Alex Filip - Renault Clio R3
Protagoniștii luptei pentru titlurile naționale din CNRD iau cu asalt Transfăgărășanul.
Vali Porcișteanu, Jean Tatu și Dimitrios Vergitis revin pe traseele de concurs.
10 ma
șini la start în Sibiu Rally Challenge, competiția deschisă oricărui tip de mașină de curse.

51 dintre cele 83 de echipaje care s-au înscris la startul Sibiu Rally Challenge, festivalul sporturilor cu motor programat în acest final de săptămână, vor lua startul în cea de-a șasea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. 

Lista candidaților la victorie este deschisă de Simone Tempestini, liderul la zi al ierarhiei absolute, pilot care și-a adjudecat patru dintre cele cinci runde de până acum, excepția reprezentând-o Raliul Moldovei-Moinești, singura etapă în care nu a evoluat la comenzile modelului Ford Fiesta R5. De data aceasta, Simone, care a decis să vină la Sibiu renunțând la etapa de WRC din Germania, va pilota unul dintre cele 5 modele Ford, la fel ca și principalii săi rivali, Edwin Keleti și Bogdan Marișca, ocupanții pozițiilor doi și trei în clasamentul campionatului. Celelalte două modele Ford Fiesta R5 îi vor avea la comenzi pe Marco Tempestini și Sorin Badea, piloți care vor încerca și ei să se implice în lupta pentru primele poziții, la care mai aspiră Gergo Szabo (Mitsubishi Lancer Evo9 R4) și Dan Gîrtofan (Skoda Fabia S2000), care se află în continuare în cursa pentru podiumul campionatului.

La Clasa 3, Horațiu Savu nu-l va avea ca adversar pe secondantul său în ierarhia din 2015, Manuel Mihalache, dar spectacolul este garantat de prezența pe lista de start a lui Rareș Tomiță și a lui Vali Porcișteanu, campionul național din 2011, care revine cu această ocazie în întrecerea internă. O altă surpriză o reprezintă prezența lui Florinel Tincescu la această clasă, pilotul Napoca Rally Academy debutând cu acest prilej la volanul unui Subaru Impreza N15.

La Clasa 5/6, pe lista de start figurează șase echipaje. În absența lui Adrian Răspopa, Raul Badiu este principalul favorit la victorie, în timp ce Mihai Manole, Cristian Toader, Sebastian Gioarsă și Andrei Mușețeanu vor lupta pentru celelalte locuri ale podiumului de premiere. Tot la această clasă va lua startul și Sebastian Barbu, care pentru etapa de la Sibiu va pilota un Renault Clio R3.

Ca de fiecare dată, la Clasa 9 înregistrăm cel mai mare număr de înscriși, 21. Nu lipsesc Vlad Cosma, Csongor Szabo, Radu Necula și Alexandru Ardelean, protagoniștii luptei pentru titlul național și pentru câștigarea Cupei Suzuki, ori Bogdan Talasman, Vlad Miculici, Adrian Drăgan și Viorel Ivan, piloți implicați în disputa pentru Cupa Dacia. În fine, Romulus Preda și Thomas Abraham se vor duela pentru victoria la Clasa 11, în timp ce Cristian Aconi Vârtaci, Gabriel Stanciu și Andrei Pop își vor disputa supremația Clasei 15, ultimii contând și în clasamentul special Sibiu Rally Legends.

În competiția Open, la care se poate participa cu orice tip de mașină de curse, s-au înscris 10 echipaje. Pe lista de start se numără Alex Filip, dublul campion național la 2WD, care se pregătește pentru Barum Czech Rally Zlin, etapă din Campionatul European de Raliuri, un model Dacia 1300 din 1972 preparat de Dan Spuderka și un Ferrari F430 Challenge, care va fi pilotat de Florin Voicu. De asemenea, la start se vor afla și Jean Tatu și Dimitrios Vergitis, care revin cu acest prilej pe traseele de concurs. 

Startul festiv din Piața Mare și parada pe străzile din centrul orașului Sibiu sunt programate joi seara, 20 august, începând cu ora 20:00. Startul în competiția de mașini clasice se va da vineri la ora 16:00 din Piața Mare, iar la ora 19:00 este programat startul mașinilor din Campionatul Național, în program fiind două probe, Păltiniș și Valari. Sâmbătă, spectacolul pe Transfăgărășan va începe la ora 10:23, piloții urmând să se întreacă pe șase probe speciale, iar festivitatea de premiere este programată la ora 21:00 în Piața Mare din Sibiu. Sâmbătă, traficul rutier pe Transfăgărășan este închis între orele 09:00 – 19:30.

Sibiu Rally Challenge se va desfășura în perioada 20 – 23 august și este un festival dedicat sporturilor cu motor care include și Raliul Sibiului, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Sibiu Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și susținut de Orange România.

Sursa: Sibiu Rally Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii