În perioada 14-17 mai 2015, Nürburgring va găzdui unul din cele mai importante evenimente de motorsport ale anului: cursa de 24 de ore de pe legendarul circuit Nordschleife.

Dunlop Art Car Walkenhorst BMW Z4 GT3
Debut pentru cea mai recentă anvelopă GT3 de la Dunlop într-o cursă de 24 de ore.
Echipa Premio Mercedes-Benz SLS AMG GT3 va alerga pe anvelope Dunlop.
Walkenhorst Motorsport va alerga cu bolidul Dunlop-Art-Car BMW Z4 GT3.
Dunlop sprijină debutanta Glickenhaus SCG003C.
Dunlop furnizează anvelope către toate mașinile echipei BMW M235i Racing din competiție.

În perioada 14-17 mai 2015, Nürburgring va găzdui unul din cele mai importante evenimente de motorsport ale anului: cursa de 24 de ore de pe legendarul circuit Nordschleife.

Cu 160 de mașini la start, acest maraton de motorsport este cea mai mare și mai provocatoare cursă din lume. Pentru Dunlop, acesta este un eveniment care marchează introducerea celei mai noi generații de anvelope GT3, care își va face debutul în această cursă de 24 de ore.

Alexander Kühn, Manager, Echipare Originală la Dunlop Motorsport a afirmat: “Am testat extensiv, în afara sezonului, și am dezvoltat anvelope pentru diverse tipuri de vreme la care ne așteptăm pe circuitul de la Nürburgring. Cu gama noilor specificații suntem bine pregătiți pentru această cursă de 24 de ore. Dunlop are la activ decade întregi de succese în cursele de anduranță, obținând victorii atât pe Nurburgring cât și în cursa de 24 de ore de la Le Mans mai mult decât orice alt producător de anvelope. Sunt convins că echipele noastre partenerevor beneficia deknow-how-ul nostru extins de pe circuitul Nordschleife precum și de extraodinara dezvoltare de competențe în rândul membrilor echipei noastre multinaționale, precum și de produse de o excelentă calitate.”

Echipa Premio Mercedes-Benz SLS AMG GT3 va alerga pe anvelope Dunlop
Una din mașinile pentru care vor fi livrate anvelopele de curse GT3 este bolidul Mercedes-Benz SLS AMG GT3 al echipei Premio. La cârma echipei se află Hans-Peter Naundorf. Fostul Campion din World Touring Car Champion, Rob Huff (Marea Britanie), va pilota alternativ bolidul AMG echipat cu anvelope Dunlop, împreună cu coechipierii săi Kenneth Heyer (Germania), Philipp Frommenwiler (Elveția) și Christian Krognes (Norvegia). 

Dunlop și Walkenhorst prezintă uluitoarea mașină ‘Art Car’
Echipa Walkenhorst powered by Dunlop’se află în turneu cu doi piloți BMW Z4 GT3 la Eifel. Unul dintre ei, pilotând bolidul Dunlop-Art-Car, va prezenta această mașină și pe circuitul de la Nordschleife. Mașina sport GT3 va purta însemnele Dunlop în culorile galben, negru și roșu. Designul modern și de impact a fost creat de artistul binecunoscutJean Pierre Kraemer.

Dunlop sprijină Scuderia Cameron Glickenhaus
Un interes foarte mare se va crea și în jurul a două mașini prototip de la Scuderia Cameron Glickenhaus - SCG003C. Dunlop furnizează anvelopele pentru cele două supercaruri. “Grație numeroaselor sale apariții la Nürburgring, Dunlop a avut o foarte bună experiență și și-a dovedit expertiza oferind suport în câștigarea curselor pe această pistă,” a spus deținătorul cursei James Glickenhaus. “De aceea Dunlop este partenerul ideal al ambițioaselor noastre proiecte.” 

Manuel Lauck (Germania), Marino Franchitti (Marea Britanie), David Jahn and Franck Mailleux (Franța) vor merge în cursă la bordul bolidului #9, cealaltă mașină, SCG0003C cu numărul 40,urmând să fie pilotată de Ken Dobson (USA), Jeff Westphal (USA), Thomas Mutsch (Germania) și Mailleux care își va face apariția în ambele mașini.

Cupa BMW M235i Racing desfășurată exclusiv pe anvelope Dunlop
Dunlop este partener tehnic al BMW Motorsport, toate mașinile din competiția BMW M235i Racing Cup urmând să fie echipate cu anvelope Dunlop.

“Anul trecut, în debutul sezonului, performanța excelentă a anvelopelor Dunlop nu a fost singurul factor convingător. Un factor la fel de important a fost și service-ul profesional și competențele tehnice ale inginerilor Dunlop,” a subliniat Directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. “De aceea, suntem încântați să continuăm parteneriatulnostru de succes și în acest an.” Mașinile vor fi echipate cu anvelope de curse în dimensiunea 265/660 R18, dezvoltateîn cooperare cu BMW Motorsport special pentru această competiție.

“Am adaptat și pregătit anvelopa pentruBMW M235i Racing Cup. Pe circuitul de la Nurburgring, condițiile meteo mereu în schimbare, aderența optimă și proprietățile excelente de manevrabilitate sunt cruciale,” a subliniat Alexander Kühn,“Sezonul trecut, echipele BMW M235i Racing au acoperit un total de 87.500 de kilometri alergândpe anvelopele noastre, iar feedback-ul a fost mereu pozitiv. Aceasta demonstrează că aceste anvelope furnizează o largă paletă de operații și conferă încredrea de care au nevoie piloții din această competiție.”

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii