Cei mai buni piloți din România vor ajunge sâmbătă, 22 august, pe cel mai spectaculos drum din România. Transfăgărășanul face parte din Sibiu Rally Challenge, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop și un festival al sporturilor cu motor, și va fi parcurs de patru ori.

Raliu pe Transfagarasan
Piloții se vor înfrunta pe cel mai spectaculos drum din România pe 22 august.
Sibiu Rally Challenge începe joi seara, 20 august, în Piața Mare din Sibiu.
45 de echipaje înscrise cu două săptămâni înainte de start.

Cei mai buni piloți din România vor ajunge sâmbătă, 22 august, pe cel mai spectaculos drum din România. Transfăgărășanul face parte din Sibiu Rally Challenge, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop și un festival al sporturilor cu motor, și va fi parcurs de patru ori.

2015 este anul în care Raliul Sibiului, în varianta modernă, se va desfășura pe asfalt, iar în program a  fost inclus și cel mai celebru drum din România: Transfăgărășan. Sibiu Rally Challenge, un festival dedicat sporturilor cu motor care include și etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, este cadrul perfect pentru toți cei care au o mașină de curse sau un vehicul clasic și vor să concureze pe cel mai spectaculos drum din România.

“Regulamentul este deschis tuturor celor care au o mașină de curse sau o mașină clasică. Avem patru categorii în care se pot înscrie, în funcție de ceea ce își doresc: Sibiu Rally, etapa din Campionatul Național de Raliuri, Sibiu Classic Challenge, etapă deschisă celor care vor să concureze cu o mașină clasică în categoriile regularitate sportivă și regularitate clasică, Sibiu Rally Challenge, deschisă tuturor celor care au o mașină de curse, iar Sibiu Rally Legends este pentru pasionații care au o mașină de curse istorică. Am decis să continuăm ideea de festival din 2014 pentru că vrem să atragem cât mai mulți participanți, dar mai ales să oferim publicului un spectacol total”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge.

Ediția din 2015 debutează joi, 20 august, cu startul festiv și parada pe străzile din centrul orașului, programate de la ora 20:00. Vineri dimineața, între orele 8:00 și 12:00, este prima ocazie pentru spectatori să-i vadă în acțiune pe piloții din Campionatul Național, shakedown-ul, testul oficial de dinainte de raliu, fiind programat pe fosta specială Călugăru. Vineri, începând cu ora 19:00, vor fi programate două probe speciale la Păltiniș, în urcare și coborâre, care se vor desfășura în nocturnă. “Spectatorii vor putea vedea astfel toate probele din prima zi și sper că vom avea aceeași atmosferă fabuloasă ca și pe celebra Șanta pe macadam”, a continuat Sorin Itu.

Sâmbătă, 22 august, sunt programate 6 probe speciale, dintre care patru pe Transfăgărășan. Prima urcare va avea loc la ora 10:23, iar coborârea la ora 11:58, după care urmează speciala Baraj. Proba specială de pe Transfăgărășan are o lungime de 10,24 kilometri și va fi parcursă de două ori în urcare și de două ori în coborâre. “Transfăgărășanul este proba regină a evenimentului și va fi parcursă de patru ori. Este o zonă perfectă pentru spectatori și sper să strângem un număr cât mai mare de pasionați care vor să-i vadă în acțiune pe piloții care vor lua startul la Sibiu Rally Challenge”, a mai adăugat Sorin Itu.

Piloții înscriși în etapa din Campionatul Național și la Sibiu Rally Legends vor avea de parcurs 8 probe speciale cu o lungime de 82,74 kilometri, iar cei care se înscriu în Sibiu Rally Challenge își vor putea alege probele pe care vor lua startul. De asemenea, piloții înscriși în Sibiu Classic Challenge vor ajunge pe specialele Păltiniș și Transfăgărășan, dar restul traseului va fi dezvăluit abia în ziua startului, acestea fiind reglementările competițiilor de regularitate.

Cu mai puțin de două săptămâni până la startul competiției au confirmat participarea 45 de echipaje, inclusiv liderul clasamentului general Simone Tempestini, care a renunțat la participarea în Raliul Germaniei, etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, dar și aproape toți liderii celorlalte clase din Campionat.

Sibiu Rally Challenge se va desfășura în perioada 20 – 23 august și este un festival dedicat sporturilor cu motor care include și Raliul Sibiului, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Sibiu Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Orange România.

Sursa: Sibiu Rally Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii