Prezentat in premiera mondiala la salonul de la Geneva 2016, PEUGEOT Traveller face o intrare remarcabila in universul Combispace si Shuttle VIP.

PEUGEOT Traveller
Prezentat in premiera mondiala la salonul de la Geneva 2016, PEUGEOT Traveller face o intrare remarcabila in universul Combispace si Shuttle VIP.

Design-ul PEUGEOT aduce in acest segment noi coduri de identitate ale berlinelor si SUV-urilor Marcii. Stilul afirmat al PEUGEOT Traveller degaja, de asemenea, forta si eleganta. PEUGEOT doteaza Traveller cu numeroase alte atuuri pentru a deveni o referinta in segment. Noua sa baza, adaptata din platforma EMP2, prezinta un inalt nivel de calitate, eficienta si consumuri record in segment.

Motorizarile sale BlueHDi Euro6 sunt echipate cu cea mai eficienta tehnologie de de poluare de pe piata cu un dispozitiv SCR (Selective Catalytical Reduction) in amonte de FAP. Deja testate de la sfarsitul anului 2013, acestea imbina placerea de a conduce cu performantele, propunand pana la 180 CP si 400 Nm. Aceste motorizari permit gamei PEUGEOT Traveller sa atinga un nivel mediu al emisiilor de CO2 de 140 g/km (adica 5,4 l/100 km) cel mai bun din segment.

La bordul sau, PEUGEOT Traveller promite calatorii linistite, gratie calitatilor rutiere demne de expertiza PEUGEOT, precum si o ambianta si un confort de cel mai inalt nivel. Configuratii multiple pana la 9 locuri si numeroase echipamente, unele chiar unice in segment, fac din PEUGEOT Traveller un vehicul usor de incadrat si adaptabil in cotidian. Din punct de vedere al sigurantei, PEUGEOT Traveller obtine 5 stele la testele Euro NCAP publicate in Decembrie 2015.

PEUGEOT Traveller, in sinteza:
PEUGEOT semneaza aceasta noua oferta in gama sa de vehicule de persoane cu o denumire inedita. Numele sau, PEUGEOT Traveller, ca si design-ul sau afirmat si elegant exprima o viziune moderna a calatoriei si a spatiilor mari.

Noua sa baza, adaptata pe platforma modulara EMP2,  imbina dimensiunile exterioare compacte cu o habitabilitate maxima. PEUGEOT Traveller propune astfel pana la 9 locuri spatioase cu1.500 litri volum al portbagajului sau pana la 4.000 de litri, gratie scaunelor sale ce pot fi extractabile.

Disponibil in 3 lungimi de la 4,60 m pana la 5,30 m, inaltimea sa de doar 1,90 m, rara in segment, garanteaza accesul PEUGEOT Traveller in parcarile acoperite. Versiunile Standard si Lunga de 4,95 m si 5,30 m se situeaza in centrul pietei. Versiunea Compact de 4,60 m, unica in segment, permite, de asemenea, accesul cu usurinta a 9 persoane la toate locurile. Cu dimensiunile  si consolele sale reduse, PEUGEOT Traveller ofera, de asemenea, o mare manevrabilitate pentru o utilizare zilnica inclusiv in conditii urbane.

PEUGEOT Traveller Business VIP propune pentru pasagerii din spate configuratia cu 4 locuri fata in fata cu fotolii independente din piele. Pavilionul multifunctional cu climatizare tri-zona si difuzare fina, echipament unic in segment, iluminare ambientala, contribuie, de asemenea, la starea de bine a pasagerilor.

Motorizarile moderne si eficiente Euro6 de la 95 pana la 180 CP si noua cutie de viteze automata EA T6 promit o adevarata placere a condusului si consumuri/emisii de CO2 record in segment. Versiunea cea mai eficienta cu consum de  5,1 l/100 km si 133 g/km emisii de CO2 si ansamblul gamei cu consum de 5,4 l/100 km si emisii medii de 140 g/km constituie referinte in segment.

PEUGEOT Traveller propune numeroase echipamente de confort si siguranta de ultima generatie, rare si chiar inedite in segment:
- Usile laterale culisante cu acces maini libere reprezinta un echipament inedit pe piata;
- Dispozitivul de afisare a datelor pe parbriz si citirea panourilor cu preconizarea limitei de viteza sunt unice in segment;
- Luneta cu deschidere, plafonul vitrat, sistemul Active Safety Brake si comutarea automata pe lumini de drum (faza lunga) sunt rare in segment;
- Noul sistem de navigatie conectat cu comanda vocala si informatii despre trafic in timp real, VisioPark 1 camera video pentru mersul inapoi cu vedere spate aeriana 180° si zoom spate, sau sistemul Avertizare Sofer echipand pentru prima data un vehicul al marcii.

PEUGEOT Traveller propune 2 game, una pentru vehiculele de persoane si cealalta pentru vehiculele utilitare, cu 2 niveluri de finisare fiecare.

O noua referinta pentru segmentul Combispace varf de gama si Stuttle VIP
Nevoile si asteptarile clientilor profesionisti si ale clientilor particulari de la acest segment sunt diferite in functie de activitatile lor si de persoanele sau clientii care le utilizeaza.

Pentru a raspunde acestora, PEUGEOT Traveller propune 2 game, cu 2 niveluri de finisare fiecare:
- Pentru clientii particulari - Combispace, cu nivelurile de finisare Active si Allure disponibile cu 5, 7 sau 8 locuri;
- Pentru clientii profesionali ce activeaza in transportul de persoane - Stuttle cu nivelurile de finisare Business disponibile cu 5 – 9 locuri si Business VIP disponibile cu 6 si 7 locuri

In coerenta cu evolutia in gama a marcii, nivelurile superioare ofera un numar mare de echipamente exterioare, precum si interioare distinctive si valorizante. PEUGEOT Traveller propune pasagerilor usurinta in utilizare, confort si atentii de inalt nivel.

Stilul afirmat si elegant se inspira din vehiculele de persoane PEUGEOT. Spatiul si confortul dedicat pasagerilor satisfac nevoile profesionistilor in transportul de persoane la cel mai inalt nivel, de exemplu pentru a transporta clientii VIP si bagajele acestora la hotel.

Fie ca este vorba de efectuarea a nenumarate curse, de calatorii in familie sau de escapade impreuna cu prietenii, PEUGEOT Traveller se adapteaza la orice situatie. Gratie multiplelor sale configuratii ale scaunelor culisante si a marii flexibilitati de utilizare a spatiului sau interior, PEUGEOT Traveller raspunde, de asemenea, utilizarilor variate ale familiilor precum amatorilor de timp liber sau de sport.

Un design si o primire valorizanta
Stilul distinctiv si modern, plin de forta si de eleganta al PEUGEOT Traveller, se completeaza pe nivelurile superioare cu proiectoare Xenon si cu jante din aliaj 17’’.

Inca de la intrare, pasagerii sunt primiti de iluminarea pragului de usa, de un interior varf de gama cu design rafinat decorat cu materiale valorizante, in special scaunele din piele si mochetele de pe podea. Pentru accesul la bord al pasagerilor spate, toate versiunile sunt echipate de serie cu usi laterale culisante motorizate,  acestea fiind in plus cu functie de acces maini libere pe nivelurile superioare.

Un confort de top pentru pasageri
In functie de versiune pasagerii spate de pe randurile 2 si 3 dispun de fotolii culisante din piele, independente cu cotiere sau de banchete culisante fractionate 2/3 – 1/3, cu spatare ce se pot inclina individual.

Geamurile fumurii de mari dimensiuni (opacitate 70%) si extra-fumurii (opacitate 90%) pe nivelurile de finisare superioare mentin intimitatea si le permite pasagerilor sa se bucure de peisaj. Cele doua pavilioane vitrate ce pot fi obturate separat creaza luminozitate si o vedere panoramica.

Pavilionul multifunctional, in serie pe nivelul superior, integreaza un iluminat de ambianta cu LED, in plus fata de lampile de lectura individuale si functia de climatizare cu difuzare fina care, precum in avioane, este independenta de aeratoarele individuale.

Patru prize de 12 V repartizate in habitaclu, precum si o priza 230 V si o priza USB permit incarcarea oricarui dispozitiv.

Stuttle VIP
PEUGEOT Traveller Business VIP, versiune emblematica a gamei, propune, pentru pasagerii din spate configuratia tip salon cu 4 scaune in dependente fata in fata sau cu 5 locuri cu optiunea bancheta cu 3 locuri pe randul 3.

Ambianta interioara este functionala si dedicata confortului pasagerilor: scaune din piele, climatizare tri-zona cu functie de difuzare fina independent de aeratoare si plafon vitrat optional, aceste doua echipamente fiind unice in segment.

Optional, masuta culisanta escamotabila permite oferirea unui spatiu propice de lucru pentru o clientela din mediul de afaceri.

PEUGEOT Traveller Business ofera un stil exterior valorizant pentru pasagerii care vor lua loc la bord. In plus, acesta se poate adapta exact in functie de nevoile profesionale in termeni de configuratie a scaunelor si a echipamentelor de confort.

Facilitatea de acces la randul 3 este remarcabila. O singura comanda basculeaza scaunul si creaza un spatiu larg de trecere catre bancheta spate.

Combispace
PEUGEOT Traveller cu nivelul de finisare Active sau Allure se evidentiaza prin modularitate si flexibilitate. Acesta este disponibil cu 5, 7 sau 8 locuri. Randul 2 se compune dintr-o bancheta fractionata 2/3 – 1/3, la care cele 2 parti sunt total independente, precum in randul 3 sau doua scaune individuale cu cotiere. In cele 2 cazuri, scaunele extractabile si culisante permit orice configuratie de transport pana la 8 persoane si bagaje,  si cea care nu pastreaza decat cele 2 scaune fata. Scaunul pasager rabatat permite transportarea obiectelor lungi pana la 3,50 m.

Scaunele culisante si modulabile sunt in mod particular apreciate pe versiunea Compact care permite primirea pana la 8 persoane si beneficiaza in caz de nevoie de un volum generos al portbagajului de 2 m in configuratie 5 locuri in doar 4,60 m lungime.

Oglinda pentru copii, masutele tip avion de pe spatele scaunelor din randul 1, climatizare tri-zona cu functie difuzare fina, storuri parasolar pe randul 2,  panoul de mascare bagaje, luneta cu deschidere,  rotile de 17’’ cu ornamente fac parte din echipamentele de serie orientate catre placerea deplasarilor in familie sau cu prietenii.

Un design afirmat cu forta si eleganta
PEUGEOT Traveller inglobeaza toate codurile segmentului. Proportiile sunt armonioase intre blocul fata, postul de conducere si volumul spate. Consolele compacte si rotile plasate in cele patru colturi ii dau verticalitate si o prezenta puternica. Liniile clare subliniaza fluiditate si linia de fereastra inalta contribuie la modernitatea siluetei sale.

De la prima vedere, PEUGEOT Traveller semneaza apartenenta sa la gama de vehicule de persoane PEUGEOT. Farurile introduse in caroserie amintesc de berlina compacta PEUGEOT 308. Semnatura luminoasa cu LED, integrata in bumeranguri cromate, face trimitere la impunatorul PEUGEOT 508. Tratamentul calitatii finisarii in cele mai mici detalii anunta contributia sa in evolutia in gama a marcii.

Noul calandru vertical, pozitionat foarte sus, amplifica prezenta PEUGEOT Traveller. Grila integreaza leul in centrul unui nou suport cu fatete cu forme evolutive, in locul obisnuitelor aripioare orizontale. Conturul sau trapezoidal, cu usoara miscare la nivelul unghiurilor superioare accentueaza eleganta si modernitatea partii frontale.

Flancurile cu desen curat sunt structurate prin linii alungite si sculptate de prin partile inferioare ale usilor concave, ce subliniaza forta pasajelor de roata netede in prelungirea lor. Proportiile intre caroserie si inaltimea geamurilor aduc un aer foarte modern.

Elementele de protectie laterale destul de joase si bara de protectie fata care integreaza intrarile de aer pe toata latimea vehiculului, cu calandrul mai compact in partea de sus, accentueaza alura robusta a PEUGEOT Traveller.

O noua platforma modulara si eficienta…
… In beneficiul performantelor, consumului si al costului de utilizare
Arhitectura partii frontale, in special distanta dintre axe si inaltimea lonjeroanelor, precum si geometria puntii fata permit integrarea motorizarilor 1.6 L si 2.0 l BlueHDi. Elemente esentiale precum panoul frontal de racire, alimentarea cu aer, galeria de evacuare, arhitectura electrica… se regasesc de asemenea. Calitatea si performantele lor au fost déjà testate pe berlina PEUGEOT 308.

Utilizarea unei noi platforme permite optimizarea greutatii, cu 100 pana la 400 kg mai mici decat ale altor vehicule din segment cu putere echivalenta. Asocierea acestei noi platforme cu motorizarile BlueHDI permite PEUGEOT Traveller sa afiseze niveluri de consum record:
Ø  1.6L BlueHDi 95 CP, cutie de viteze manuala cu 5 trepte incepand de la 5,5 l/100 km, respectiv 144 g/km emisii CO2;
Ø  1.6 BlueHDi 95 CP Stop&Start, cutie de viteze pilotata ETG6 incepand de la 5,2 l/100 km, respectiv 135 g/km emisii CO2 (sub rezerva omologarii);
Ø  1.6L BlueHDi 115  CP Stop&Start, cutie de viteze manuala cu 6 trepte incepand de la 5,1 l/100 km, respectiv 133 g/km emisii CO2;
Ø  2.0L BlueHDi 150 CP Stop&Start, cutie de viteze manuala cu 6 trepte incepand de la 5,3 l/100 km, respectiv 139 g/km emisii CO2;
Ø  2.0L BlueHDi 180 CP Stop&Start, cutie de viteze automata EAT6 incepand de la 5,8 l/100 km, respectiv 151 g/km emisii CO2.

Motorizarile BlueHDi integreaza dispozitivul SCR (Selective Catalytic Reduction) in amonte fata de FAP (Filtru de Particule) aditivat. Acestea raspund, de asemenea, normei Euro6 cu cea mai eficienta tehnologie de pe piata. Rezervorul lor AdBlue de 22,4 l autorizeaza o autonomie de 15 000 km. Plinul cu AdBlue se face usor, gratie trapei exterioare de umplere, situata pe stalpul din mijloc, invizibila atunci cand usa soferului este in pozitie inchisa.

PEUGEOT Traveller beneficiaza de un cost de utilizare competitiv, in special gratie consumurilor sale de carburant cele mai bune din segment si a intervalului sau de intretinere de 40.000 km sau 2 ani.

…In beneficiul diversitatii ofertei pentru toate nevoile de utilizare ale clientilor
PEUGEOT Traveller este disponibil in 3 versiuni de lungime, toate configurabile de la 5 la 9 locuri:
- Versiunea Compact de 4,60 m;
- Versiunea Standard de 4,95 m;
- Versiunea Long de 5,30 m.

Platforma sa modulara realizeaza aceste 3 versiuni de lungime doar cu:
- 2 console spate, una comuna versiunilor Compact si Standard, cealalta specifica versiunii Long;
- 2 ampatamente, unul specific versiunii Compact, celalalt comun versiunilor Standard si Long;
- O singura arhitectura sasiu: legaturile cu solul, galeria de evacuare si circuitul de carburant comun celor 3 versiuni.

…In beneficiul habitabilitatii, manevrabilitatii si al sigurantei
Gratie excelentului randament de arhitectura al platformei sale, PEUGEOT Traveller propune pana la 9 locuri cu acces facil pentru toti pasagerii si un volum al portbagajului de 1.500 litri (1284 dm3). Acest volum atinge chiar 4.900 litri (4.554 dm3) gratie scaunelor sale din randurile 2 si 3 in totalitate extractabile.

Unica in segmen, versiunea Compact primeste pana la 9 persoane la bord sau 3600 litri (3397 dm3) volum al portbagajului intr-o lungime de doar 4,60 m.

Consolele optimizate de 0,88 m in fata si de 0,80 m in spate si raza de bracare incepand de la 11,30 m contribuie la manevrabilitatea PEUGEOT Traveller, in special in oras. Inaltimea sa limitata la 1,90 m garanteaza, de asemenea, accesibilitatea sa in parcarile acoperite din centrul oraselor si din zonele comerciale, la fel de bine ca in parcarile de domiciliu sau ale aeroporturilor.

Din punct de vedere al sigurantei, dincolo de numeroasele sale echipamente, cu noua sa baza si structura ranforsata, PEUGEOT Traveller obtine 5 stele la testele Euro NCAP publicate in Decembrie 2015.

… In beneficiul confortului si al comportamentului dinamic
La randul sau PEUGEOT Traveller ignora codurile segmentului in beneficiul ergonomiei  si al confortului condusului. Treapta de la usa soferului faciliteaza accesul catre scaunul sau suprainaltat, care domina calea de rulare.

Plansa de bord si volanul in pozitie relativ verticala pentru segment, plaseaza soferul intr-un univers intre categoria SUV pentru pozitia dominanta si berlina in ceea ce priveste confortul.

Desenul pur si modern al postului de conducere asociaza eleganta materialelor si ergonomia comenzilor, precum ecranul tactil intotdeauna la indemana si usor de urmarit.

In ceea ce priveste legatura cu solul, PEUGEOT Traveller adopta trenul de rulare fata Pseudo Mac Pherson provenit din platforma EMP2 redimensionata. Directia asistata electrohidraulic cu bara antiruliu pozitionata in fata cremalierei optimizeaza raza de bracare. Aceasta ofera o asistenta usoara pentru manevrele de parcare si pastreaza consistenta in rulaj mai sustinuta.

Elementele de filtrare specifica ale traversei suport si articulatiile sunt concepute pentru a trata denivelarile caii de rulare.

Noua punte spate de tip triunghi inclinat suporta o sarcina utila de 1.400 kg corespunzatoare celor 9 locuri si volumului portbagajului. Elementele de filtrare ale bratelor triunghiulare absorb denivelarile caii de rulare. Arcurile cu rigiditate variabila si amortizoarele variabile corelate cu incarcarea garanteaza un maxim de confort atat cu vehiculul incarcat cat si gol. Aceasta noua punte spate ofera, de asemenea, avantajul de a fi compatibila cu transmisia 4x4 DANGEL

Rotile sunt disponibile cu dimensiunea de 16’’ cu capace de roata si 17’’ cu capace de roata sau jante de aliaj, acestea din urma putand fi asociate cu pneuri de iarna marcate 3PMSF ce pot fi utilizate tot anul.

Asocierea celor 2 punti ofera un compromis intre comportament/confort si placerea de a conduce la cel mai bun nivel, indiferent de gradul de incarcare al vehiculului.

Pentru a completa confortul pasagerilor precum si al soferului, aspectul acustic nu este neglijat. PEUGEOT Traveller propune un nivel de confort acustic la cel mai bun nivel din segment prin:
- Adaugarea de burete si folii insonorizante in structura si in usi;
- Conceptia pieselor transversale si a garniturilor din materiale absorbante;
- O grosime a geamurilor de 3,85 mm si chiar de 4,46 mm pentru parbrizul ce integreaza in plus o folie acustica.

Echipamente de confort si de siguranta de inalt nivel, moderne si conectate

Pentru facilitarea accesului la bord
Cu sistemul de usi laterale culisante maini libere, devine posibila deschiderea sau inchiderea acestora chiar atunci cand mainile sunt ocupate. Acest echipament inedit pe piata deblocheaza si deschide usile laterale culisante cu un simplu gest al piciorului, fiind suficient doar a avea asupra sa cheia electronica. Invers, sistemul inchide usile si blocheaza vehiculul in mod automat.

Usile culisante motorizate se deschid printr-o apasare la fel de bine de pe locurile fata cat si de pe cele din spate din randul 2, pentru a veni in sprijinul soferului si a facilita accesul la bord al pasagerilor. Acestea pot fi asociate cu functia Acces Demarare Maini Libere (ADML).

Pentru deplasari linistite si conectate
PEUGEOT Traveller inaugureaza noul ecran tactil capacitiv de 7’’, in plus fata de sistemul multimedia. Toate serviciile dedicate simplificarii traseelor si condusului se regasesc aici. Este suficient doar sa atingeti ecranul cu degetul sa efectuati o comanda vocala.

Functia de recunoastere vocala aduce o siguranta suplimentara in special pentru utilizarea functiilor Navigatie, Telefon si Media fara a ridica privirea de la drum.

PEUGEOT Traveller inaugureaza o noua generatie de navigatie 3D conectata,  comandata prin recunoastere vocala si /sau prin ecranul tactil. Aceasta include actualizare gratuita pe viata a cartografiei de 4 ori pe an si servicii conectate PEUGEOT Connect asociate timp de 3 ani.

PEUGEOT Connect presupune:
- Informatii despre trafic in timp real prin Tom Tom Traffic;
- Localizarea si preturile la Benzinarii  si Parcari;
- Informatii Meteo;
- Cautare locala  a punctelor de interes (POI).

Zonele cu pericole completeza oferta ca optiune.

Gratie informatiilor despre trafic in timp real, acest nou sistem de navigatie PEUGEOT genereaza castig de timp si un condus linistit evitand ambuteiajele.

Conexiunea la serviciile PEUGEOT Connect se face in mod automat si fara costuri suplimentare cu PEUGEOT Connect SOS & Asistenta (card SIM si trafic de date incluse), daca vehiculul este echipat cu aceasta optiune.

In caz contrar, conexiunea se face prin tethering (mod modem) printr-un smartphone conectat prin USB, Bluetooth sau WiFi.

Reinnoirea serviciului Pack Peugeot Connect Nav costa 60 € pentru 12 luni sau 130 € pentru 3 ani. Abonamentul la Zonele cu pericole costa 99 € pentru 12 luni sau 199 € pentru 3 ani.

PEUGEOT Connect Nav integreaza, de asemenea, functia Mirror Screen pentru a profita de aplicatiile de pe smartphone pe ecranul tactil de 7’’ al PEUGEOT Traveller in deplina siguranta. Functia Mirror Screen este propusa cu cele doua tehnologii Apple CarPlayTM si Mirrorlink® pentru a garanta o paleta cat mai larga de smartphone-uri compatibile.

Pentru un condus intuitiv in deplina siguranta
Pentru un condus intotdeauna mai confortabil si mai sigur, PEUGEOT Traveller dispune de un mare numar de echipamente de asistenta la condus de ultima generatie. Unele din acestea echipeaza pentru prima data un vehicul al gamei PEUGEOT: Avertizor al duratei de condus, Alerta Atentie Sofer, Citirea panourilor cu preconizarea limitei de viteza si Active Safety Brake.

Avertizorul de durata de condus, echipament de serie, alerteaza soferul dupa 2 ore de condus neintrerupt la o viteza mai mare sau egala cu 65 km/h. Un martor luminos insotit de un mesaj ii reamintesc, de asemenea, pe tabloul de bord «Luati in calcul sa faceti o pauza».

Functia de Supraveghere Unghi Mort informeaza soferul despre prezenta unui vehicul pe banda alaturata, pe stanga sau pe dreapta, in zona sa de unghi mort. Acest echipament este disponibil cu optiunea de asistare la parcare fata si spate sau cu Visio Park 1.

Visiopark 1 completeaza oferta de echipamente de asistare la parcare cu senzori fata si spate, sau senzori spate cu camera video de mers inapoi. Acesta ofera o vedere aeriana la 180° a zonei din spatele vehiculului. Imaginea este redata de catre camera video pe masura ce vehiculul se deplaseaza inapoi. Vederea aeriana contine linii de ghidare ce se rotesc odata cu volanul. Imediat ce este detectat un obstacol, functia zoom automat a zonei din spate permite vizualizarea distantei fata de acesta. Manevrele de mers inapoi si alinierea vehiculului in raport cu liniile de stationare si cu obstacolele sunt, de asemenea, facile si integritatea vehiculului este securizata.

Grip Control este un sistem de motricitate extinsa, brevetat de catre Grupul PSA Peugeot Citroen. Acesta permite largirea campului de utilizare a PEUGEOT Traveller pe drumuri cu aderenta scazuta si continuarea rularii acolo unde un vehicul cu 2 roti motrice ar ramane blocat.

Polivalent si suplu, sistemul se adapteaza cu terenul intalnit actionand pe rotile fata, dar lasa in permanenta controlul soferului. Acesta poate in fapt sa decida in orice moment sa lase inteligenta acestui echipament sa actioneze conform modului Standard sau sa selecteze, de la comutatorul rotativ dispus pe panoul frontal central al tabloului de bord, modul pe care doreste sa il utilizeze: Zapada, Off-road, Nisip, ESP Off.

Pack Safety, disponibil in optiune, integreaza Pack Visibilite si patru echipamente care utilizeaza camera video multidfunctionala situata in partea superioara a parbrizului:
-          Cititorul de panouri indicatoare si Preconizarea Limitei de Viteze recunoaste panourile de limitare de viteza si informeza conducatorul de aceasta limitare pe tabloul de bord. Viteza citita este propusa soferului, ca valoare recomandata pentru regulatorul sau limitatorul sau de viteza. Soferul poate accepta aceasta propunere, prin doar 2 apasari. O apasare pentru selectie si una pentru confirmare evita orice actiune involuntara;
-          Alerta Atentie Sofer masoara balansul vehiculului cu ajutorul camerei video si al senzorului de unghi al volanului. O alerta vizuala si sonora incita soferul la o vigilenta sporita;
-          Alerta de Depasire Involuntara a Liniei (AFIL) detecteaza depasirea liniei continue sau intrerupte marcata pe sol. In aceasta situatie, daca lumina semnalizatoare este inactiva, soferul este alertat prin retur sonor si vizual pe tabloul de bord;
-          Comutarea automata a luminilor de drum activa pe timp de noapte trece automat luminile de drum (faza lunga) pe lumini de intalnire si invers in functie de celelalte vehicule detectate de catre camera video.

Pack Drive Assist, disponibil optional, integreaza in plus fata de Pack Visibilite trei echipamente care utilizeaza senzorii situati in partea frontala a vehiculului si/sau camera video multifunctionala situata in partea superioara a parbrizului:
-          Regulatorul activ de viteza este un sistem de reglare/limitare viteza cu functia extinsa de reglare in raport cu distanta fata de vehiculul care il precede. Aceasta functie este in mod particular adaptata conditiilor de rulaj pe autostrada intr-un trafic semi-dens sau fluid evitand deconectarea sistematica a regulatorului de fiecare data cand un vehicul este prezent in fata. In fapt, imediat ce senzorul detecteaza un vehicul, o distanta constanta este mentinuta, reducand automat viteza vehiculului pana la 20 km/h gratie franei de motor prin actiune asupra pedalei de acceleratie. Atunci cand calea de rulare se elibereaza, regulatorul reia viteza setata initial. Daca deceleratia de 20 km/h nu este suficienta pentru a mentine distanta, regulatorul avertizeaza soferul si ii reda acestuia controlul asupra vitezei vehiculului;
-          Distance Alert avertizeaza soferul in cazul unui risc iminent de coliziune cu scopul de a-l face sa reactioneze. Aceasta alerta vizuala si sonora intervine imediat inainte de declansarea functiei Active Safety Brake;
-          Active Safety Brake este o noua generatie de sistem de franare automata de urgenta. Camera video si senzorul detecteaza coliziunea iminenta cu orice obstacol mobil sau fix, in acest caz in absenta de franare sau de franare insuficienta a soferului, sistemul aplica o franare maxima in locul soferului. Aceasta permite evitarea impactului (pana la 30 km/h) sau reducerea consecintelor indiferent care ar fi viteza vehiculului cu o deceleratie de pana la 1 g.

Pentru un caracter practic zi de zi
Luneta cu deschidere este un echipament rar in segmentul PEUGEOT Traveller. Permite incarcarea facila a portbagajului, inclusiv in cazul unui spatiu de parcare foarte mic pentru a putea deschide hayonul. Aceasta este disponibila ca echipament de serie pe Traveller Active si Allure.

PEUGEOT Traveller ofera de asemenea pana la 74 litri de spatii de depozitare deschise sau inchise repartizate in habitaclu :
-          2 torpedouri  pe partea pasagerilor, unul superior de 7 litri refrigerat poate contine 5 sticlute de 0,5 l, unul inferior de 5 litri si un alt spatiu de depozitare inchis, format A4 deasupra plansei de bord de 5 litri, permite de exemplu sa se depoziteze, ferit de privirile indiscrete, un smartphone sau o tableta;
-          2 suporturi de pahar de o parte si de alta a plansei de bord pot sustine si o sticluta de 0,5 l fiecare;
-          Un compartiment pentru obiecte marunte in centrul plansei de bord;
-          In fiecare usa fata un compartiment pentru obiecte marunte si o suport de usa de 8 litri in care se pot depozita 2 sticle de 1,5l;
-          Un spatiu de depozitare de 5 litri in fiecare usa laterala culisanta;
-          Un spatiu de depozitare de 8 litri in configuratia cu bancheta pasager fata cu 2 locuri in care se poate depozita un bax de 6 sticlute de 0,5 l.

Sursa: Georgiana Patru, Manager PR Trust Motors S.R.L.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii