A fost întrecut un nou record: ŠKODA AUTO a produs autovehiculul cu numărul 18 milioane începând cu momentul în care, în anul 1905, a început să construiască maşini.

Skoda 180 milioane
Automobilul aniversar este o ŠKODA Superb Combi.
Managementul şi Consiliul Fabricii laudă munca angajaţilor.
Investiţii: ŠKODA modernizează şi extinde unitatea de producţie din Kvasiny.

A fost întrecut un nou record: ŠKODA AUTO a produs autovehiculul cu numărul 18 milioane începând cu momentul în care, în anul 1905, a început să construiască maşini. Automobilul aniversar, o ŠKODA Superb Combi în nuanţa Alb Candy, a ieşit de pe linia de producţie a fabricii ŠKODA din Kvasiny. Preşedintele Consiliului de Administraţie ŠKODA, Bernhard Maier, membru al Consiliului de Administraţie ŠKODA, responsabil pentru Producţie, Michael Oeljeklaus şi Preşedintele Sindicatului KOVO, Jaroslav Povšík au fost martorii acestui eveniment.

Noul Preşedinte al Consiliului de Administraţie ŠKODA, Bernhard Maier, a folosit ocazia pentru a vizita pentru prima oară unitatea de producţie din Boemia de Est. "Fabrica din Kvasiny are o tradiţie veche şi o echipă extraordinară. Se simte imediat entuziasmul cu care oamenii lucrează aici. Aici construcţia de automobile este o pasiune, transpusă în calitate exemplară şi eficiență," a spus Maier, adăugând: "Astăzi avem 18 milioane de motive să fim mândri de performanţele angajaţilor noştri. Fără ei, succesul mărcii ŠKODA nu ar putea fi imaginat."

"O producţie de 18 milioane de autovehicule înseamnă o cifră enormă", a spus Preşedintele Sindicatului KOVO, Jaroslav Povšík. "Această ştachetă este impresionanta demonstraţie a abilităţilor pe care le au colegii noştri de la ŠKODA în domeniul construcţiei de automobile, precum şi a dedicaţiei cu care au contribuit la succesul companiei în ultimii 120 de ani."

Fabrica din Kvasiny este supusă în prezent modernizării şi extinderii, cu cea mai mare amploare din istoria sa, ŠKODA investind în acest sens 7 miliarde de coroane. În următorii ani, capacitatea de producţie a unităţii din Boemia de Est va creşte la 280.000 de autovehicule pe an. Pentru aceasta, vor fi create până la 1.300 de locuri de muncă.

"În ultimii 5 ani am crescut semnificativ numărul autovehiculelor noastre de înaltă calitate, produse la nivel mondial," a spus Michael Oeljeklaus, Membru al Consiliului de Administraţie ŠKODA responsabil pentru Producţie. "Unităţile de producţie din Republica Cehă au contribuit semnificativ în acest sens. Aici este centrul reţelei noastre internaţionale de producţie. Începând cu anul 1991 am investit peste 300 de miliarde de coroane în modernizarea şi extinderea unităţilor noastre de producţie din Republica Cehă."

Noua hală-pilot a fost deschisă cu ocazia vizitei la Kvasiny. În aceeaşi zi, acolo au început să lucreze 50 de angajaţi ŠKODA. Cu aproximativ 3 ani înaintea startului producţiei unui model ŠKODA, echipa locală primeşte primele informaţii tehnice care sunt apoi analizate şi evaluate. Aceasta permite efectuarea optimizărilor în avans, înainte ca modelul să fie lansat în producţia de serie.

Kvasiny este una dintre cele 3 unităţi de producţie ŠKODA din Republica Cehă. Alături de ŠKODA Yeti, de pe liniile de producţie de aici ies modelele ŠKODA Superb şi Superb Combi. În viitor, un rol important îl va juca aici şi producţia modelelor SUV. În anul 2015, la unitatea din Kvasiny au fost produse circa 150.000 de automobile ŠKODA. Momentan la unitatea de producţie sunt angajate 4.500 de persoane, aceasta fiind astfel unul dintre cei mai mari angajatori industriali din regiunea Hradec Králové. În 1895, Mladá Boleslav a devenit punctul de plecare al poveştii de succes a mărcii ŠKODA. 52 de ani mai târziu, în 1947, a fost înfiinţată unitatea Kvasiny, a doua unitate de producţie ca importanţă din fosta Cehoslovacie.

Puncte de turnură în istoria producţiei ŠKODA AUTO:
- 19 ianuarie 2016: 18 milioane de autovehicule ŠKODA produse începând cu anul 1905
- 24 noiembrie 2015: 12 milioane de autovehicule ŠKODA produse la unitatea din Mladá Boleslav 
- 10 decembrie 2014: ŠKODA produce automobilul cu numărul 1 milion din anul 2014 - este pentru prima dată când compania a produs peste 1 milion de autovehicule într-un singur an
- 19 martie 2014: 11 milioane de autovehicule ŠKODA produse la unitatea din Mladá Boleslav
- 26 august 2013: 4 milioane de exemplare ŠKODA Octavia produse
- 9 iulie 2013: 1 milion de autovehicule ŠKODA în China, începând cu 2007
- 5 februarie 2013: 15 milioane de autovehicule ŠKODA începând cu 1905
- 30 ianuarie 2012: 14 milioane de autovehicule ŠKODA începând cu 1905
- 12 octombrie 2011: 10 milioane de autovehicule ŠKODA produse la unitatea din Mladá Boleslav
- 8 aprilie 2009: 12 milioane de autovehicule ŠKODA începând cu 1905
- 13 iulie 2006: 10 milioane de autovehicule ŠKODA începând cu 1905
- 1991: 5 milioane de autovehicule ŠKODA începând cu 1905

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager SKODA
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii