Simone Tempestini, Marco Tempestini, Bogdan Marișca, Vlad Cosma și Florin Tincescu au făcut spectacol la ATA Racing Show, ultima competiție din calendarul intern. Simone Tempestini s-a impus în competiția mașinilor cu tracțiune integrală și este pregătit pentru ultima etapă din WRC.

NRA - ATA Racing Show 2015
Simone Tempestini a câștigat ATA Racing Show 2015 la categoria 4WD.
Echipa NRA a făcut spectacol la ultima competiție internă din acest sezon.
Campionul național este pregătit pentru Raliul Marii Britanii, ultima etapă din WRC.

Simone Tempestini, Marco Tempestini, Bogdan Marișca, Vlad Cosma și Florin Tincescu au făcut spectacol la ATA Racing Show, ultima competiție din calendarul intern. Simone Tempestini s-a impus în competiția mașinilor cu tracțiune integrală și este pregătit pentru ultima etapă din WRC.

Desfășurată în acest weekend pe Autodromul Titi Aur, ATA Racing Show este ultima competiție, pe plan intern, la care a participat Napoca Rally Academy. Campioană națională pe echipe, NRA a fost prezentă în formulă completă, cu Simone Tempestini, Marco Tempestini, Bogdan Marișca, Vlad Cosma și Florin Tincescu, toți concurând în competiția dedicată mașinilor cu tracțiune integrală.

Simone Tempestini, Marco Tempestini și Bogdan Marișca au luat startul pe modelul Ford Fiesta R5 și au terminat antrenamentele de vineri pe primele trei poziții. Vlad Cosma și Florin Tincescu au concurat cu modelul Subaru Impreza N15, dar după ziua de antrenamente Florin Tincescu a fost nevoit să se retragă din cauza unei colici renale. “Acum este totul bine, dar din păcate nu am putut termina competiția alături de echipă. A fost un sezon în care am învățat multe și sper ca experiența acumulată să mă ajute să obțin rezultate bune în 2016”, a spus Florin Tincescu.

Sâmbătă au fost programate patru manșe de calificare, primii patru piloți mergând mai departe în finala mică, locurile 3 – 4, și finala mare, locurile 1 – 2. Simone Tempestini a fost cel mai rapid, fiind și singurul care a coborât sub 2 minute și 30 de secunde pe manșă în calificări. Marco Tempestini și Bogdan Marișca și-au îmbunătățit constant timpii la fiecare manșă, dar în finala mică a intrat doar Marco Tempestini, Bogdan Marișca terminând competiția pe locul 6. “A fost un final de sezon frumos în care obiectivul echipei a fost să facă spectacol. Ne-am atins o mare parte din obiective anul acesta, dar asta nu înseamnă decât că avem și mai mult de lucru pentru sezonul viitor. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi anul acesta, suporterilor care vin pe probele speciale și partenerilor care au susținut proiectul NRA”, a spus Bogdan Marișca.

Pentru Vlad Cosma, campion în Cupa Suzuki și la clasa 9, ATA Racing Show a fost oportunitatea perfectă de a mai aduna kilometri cu o mașină cu tracțiune integrală. “Nu am avut nicio șansă reală la un loc în top patru, dar a fost o experiență frumoasă. Am venit să facem spectacol pentru fanii prezenți pe circuit și pentru a sărbători împreună cu echipa succesele obținute anul acesta. Urmează pauza de iarnă în care vom pregăti noul sezon și sper să reptăm cel puțin performanțele din 2015”, a spus Vlad Cosma.

În finala mică de la ATA Racing Show, Marco Tempestini s-a luptat pentru locul 3 cu Edwin Keleti. Pilotul NRA și-a adjucat poziția pe podium încă din prima manșă, după ce Edwin Keleti a lovit mașina. “A fost o zi plină și intensă în care am luptat pentru un loc pe podium până la final. Am terminat anul intern cu încă o clasare pe podium și sunt foarte optimist în ceea ce privește sezonul 2016. Vom continua să-i susținem pe juniorii NRA în competițiile internaționale și cred că asta este cel mai important acum”, a spus Marco Tempestini. 

În finala mare, Simone Tempestini s-a luptat pentru victorie cu Gergo Szabo, vicecampion național în 2015. Juniorul NRA a fost cel mai rapid în ambele manșe și a încheiat sezonul intern cu încă un succes. “Iau startul la fiecare competiție cu obiectivul de a câștiga și mă bucur că am reușit asta și la ATA Racing Show. Pentru noi sezonul continuă cu ultima etapă din mondialul de raliuri și sper să ne atingem și acolo toate obiectivele”, a spus Simone Tempestini.

Cel mai tânăr campion național de raliuri din România este pregătit pentru Raliul Marii Britanii. Programată în perioada 12 -1 5 noiembrie, etapa britanică este ultima din Campionatul Mondial de Raliuri și contează și în ierarhia Junior WRC.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii