80 de echipaje, reprezentând șapte țări, vor la startul la o nouă ediție Sibiu Rally Challenge, un festival al sporturilor cu motor și etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Punctul de atracție vor fi cele patru treceri pe Transfăgărășan, programate sâmbătă, 22 august, începând cu ora 10:23.

80 de echipaje vor lua startul la Sibiu Rally Challenge
51 de echipaje s-au înscris la etapa din Campionatul Național de Raliuri.
10 echipaje vor merge în Sibiu Rally Challenge.
19 echipaje se vor întrece în cadrul Sibiu Classic Challenge.

80 de echipaje, reprezentând șapte țări, vor la startul la o nouă ediție Sibiu Rally Challenge, un festival al sporturilor cu motor și etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Punctul de atracție vor fi cele patru treceri pe Transfăgărășan, programate sâmbătă, 22 august, începând cu ora 10:23.

80 de echipaje vor la startul în 2015 la Sibiu Rally Challenge, un festival dedicat sporturilor cu motor, care include și etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. 51 de echipaje sunt înscrise în etapa din Campionatul Național, 10 echipaje s-au înscris în competiția open Sibiu Rally Challenge și alte 19 echipaje vor concura în competiția dedicată mașinilor clasice. “Ideea pe care am avut-o anul trecut de a strânge mașini diferite sub umbrela unui festival dedicat sporturilor cu motor începe să prindă contur încă din al doilea an. Avem 80 de echipaje la start și sunt sigur că farmecul orașului Sibiu, plus  notorietatea și spectaculozitatea Transfăgărășanului vor face ca acest festival să crească mult de la un an la altul și să devină un reper, chiar la nivel internațional”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

La startul etapei de Campionatul Național vor fi 51 de echipaje, inclusiv Simone Tempestini, liderul clasamentului general, care a renunțat la Raliul Germaniei, etapa din WRC, pentru a încerca să-și consolideze poziția în CNRD. Se anunță o luptă spectaculoasă pe probele speciale din Raliul Sibiului, la fiecare clasă, dar și în competițiile monomarcă – Cupa Suzuki și Cupa Dacia, la echipe și la clasa mașinilor istorice, care sunt încadrate și în categoria Sibiu Rally Legends. Cinci modele Ford Fiesta R5, pilotate de Simone Tempestini, Edwin Keleti, Bogdan Marișca, Marco Tempestini și Sorin Badea, revenirea lui Vali Porcișteanu, forma bună a lui Gergo Szabo, sunt tot atâtea motive de spectacol la Sibiu Rally Challenge.    

În competiția Open, la care se poate participa cu orice tip de mașină de curse, s-au înscris 10 echipaje. Pe lista de start se numără Alex Filip, dublul campion național la 2WD, care se pregătește pentru etapa din Campionatul European din Cehia, un model Dacia 1300 din 1972 preparat de Dan Spuderka și un Ferrari F430 Challenge care va fi pilotat de Florin Voicu. “Această clasă este dedicată oricărui tip de mașină de curse. Este o competiție deschisă tuturor și fiecare pilot își poate alege proba specială pe care vrea să participe. Astfel pot participa aici și piloți care merg în Campionatul Național de Viteză în Coastă și toți cei care nu au buget să participe la un raliu întreg. Toate echipajele înscrise au ales să concureze pe Transfăgărășan, așa că și acesta va fi un punct suplimentar de atracție pentru fani”, a spus Sorin Itu.

În competiția mașinilor clasice, împărțite în categoriile Regularitate Clasică și Regularitate Sportivă, s-au înscris 19 echipaje. Cel mai vechi model înscris în cursă este un MG TD din 1952 care va fi pilotat de belgianul Louis Bertrand. La startul Sibiu Classic Challenge se va afla și un echipaj legendar format din multiplii campioni naționali Ștefan Vasile și Dacian Banca, pe o mașină Dacia 1310. “Am reușit să atragem în competiție un mix foarte interesant de mașini de curse de top și bijuterii legendare, care vor defila pe străzile din centrul orașului Sibiu la paradă și vor face spectacol pe probele speciale. Punctul maxim de atracție al raliului va fi cu siguranță proba specială de pe Transfăgărășan și pentru ca spectacolul să fie complet avem nevoie și de ajutorul spectatorilor. Rugămintea noastră este să încerce să ajungă din timp pe Transfăgărășan, care va fi închis între orele 09:00 – 19:30, și să respecte toate indicațiile jandarmilor, comisarilor de cursă și ale voluntarilor care coordonează acest raliu”, a mai adăugat Sorin Itu

Startul festiv din Piața Mare și parada pe străzile din centrul orașului Sibiu sunt programate joi seara, 20 august, începând cu ora 20:00. Startul în competiția de mașini clasice se va da vineri la ora 16:00 din Piața Mare, iar la ora 19:00 este programat startul mașinilor din Campionatul Național. Sâmbătă, spectacolul pe Transfăgărășan va începe la ora 10:23, iar festivitatea de premiere este programată la ora 21:00 în Piața Mare din Sibiu.  

Sibiu Rally Challenge se va desfășura în perioada 20 – 23 august și este un festival dedicat sporturilor cu motor care include și Raliul Sibiului, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Sibiu Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și susținut de Orange România.

Sursa: Sibiu Rally Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii