Inchirierea unei masini pe o perioada mai lunga de timp poate fi o solutie ideala pentru multe persoane. Oamenii pot inchiria o masina pe termen lung pentru diverse motive. Printre persoanele care inchiriaza masini pentru o perioada mai lunga de doua saptamani se numara:

Dacia Logan
Foto: 321rentacar.ro
Inchirierea unei masini pe o perioada mai lunga de timp poate fi o solutie ideala pentru multe persoane. Oamenii pot inchiria o masina pe termen lung pentru diverse motive. Printre persoanele care inchiriaza masini pentru o perioada mai lunga de doua saptamani se numara:
  • turisti
  • studenti care au nevoie de transport pe timpul verii
  • persoane care s-au mutat recent intr-un alt oras
  • persoane care isi petrec o perioada de timp intr-un anume oras
  • persoane care calatoresc in interes de afaceri pe o perioada mai indelungata, intr-o anumita zona in care se pot deplasa usor cu o masina inchiriata.

Exista o serie de beneficii ale inchirierii unei masini pe termen lung. Cele mai importante sunt:
  • este mai putin costisitor si mai confortabil sa te deplasezi cu o masina inchiriata decat cu alte mijloace de transport public
  • este mai ieftin sa inchiriezi o masina pe termen lung, decat pe o perioada mai scurta
  • nu platiti taxe si nu suportati alte cheltuieli de intretinere a masinii (achitati doar pretul combustibilului de care aveti nevoie si pe care il utilizati dumneavoastra)
  • asistenta rutiera in fiecare zi
  • unele persoane pot incerca sa inchirieze si sa conduca un anumit model de masina pe o perioada mai lunga de timp inainte de a o cumpara pentru a vedea daca le place si daca se obisnuiesc cu ea. Este ca un "test drive" pe o perioada mai lunga de timp. Drept exemplu putem da: cele mai ieftine Dacii din Cluj.
Sfaturi pentru a beneficia de cele mai avantajoase preturi pentru inchirieri auto pe termen lung:

  • Inainte de a incheia contractul, luati in considerare perioada de timp pentru care aveti nevoie de o masina. Preturile sunt mai mici daca inchiriati o masina pe termen mai lung. De exemplu, daca vreti sa inchiriati un autoturism Daewoo Matiz veti plati 20 de euro/ pe zi daca faceti contractul pe minim 3 zile, 17 euro daca inchirierea se face pana in 6 zile, 14 euro daca doriti sa inchiriati pentru doua saptamani, 11 euro daca inchirierea se face pentru minim 21 de zile si 10 euro/ pe zi daca aveti nevoie de o masina pentru o perioada mai lunga de 22 de zile. Iata deci ca pretul scade pe masura ce perioada de inchiriere este mai mare. Pentru a inchiria un Matiz pentru o luna veti plati un tarif pe zi cu 50% mai putin (10 euro pe zi in loc de 20 de euro pe zi). Economia este subtanstiala si veti fi in avantaj. 
  • Cand inchiriati o masina, ati putea fi tentat sa va "rasfatati" si sa doriti sa alegeti un model mai luxos sau un SUV pentru cativa euro in plus. Inchirierile pe termen lung sunt mai accesibile in comparatie cu achizitionarea masinii respective. Dar, cu toate acestea, veti plati in continuare pentru combustibil. Ganditi-va daca are sens sa alegeti o masina mai putin pretentioasa si care consuma mai putin combustibil pentru a face economie?
Sursa: Marius, 321rentacar.ro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii