Compania românească Falcon Electronics a început livrarea primelor sale sisteme originale de alarmă, care vor echipa modelele Renault Espace şi Kadjar. Sistemele de alarmă au fost proiectate, testate şi verificate de Falcon Electronics, conform cerinţelor centrului de inginerie al Renault.

Alarma pentru Renault
Compania românească Falcon Electronics a început livrarea primelor sale sisteme originale de alarmă, care vor echipa modelele Renault Espace şi Kadjar. Sistemele de alarmă au fost proiectate, testate şi verificate de Falcon Electronics, conform cerinţelor centrului de inginerie al Renault. Componentele sunt fabricate în China. Astfel, cel mai mare importator şi distribuitor de accesorii electronice auto a trecut în rândul furnizorilor auto la nivel mondial.

Colaborarea dintre compania românească şi gigantul auto francez a fost facilitată de profesionalismul şi consecvenţa dovedite de Falcon în cei 10 ani de când este furnizor Dacia pe segmentul senzorilor de parcare aftermarket. Început ca un parteneriat la nivel naţional, colaborarea Falcon - Dacia s-a extins, la acest moment Falcon acoperind 80% din necesarul de senzori de parcare pentru modelele Dacia la nivel european.

La baza acestor proiecte stă o echipă de profesionişti în domeniu, organizaţi în Departamentul de Cercetare şi Dezvoltare Falcon. Departamentul şi-a început activitatea în domeniul aftermarket, cu proiectarea sistemelor de securitate şi cu dezvoltarea de software personalizat pentru interfeţe digitale care asigură compatibilitatea sistemelor de securitate cu majoritatea modelelor de maşini europene. Furnizarea de senzori de parcare şi, ulterior, a sistemelor de alarmă au reprezentat tranziţia normală către poziţia de producător de sisteme OEM – echipamente livrate direct către producătorii de autovehicule. 

„Participăm la licitaţii cu sisteme de siguranţă şi pentru alte modele Renault. Ne mişcăm pe o piaţă foarte competitivă, concurând cu mari nume ale industriei din Franţa şi Italia“, spune Dan Cuţui, directorul şi fondatorul Falcon Electronics.

Pentru viitor, Falcon Electronics îşi propune să exploateze tehnologiile din sfera asset managementului prin crearea de sisteme de securitate care monitorizează starea autovehiculului şi oferă informaţii prin intermediul comunicaţiilor prin satelit. Informaţiile furnizate vor merge de la localizare până la imagini video ale maşinii.

Dezvoltarea acestui nou segment de business va duce la creşterea cifrei de afaceri a Falcon, care anii trecuţi a fost în jurul valorii de 4,4 milioane de euro. În 2015, compania preconizează o creştere de peste 10%, ceea ce va duce cifra de afaceri la 5 milioane de euro.  

Sursa: Ioana Topor, PR Assistant 4 ACE-pr&publicity
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii