Fomco Eco Fiendly
În premieră pentru România, Fomco Group a prezentat azi, la Târgu Mureș, o mașină electrică încărcată de la un ansamblu de panouri solare.

Fomco Eco Friendly este un Renault Twizy, pe patru roți, cu două locuri, care poate circula 100 de km după o încărcare completă de 5 ore.

Noutatea proiectului inaugurat azi la Târgu Mureș de Fomco Goup, constructor și deținător a două parcuri fotovoltaice de mari dimensiuni, este ansamblul mașină electrică/stație de panouri solare, care permite încărcarea automobilului cu energie verde.

Directorul Fomco Group, Nyulas Bernat, a prezentat cele două componente ale ansamblului inaugurat azi în premieră pentru România : «Am achiziționat recent o mașină electrică cu gândul de a da un semnal pentru folosirea energiei alternative, nepoluante. Mai mult, am conceput un sistem care permite alimentarea mașinii de la un ansamblu fotovoltaic compus din 24 de panouri solare. Practic, posesorul unui automobil electric poate să dețină o astfel de stație care să îi asigure energie nepoluantă pentru aproximativ 20 de ani.»

Specialiștii companiei Fomco Group au ales pentru încărcarea mașinii un sistem tehnologic OFF-grid, care permite înmagazinarea energiei solare captate de 40 de mp de panouri în acumulatori special fabricați pentru aplicații solare. Astfel, sistemul fotovoltaic creat este capabil să asigure necesarul zilnic de energie pentru încărcarea unui automobil electric. Mașina alimentată de sistem poate fi încărcată și pe timpul nopții. O încărcare completă durează 5 ore.

Directorul Fomco Group, Nyulas Bernat, a vorbit la finalul inaugurării și despre un proiect care vizează amenajarea la Târgu Mureș, cu sprijinul municipalității, a unor stații de încărcare cu panouri solare, pentru mașini electrice.

Viceprimarul Târgu Mureșului, Claudiu Maior, prezent la inaugurarea ansamblului mașină electrică/stație de panouri solare, a apreciat drept foarte bună ideea lansată de directorul Fomco Group: «Salut această inițiativă, care este un semnal bun pentru folosirea energiilor alternative. Avem și noi nevoie, la Târgu Mureș, de un mediu mai curat. Suntem dispuși să asigurăm spațiu pentru construirea unor parcări în care să fie amplasate stații de încărcare cu panouri solare. Mai mult, luăm în calcul achiziționarea unor mașini electrice, care nu poluează, au costuri mici de întreținere și pot fi foarte utile pentru poliția locală, de exemplu, prin faptul că sunt silențioase și circulă ușor în mediul urban.»

Conform celor spuse de directorul Fomco Group, costul ansamblului panouri solare/mașină electrică ajunge la aproximativ 17.000 de euro.

Ziariștii prezenți azi la inaugurare au putut testat automobilul Fomco Eco Friendly în cadrul unu drive test pus la dispoziție de gazda evenimentului.

Despre sistemul de încărcare
Sistemul de încărcare are următoarele componente:
24 panouri fotovoltaice polycristaline de 240W
1 regulator de încărcare MPPT (Maximum Power Point Tracking)
1 invertor de 4.5kW
8 acumulatoare de 6V
Echipamente de protecție și monitorizare

Cu ajutorul invertorului, energia electrică stocată în acumulatori se transformă, de la curent continuu de 48V, la curent alternativ de 230V. Automobilul Twizy are încorporat un ștecher obișnuit pentru încărcare.

După o zi de vară însorită, stația de încărcare este capabilă sa încarce automobilul Twizy de două ori. Pe timpul iernii (decembrie - februarie), conform estimărilor, producția zilnică de energie electrică a panourilor va fi în jur de 5kWh/zi, necesarul fiind completat automat din rețeaua obișnuită de curet electric.

Funcționarea sistemului poate fi monitorizată pe internet și/sau de pe orice smartphone/tabletă cu android.

Despre Renault Twizy
Cu dimensiuni compacte (2,34 m lungime și 1,24 m lățime, masă de 450 kg) Renault Twizy este o variantă ideală pentru mișcarea în traficul aglomerat, necesitând puțin spațiu de parcare. Mașinile electrice au multe alte avantaje, cum ar fi: impozite mai mici, costuri reduse de asigurare, cheltuieli foarte mici cu piesele de schimb.
                           
Despre Fomco Group
Fomco Group este alcătuit din:
Fomco Solar System – soluții la cheie în sisteme fotovoltaice; consultanță, proiectare, execuție; operare, întreținere și service; monitorizare și mentenanță. www.fomcosolar.ro

Fomco Truck Service – service de camioane și semiremorci; reprezentanță marcă IVECO; stație ITP și verificări tahografe; vulcanizare și spălătorie de camioane. www.fomcotruckservice.ro

Fomco Truck Shop – unic importator tahografe STONERIDGE în România; limitatoare de viteză; stații radio CB; încălzitoare staționare WEBASTO și EBERSPAECHER; frigidere auto și sisteme de aer condiționat. www.fomcoservice.ro

Fomco GPS – sisteme de monitorizare flotă prin GPS, localizare prin GPS, monitorizare consum combustibil, sistem electronic de emitere bilete pentru transport persoane. www.fomcogps.ro

Fomco Trade - Solutii de descărcare tahografe digitale „TahoSafe” ,distributie pe piata nationala si internationala . www.fomcotrade.com

Sursa: Comunicatedepresa.ro 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii