Luca Savu la clasa Promo BB, Vlad Ceanga la clasa Pufo, Rareș Cărbunaru la clasa Mini, Milen Ponomaremko la clasa KFJ și Nazareno Compagnoni la clasa KZ2 s-au impus în etapa a doua din Campionatului Național de Karting al României, organizat de Federația Română de Karting, desfășurată pe circuitul Speed Park din Bacău.

Podium clasa Promo BB - etapa a 2-a Bacau
Luca Savu la clasa Promo BB, Vlad Ceanga la clasa Pufo, Rareș Cărbunaru la clasa Mini, Milen Ponomaremko la clasa KFJ și Nazareno Compagnoni la clasa KZ2 s-au impus în etapa a doua din Campionatului Național de Karting al României, organizat de Federația Română de Karting, desfășurată pe circuitul Speed Park din Bacău.

Etapa a doua din Campionatul Național de Karting al României, organizat de Federația Română de Karting, s-a desfășurat în acest weekend pe circuitul Speed Park din Bacău. Desfășurată pe o vreme frumoasă, etapa de la Bacău a fost una spectaculoasă, iar lupta pentru titlurile naționale se anunță extrem de disputată după ce niciunul dintre câștigătorii primei etape nu a reușit să se impună pe circuitul Speed Park.

“Campionatul Național de Karting al României a continuat la fel cum a început. Am avut curse spectaculoase la toate clasele și se anunță o luptă interesantă pentru titlurile naționale. Sunt încântat că avem o participare din ce în ce mai numeroasă la clasa Promo BB, dedicată copiilor cu vârste între 5 și 7 ani, pentru că ei reprezintă viitorul acestui sport”, a spus Lucian Ștefan, președintele Federației Române de Karting.


11 piloți au fost prezenți pe grila de start la clasa Promo BB, clasă susținută de Federația Română de Karting, care pune gratuit la dispoziția micilor piloți motoarele și anvelopele la fiecare cursă. Kiss David (CSSK), câștigătorul primei etape a sezonului, a fost cel mai rapid în antremanete și calificări, dar în cursă a terminat doar pe poziția a șaptea. Victoria i-a revenit, după o cursă foarte disputată, lui Luca Savu (Transkart Racing) aflat la primul său sezon în karting, podiumul fiind completat de Victor Roman (BRT) și David Drăgan (JMS Performance). 

În urma victoriei, Luca Savu a trecut pe prima poziție în clasamentul general cu un total de 45 puncte, urmat de Kiss David (34 p) și Denisa-Andreea Mureșan (33 p), care a terminat în etapa de la Bacău pe locul 4.

La clasa Pufo, dedicată piloților cu vârste între 6 și 8 ani, Vlad Ceanga (Real Racing) a fost cel mai rapid în toate sesiunile reușind să se impună în antrenamente, calificări și cursă. Podiumul clasei a fost completat de Eric Enache (Tomis Kart), care a făcut pasul de la clasa Promo BB la Pufo în acest weekend, și Mihai Șuteanu (Tomis Kart). Cu punctele adunate aici, Vlad Ceanga (50 p) a preluat conducerea în clasamentul acestei clasei, fiind urmat de Miahai Șuteanu (39 p) și Remus Mihnea Tudorancea (24 p), pilotul echipei CSSK terminând etapa pe locul 4.

La clasa Mini, piloți cu vârsta între 9 și 12 ani, a fost o luptă interesantă între David Șerban (Real Racing), câștigătorul primei etape, Andrei Carcea (BRT) și Rareș Cărbunaru (JMS Performance). Dacă în antrenamente și calificări, Andrei Carcea a fost cel mai rapid, în cursă, s-a impus Rareș Cărbunaru, urmat de Andrei Carcea ș David Șerban. În urma rezultatelor de la Bacău, Andrei Carcea și David Șerban au același număr de puncte, 36, iar Rareș Cărbunaru este pe trei în clasamentul general cu 29 puncte.

La clasa KFJ, dedicată piloților cu vârste între 12 și 14 ani, cel mai rapid pilot din antrenamente și calificări a reușit să se impună și în finală. Rusoaica Milen Ponomarenko (BRT), aflată la prima cursă din România, a reușit să câștige etapa de la Bacău, fiind urmată de Daniel Vasile (Real Racing), care-și păstrează poziția de lider în clasamentul acestei clasei, și Robert Uțuraș (BRT).

La clasa KZ2 seniori (peste 15 ani) s-a dat o luptă în patru pentru victorie între Nazareno Compagnoni (Red Motor), Aldrin Opran (JMS Performance), Viktor Ștefan (CSSK) Alexandar Stoev (CSSK). În final, Compagnoni și-a asigurat victoria, podiumul fiind completat de piloții CSSK Alexandar Stoev și Viktor Ștefan. Aldrin Opran, locul 4 în cursă, rămâne lider la general cu 38 de puncte, urmat de Compagnoni (30 p) și Andrea Raimondi (26 p), locul 5 în etapa de la Bacău.

“Am avut patru fete la start, dintre care una a și câștigat. Avem 11 piloți la clasa Promo BB și participare internațională în campionat, iar lupta pentru titlurile naționale este mai disputată ca niciodată. Avem echipe puternice cu piloți talentați care fac spectacol la fiecare cursă și piloți care reprezintă România în competițiile internaționale. Și acesta este doar începutul unui sezon în care ne-am propus să promovăm acest sport și să atragem mai mulți copii care să practice kartingul, dar și mai mulți spectatori la fiecare etapă”, a spus Lucian Ștefan, președintele FRK.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Karting al României este programată în weekendul 18 – 19 iulie, pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc.


Sursa: Motor Heads PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii