe speciale, ultima fiind Brașov Rally Show, pe străzile din centrul orașului.  Sâmbătă, 28 martie, este ziua cea mai lungă a raliului cu restul de șase probe speciale, sosirea fiind programată în jurul orei 18:15.

Declarații piloți Napoca Rally Academy înaintea Tess Rally 2015: 
Simone Tempestini: “Așteptăm cu nerăbdare prima etapă din CNR. Pentru mine acesta este campionatul de “acasă” și sunt foarte hotărât să obțin rezultate bune anul acesta. La Brașov o să încerc să merg cât de tare pot fără să fac nicio greșeală. Îmi place acest raliu pentru că sunt mulți spectatori, tot timpul a fost o atmosferă frumoasă și îmi place și orașul. Vreau să ne întoarcem de aici cu un parcurs frumos, fără niciun fel de probleme, pentru toate echipajele NRA. Aș vrea să nu-i dezamăgesc aici pe suporterii mei care sunt sigur că au așteptări mari la această primă etapă. Cele mai mari așteptări de la mine le am chiar eu și voi face totul pentru a începe sezonul cu un rezultat bun.”

Bogdan Marișca: “Pentru mine începe sezonul cu numărul 22, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Voi lua startul împreună cu Carmen și ne dorim să facem un rezultat bun. Ținând cont de mașinile și piloții prezenți la start, va trebui să găsim mixul corect între a fi cât putem de rapizi, dar și să ajungem la sosire, ceea ce presupune să fim foarte atenți. Nu va fi un raliu ușor, mai ales că vremea, așa cum ne-am obișnuit, poate fi extrem de capricioasă. Avem o serie de parteneri puternici care s-au implicat alături de noi, suntem parte dintr-o echipă puternică, cu aspirații la primul loc, deci va trebui să muncim mult pentru a reuși un rezultat bun."

Marco Tempestini: “Campionatul intern începe, ca de obicei, la Brașov și suntem nerăbdători să concurăm pe probele din România. La Brașov mai avem încă un cont deschis, după prestația bună de anul trecut, dar care din păcate nu ne-a adus niciun punct. Sunt optimist acum, cu noua conducere a Federației, așa că de data aceasta s-ar putea să primim punctele dacă vom fi destul de rapizi pe probe. Cred că va fi o luptă la fel de aprigă ca anul trecut și trebuie să fim cât mai concentrați până la final. Vremea va juca un rol foarte important. Noi suntem pregătiți și pentru soare, dar și pentru zăpadă. Sper să avem parte de un public cel puțin la fel de numeros ca anul trecut și ne dorim să terminăm pe podium prima etapă a sezonului.”

Florin Tincescu: “Pentru mine Tess Rally înseamnă un pas înainte în carieră. Va fi primul raliu alături de Sergiu Itu și noul Peugeot 208 R2 și, cu siguranță, vom avea multe de învățat. Îmi pare rău că datorită calendarului intern, care se suprapune peste programul nostru din Junior ERC, nu vom putea lua startul la toate etapele din Campionatul Național, dar vom da totul pe fiecare probă și sper să ne ridicăm la nivelul așteptărilor partenerilor și fanilor noștri.”

Vlad Cosma: “Mă bucur că voi fi din nou la start în etapa de la Brașov, după o pauză de doi ani. Îmi plac probele de aici, dar și “misterul” legat de condițiile meteo. Vin cu plăcere aici, mai ales că Diana, copilotul meu, este chiar din Brașov, așa că este ca o cursă de casă pentru noi. Cu cei doi ani de pauză sunt deja patru ani de când nu am mai terminat acest raliu așa că vom face tot posibilul să schimbăm asta. Cu siguranță nu va fi ușor, dar vom avea o abordare inteligentă și vom găsi cel mai bun ritm în funcție de ceea ce se întâmplă pe probe.”

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii