Înscrierile pentru Sibiu Rally Challenge, un festival dedicat sporturilor cu motor programat în perioada 20 – 23 august, au început cu o lună înaintea startului oficial.

Au inceput inscrierile pentru Sibiu Rally Challenge
Patru categorii distincte în 2015: Sibiu Rally, Sibiu Classic Challenge, Sibiu Rally Challenge și Sibiu Rally Legends.
Înscrierile sunt deschise și se fac online până pe 14 august.
Competi
ția se desfășoară în perioada 20 – 23 august.

Înscrierile pentru Sibiu Rally Challenge, un festival dedicat sporturilor cu motor programat în perioada 20 – 23 august, au început cu o lună înaintea startului oficial. La ediția din 2015 sunt 4 categorii: Sibiu Rally, Sibiu Classic Challenge, Sibiu Rally Challenge și Sibiu Rally Legends. 

În 2015, Sibiu Rally Challenge nu include doar o etapă din Campionatul Național de Raliuri ci continuă ideea începută anul trecut de a atrage un număr cât mai mare de pasionați la start. “Ne dorim să atragem la start veterani ai acestui sport, piloți tineri cu posibilități financiare reduse, dar și mașini clasice care au scris istoria acestui sport”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Sibiu Rally este etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri și va avea un traseu cu o lungime de 82,74 km compus din 8 probe speciale. În prima zi se vor parcurge specialele Păltiniș și Vălari, ultima în nocturnă, iar în ziua a doua atracția principală va fi cu siguranță celebrul Transfăgărășan care va fi parcurs de patru ori: de două ori în urcare și de două ori în coborâre, la care se adaugă o probă specială complet nouă cu o lungime de 10,5 km. Sibiu Classic Challenge este o competiție de regularitate deschisă mașinilor clasice, organizată în parteneriat cu Retromobil Club România, și are două categorii: Clasic și Sport. Participanții în această competiție vor avea ocazia să descopere câteva din cele mai frumoase zone ale Sibiului și vor ajunge și pe specialele clasice ale raliului: Păltiniș și Transfăgărășan.

Sibiu Rally Challenge este o categorie deschisă tuturor piloților care dețin o mașină de competiție, gândită în special pentru piloții din Campionatul Național de Viteză în Coastă, dar nu numai, care vor parcurge doar o parte din traseu, incluzând specialelele Păltiniș și Transfăgărășan, cele mai importante ale evenimentului. Sibiu Rally Legends este o secțiune deschisă mașinilor de raliu care au făcut istorie de-a lungul timpului pe probele speciale și se va desfășura pe același traseu ca și etapa din Campionatul Național. “Obiectivul principal este să atragem cât mai mulți spectatori în punctele cheie ale evenimentului: Piața Mare din Sibiu, Păltiniș și Transfăgărășan. Apoi vrem să oferim tuturor piloților un cadru în care să concureze indiferent de bugetul pe care-l au la dispoziție și să creăm un festival dedicat sporturilor cu motor care să crească an de an și să atragă nume din ce în ce mai importante”, a mai adăugat Sorin Itu. 

Sibiu Rally Challenge se va desfășura în perioada 20 – 23 august și este un festival dedicat sporturilor cu motor care include și Raliul Sibiului, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).  Sibiu Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Orange România.

Sursa: Sibiu Rally Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii