Opel Movano Trabus de la Radacini
1.300 microbuze Opel Movano asigură transportul elevilor la școli. 
Rădăcini Motors a livrat cea mai mare flotă de vehicule de transport școlar Opel.
Evolu
ție impresionantă a gamei de autoutilitare Opel.

Noul an de învățământ debutează luni cu mijloace de transport moderne pentru elevii din aproape 1.300 de localități din țară, copii pentru care mersul la școală este de acum la nivelul tehnologiei anului 2015. Opel Rădăcini Motors a câștigat două licitații publice care au însumat în 2015 livrarea unui volum de 1.300 de unități microbuze pentru utilizare transport școală, iar mașinile sunt gata de drum.

Opel Movano în varianta contractată de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice spre exploatarea Ministerului Educației și Cercetării Științifice sunt echipate cu sisteme dedicate destinației lor. Printre acestea se numără ușa de acces acționată electric de către șofer și semnalizarea suplimentară la oprirea microbuzului transport școală, în timp ce șoferul beneficiază de aportul de siguranță dat de informațiile furnizate de camera spate.

Conversia a fost realizată în România de către echipa Rădăcini împreună cu un furnizor autorizat de către Opel. Desfășurarea proiectului a presupus procese logistice complexe, astfel încât livrarea produselor să se realizeze în avans față de începerea anului școlar, conform angajamentului asumat.

Varianta de transport persoane este doar una dintre soluțiile pe care le aduce modelul Movano, un partener de muncă foarte versatil. Unitățile Opel Movano Trabus disponibile pentru debutul anului școlar de luni ar putea transporta simultan peste 20.000 de elevi, fiind livrate în varianta de pasageri de 16+1 locuri.

Versiunea de caroserie este L3H2, ce are lungimea de peste 6 metri. Dacă ar fi aliniate, cele 1.300 de microbuze școală ar forma o coloană de peste 8 kilometri, adică s-ar întinde mai mult decât pe distanța de la Piața Unirii până la Piața Presei Libere, trecând prin Piața Universității, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle și Arcul de Triumf.

Acesta este însă un șir virtual, în realitate mașinile Opel se află la dispoziția a aproape 1.300 de localități din țară, de la Curtici sau Nădlac, în Arad, la Valea Seacă în Bacău, Izvoru Crișului în Cluj, Adamclisi în Constanța sau Ipotești, Suceava, furnizând transport confortabil în siguranță acolo unde acesta este esențial, pe drumul spre școală.

Gama de autoutilitare Opel cunoaște astfel o evoluție impresionantă în ultimii doi ani conform direcției strategice adoptata de Opel. Vânzările anului 2015 de până la acest moment reprezintă nu mai puțin de 15,4% din totalul pieței de autovehicule comerciale ușoare din România din 2014. Motoarele creșterii sunt în principal modelele Movano și Combo, dar noul Vivaro începe la rândul său să se impună. Performanța anului 2014 a reprezentat la rândul său un avans considerabil, aducând Opel o cotă de piață de 5 ori mai mare decât în anul anterior și multiplicarea volumului de 5,7 ori raportat la toată piața modelelor utilitare. 

Sursa: Comunicatedepresa.ro 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii