Simone Tempestini si Dorin Pulpea - Citroen DS3 R3T - Ronde Liburna
Simone Tempestini a câștigat Ronde Liburna la 2WD, grupa R și Juniori și s-a clasat pe patru la general după o evoluție extrem de spectaculoasă.
Următoarea provocare: Raliul Argentinei (23 – 26 aprilie).
Testele pentru Junior WRC vor continua la Arad, după etapa din Campionatul Național.

După o perioadă de două luni în care a concurat doar cu mașini cu tracțiune integrală, Simone Tempestini a luat startul în acest weekend în Ronde Liburna, ca parte a pregătirii pentru Campionatul Mondial de Raliuri (Junior WRC). 

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au luat startul, în acest weekend, la Ronde Liburna, o competiție pe macadam din Italia, ca parte a pregătirii pentru Raliul Portugaliei, etapă inclusă în calendarul Junior WRC. Juniorul Napoca Rally Academy a urcat din nou la volanul modelului Citroen DS3 R3T, după o pauză de peste două luni în care a concurat cu modelele Subaru Impreza și Ford Fiesta R5, în Campionatul Mondial și Campionatul Național. “Pentru mine este o etapă de test și de reacomodare cu modelul DS3. M-am simțit bine în mașină la shakedown și abia aștept să concurez la această etapă”, a spus Simone Tempestini, înaintea startului oficial.

În programul Ronde Liburna a fost inclusă celebra specială Ulignano, una dintre cele mai apreciate probe din Campionatul Mondial în anii 80-90, ultima dată fiind inclusă în Raliul Sanremo din 1996. Simone Tempestini a exploatat la maximum configurația specialei, desfășurată în coborâre, și la prima trecere a avut cel de-al treilea timp, chiar dacă pe lista de start erau peste 25 de mașini cu tracțiune integrală din categoriile WRC, R și N. La cea de-a doua trecere pe probă, juniorul NRA a obținut cel de-al doilea timp și se afla în lupta pentru un loc pe podium în clasamentul general. Tempestini a continuat în același ritm și după speciala a treia se afla pe podium la general, cu un avans de 9 secunde față de ocupantul poziției a patra, echipajul Cobbe/Turcco pe un Ford Focus WRC.

La ultima trecere pe celebra specială, Simone Tempestini a încercat să-și apere poziția pe podium, dar cu 5 km înainte de sosire a făcut o pană pe stânga-față și a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul 4 la general. Chiar și cu pană pe ultima probă, juniorul Napoca Rally Academy și-a trecut în cont, fără niciun fel de probleme, victoria în clasamentul mașinilor cu tracțiune pe două roți, la grupa R și la juniori. “A fost un weekend perfect de test în care am avut un ritm excelent. Suntem pregătiți pentru lupta din Junior WRC pe macadamul din Portugalia. Mai avem programată o sesiune de teste pe macadam, imediat după Raliul Aradului, și sper să ne luptăm pentru victorie în etapa portugheză”, a spus Simone Tempestini.

Raliul Portugaliei, următoarea etapă din Junior WRC, este programat în perioada 21 – 24 mai, dar până atunci, Simone Tempestini va lua startul și în Raliul Argentinei, cu modelul Subaru Impreza, unde va puncta în Production Cup din WRC 2. În Campionatul Național de Raliuri, următoarea etapă, Raliul Aradului, se va desfășura în perioada 8 – 9 mai, iar Simone Tempestini va concura cu modelul Ford Fiesta R5 cu care s-a impus și în etapa de la Brașov, prima din sezonul 2015.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii