Alexandru Ardelean, Horia Chriguț și Vlad Cosma, primii trei clasați în Cupa Suzuki după etapa de la Tulcea, se vor lupta pentru puncte și premiile în bani pe macadamul din Raliul Moldovei Moinești, etapa a patra din Campionatul Național de Raliuri.

Alexandru Ardelean
Alexandru Ardelean, Horia Chriguț și Vlad Cosma, primii trei clasați în Cupa Suzuki după etapa de la Tulcea, se vor lupta pentru puncte și premiile în bani pe macadamul din Raliul Moldovei Moinești, etapa a patra din Campionatul Național de Raliuri.

Vlad Cosma, câștigătorul Tess Rally în Cupa Suzuki, Alexandru Ardelean, câștigătorul etapei de la Arad, și Horia Chiriguț, câștigătorul etapei de la Tulcea, sunt pregătiți să se lupte pentru puncte și premiile în bani puse în joc în Cupa Suzuki la Raliul Moldovei Moinești, etapa a patra a sezonului 2015. “Ținând cont de particularitățile regulamentului avem doar trei echipaje la start în această etapă, dar sunt echipajele care au câștigat până acum fiecare câte un raliu. Lupta pentru titlu este încă deschisă și sunt sigur că vom vedea un spectacol frumos pe specialele din Moldova”, a spus Aurel Chirteș, managerul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Suzuki România.

Cu 78 de puncte după primele trei etape, Alexandru Ardelean și Horațiu Baltador sunt lideri în Cupa Suzuki, dar obiectivul lor este să câștige și clasa 9. „Mergem la Bacău cu ambiții mari, pentru că avem niște puncte de recuperat și sperăm să nu mai avem ghinioanele de la Tulcea”, spune copilotul Horațiu Baltador.

După victoria de la Tulcea, Horia Chiriguț și Andrei Hicea au acumulat 69,4 puncte și ocupă poziția a doua în clasamentului Cupei Suzuki. Danube Delta Rally a fost primul raliu pe macadam pe care l-au terminat și cei doi vor să continue în același mod și la Raliul Moldovei Moinești. “Suntem motivați și sper să găsim un ritm bun și pe specialele din Moldova. Va fi un raliu dificil, dar sper să zâmbim la final și să adunăm cât mai multe puncte”, a spus Horia Chiriguț. 

Cu o absență, la Raliul Aradului, și locul patru la Tulcea, după o pană de cauciuc, Vlad Cosma și Diana Hațegan sunt pregătiți să recupereze cât mai multe puncte în această etapă. “Obiectivul nostru este să câștigăm duelul din Cupa Suzuki, dar și la clasa 9. Vom ataca încă de pe prima probă și vom încerca să evităm capcanele de pe traseu pentru a nu face pană sau a avea alte probleme. Trebuie să adunăm cât mai multe puncte aici dacă vrem să ne păstrăm șansele la titlu în Cupa Suzuki”, a spus și Vlad Cosma.

Raliul Moldovei Moinești se va desfășura vineri și sâmbătă, 26 – 27 iunie, pe specialele de macadam din județul Bacău. Vineri, în prima zi a raliului, sunt programate câte două treceri pe specialele Trebeș și Hemeiuș, iar la final piloții din Cupa Suzuki vor lua startul pe super speciala de pe circuitul de karting Speedpark din Bacău. Sâmbătă sunt programate altre două probe distincte, Runcu și Moinești, care vor fi parcurse de trei ori. Sosirea este prevăzută pentru ora 16:50, iar super speciala și ultima probă a raliului vor fi transmise în direct la Dolce Sport și TVR. Raliul Moldovei Moinești are o lungime totală de 326,91 km, dintre care 126,02 împărțiți în 11 probe speciale.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii