Bazându-se pe expertiza tehnologică şi pe succesul repurtat la WRC şi WTCC de echipele lui Yves Matton, inginerii DS Performance au dezvoltat ansamblul grupului motopropulsor GMP (e-motor/cutie de viteze/control) al DSV-01.

DS Performance
DS a anunţat cearea propriei divizii sport auto: DS Performance.
DS Performance aduce echipei DS Virgin Racing expertiza tehnologică necesară în cercetarea şi dezvoltarea Formulei E.
Infiinţată în cadrul centrului de Excelenţă PSA din Satory, DS Performance este coordonată de Yves Matton.

Bazându-se pe expertiza tehnologică şi pe succesul repurtat la WRC şi WTCC de echipele lui Yves Matton, inginerii DS Performance au dezvoltat ansamblul grupului motopropulsor GMP (e-motor/cutie de viteze/control) al DSV-01. De altfel, au conceput, de asemenea, şi sistemul de răcire, suspensia spate şi transmisia. Sistemul de gestionare a motorului a fost dezvoltat în colaborare cu Magnetti Marelli.

DS Performance va fi alături de DS Virgin Racing pe tot sezonul, astfel încât Sam Bird şi Jean-Eric Vergne să poată profita la maximum de întreaga chintesenţă a maşinilor lor de curse.

«Nu doar un simplu laborator R&D, DS Performance reprezintă o veritabilă oglindă a expertizei tehnologice şi spiritului avangardist al Mărcii DS. Este un lucru firesc faptul că am apelat la Yves Matton şi la echipele sale, care au fost de mai multe ori campioni mondiali la WRC şi WTCC, pentru a desăvârşi maşina de curse 100% electrică DSV-01». Yves Bonnefont, Director General al Mărcii DS.

«Sunt extrem de bucuros de faptul că DS ne-a acordat încrederea sa deplină în eforturile noastre de a duce la bun sfârşit dezvoltarea conceptului DSV-01. După activitatea depusă în ultimele luni, suntem extrem de încântaţi atât eu cât şi echipele mele de realizarea cu succes a primelor teste oficiale ale DSV-01 cu Sam Bird şi Jean-Eric Vergne. Vom susţine în continuare DS Virgin Racing şi vom lucra împreună din Pékin până în Londra pentru ca Marca DS să se bucure de succes şi în domeniul competiţiilor sportive ! »  Yves Matton, Director DS Performance

Despre DS Performance
DS Performance reprezintă divizia sport auto a Mărcii DS. Experienţele pe care DS Performance le-a acumulat în cadrul Campionatului FIA Formula E contribuie la dezvoltarea tehnologiilor electrice. Acest departament va fi un adevărat accelerator în domeniul R&D, al tehnologiilor inovatoare precum Hybride Plug-in sau 100% electric. Tehnologii la care lucrează grupul PSA şi de care Marca va beneficia în scurt timp.  

Marca DS
Născută la Paris, marca franţuzească DS a fost înfiinţată oficial la 1 iunie 2014. Principalul obiectiv: acela de a reînvia gama premium în industria auto din Franţa. Inspirată din înalta  expertiză franţuzească, DS duce mai departe valorile inovaţiei şi unicităţii mostenite de la primul DS din 1955. Concepută pentru acei clienţi dornici să se afirme, gama  DS include: DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4, DS 5, DS 5LS* şi DS 6*.  Gama propune autovehicule care se disting prin stilul aparte, rafinamentul în cele mai mici detalii, materialele nobile şi tehnologiile inovatoare, precum ansamblul de propulsie hibrid diesel Hybrid4, ce echipează versiunea DS 5. Disponibilă în Europa în magazinele DS, la standurile de prezentare dedicate, din cadrul reţelei CITROËN, DS detine propria reţea de puncte de vânzare în China. DS reprezintă, astfel, pentru clienţii săi, o experienţă a mărcii care depaşeşte produsul în sine, graţie ofertei exclusive de servicii premium, în special prin intermediul clubului DS PRIVILÈGE. Pâna acum marca înregistreaza un număr de 550 000 unităţi vândute de la lansare.www.driveDS.com.

*Comercializate exclusiv in China.

Sursa: Georgiana Patru, Manager PR Trust Motors S.R.L.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii