Hyundai Motorsport sarbatoreste astazi inca o clasare pe podium dupa ce Hayden Paddon a terminat pe locul secund in Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Hayden Paddon
Hyundai Motorsport a terminat pentru a doua oara pe podium in acest sezon din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa ce Hayden Paddon s-a clasat pe locul secund in Suedia.
Dani Sordo a incheiat etapa suedeza pe locul sase si a adunat puncte importante in clasamentul pilotilor.
Cu punctele adunate si de Thierry Neuville, Hyundai Motorsport a ajuns la 49 de puncte in clasamentul constructorilor.

Hyundai Motorsport sarbatoreste astazi inca o clasare pe podium dupa ce Hayden Paddon a terminat pe locul secund in Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Este pentru prima oara cand Hyundai Motorsport reuseste sa obtina doua podiumuri consecutive in WRC si este, de asemenea, cel de-al doilea podium pentru noua generatie a modelului i20 WRC, model care si-a facut debutul luna trecuta in Raliul Monte-Carlo.

Dani Sordo a terminat raliul in top sase, scotand astfel in evidenta performantele noului model, pilotul spaniol fiind implicat in lupta pentru un loc in puncte inainte sa faca o pana pe prima speciala de sambata. Thierry Neuville a incheiat raliul pe locul 14, dupa problemele avute la diferential in prima zi a raliului, aducand si el puncte importante pentru Hyundai Motorsport in clasamentul constructorilor.

Duminica dimineata a fost programata o singura proba speciala, care a avut si rol de Power Stage, dar chiar si asa nu a fost o zi linistita. Neuville si Sordo au terminat raliul fara probleme, dar Paddon a spart radiatorul pe proba si a fost nevoit sa-l repare pe sectorul de legatura. Din fericire, echipajul a reusit sa ajunga in parcul de service si si-a asigurat pozitia secunda in clasamentul general.

Pentru Paddon si John Kennard, copilotul sau, rezultatul din Suedia egaleaza cea mai buna performanta din cariera in WRC – locul 2 in Sardinia anul trecut, iar cu cele 18 puncte din clasamentul constructorilor echipa se afla acum la doar cinci puncte in spatele Volkswagen Motorsport.

“Este un rezultat fantastic pentru toata echipa. Speram sa avem un final fara probleme, dar nu a fost chiar asa. Din fericire am reusit sa ajungem in parcul de service si am obtinut inca un rezultat excelent cu noua generatie a modelului i20 WRC. Sunt sigur ca in viitor ne vom putea lupta si pentru victorie. Nu suntem departe de asta si acum savuram rezultatul obitnut aici”, a spus Hayden Paddon.

Sordo si Marc Martí, copilotul sau, au pilotat pentru Hyundai Mobis World Rally Team in acest weekend si au incheiat raliul, pentru a doua oara consecutiv, in top sase. Spaniolul a fost implicat in lupta pentru un loc pe podium pana sambata dimineata cand o pana de cauciuc l-a costat peste un minut.

“Locul sase este un rezultat bun si am adunat puncte importante aici. Am avut o abordare prudenta in Power Stage. Nu aveam pentru ce sa mai luptam si am vrut sa fim siguri de acest rezultat. Noua generatie a modelului i20 WRC s-a comportat excelent si fara pana de sambata sigur obtineam un loc mai bun. Astept acum cu nerabdare urmatoarea provocare din Mexic”, a spus Dani Sordo.

Dupa podiumul din Raliul Monte-Carlo, Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, sperau sa continue la fel si in Suedia. Din cauza unei probleme la diferential, belgianul a terminat doar pe locul 14 si a adunat sase puncte importante pentru echipa.

“Era clar ca dupa problemele de vineri nu mai avem cum sa intram in top zece, dar partea a doua a raliului a fost una buna. Noua masina si-a demonstrat potentialul si aici si acesta este cel mai important lucru. Este fantastic pentru intreaga echipa ca am urcat din nou pe podium cu Hayden si asta ne motiveaza si mai mult pentru etapa urmatoare”, a spus Thierry Neuville.

Hyundai Motorsport a ajuns la zece podiumuri de la implicarea in WRC in 2014, noua generatie a modelului i20 WRC demonstrandu-si deja potentialul in doua dintre cele mai dificile etape din calendar.

“Am avut un weekend plin de evenimente care s-a terminat fantastic cu o clasare pe podium. Felicitari pentru Hayden si John si pentru toti ceilalti din echipa. Am avut emotii in Power Stage, dar pana la urma totul s-a terminat cu bine. Dani a avut si el o evolutie buna si fara acea pana ar fi fost in lupta pentru un loc in top trei. Cu punctele adunate de Thierry suntem la cinci puncte in spatele celor de Volkswagen si sper sa continuam cu inca o clasare pe podium in Raliul Mexicului”, a spus Michel Nandan, directoru Hyundai Motorsport.

Raliul Mexicului, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, este programat in perioada 3 – 6 martie.

Rezultate Raliul Suediei 2016
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 1:59:47.4
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +29.8
M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +55.6
A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +1:10.8
O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:50.7
D. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:24.0
H. Solberg / I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +2:40.0
C. Breen / S. Martin (Citroën DS3 WRC) +2:44.6
E. Evans / C. Parry (Ford Fiesta R5) +5:17.0
T. Suninen / M. Markkula (Škoda Fabia R5) +5:31.6
...
14. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +7:10.7 

Clasament piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2016 (WRC)
S. Ogier 56 puncte / A. Mikkelsen 33 / M. Østberg  27 / H. Paddon 18 / D. Sordo 18  / O. Tanak 16 / T. Neuville 15 / S. Lefebvre 10 / H. Solberg 6 / E. Evans 6 / C. Breen 4 / E. Lappi 2 / A. Kremer 1 / T. Suninen 1 / K. Meeke 1

Clasament constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2016 (WRC)
Volkswagen Motorsport 54 puncte / Hyundai Motorsport 49 / Volkswagen Motorsport II 30 / M-Sport World Rally Team 27  / DMACK World Rally Team 18 / Hyundai Motorsport N 14

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii