Alex Mirea în 2013, Alex Ardelean în 2014 și Vlad Cosma în 2015, sunt piloții care și-au trecut în cont titlul în Cupa Suzuki la edițiile desfășurate pânâ acum. O dată cu Tess Rally, prima ediție din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, începe și o nouă ediție a Cupei Suzuki.

Alex Ardelean - Horatiu Baltador
Alex Mirea în 2013, Alex Ardelean în 2014 și Vlad Cosma în 2015, sunt piloții care și-au trecut în cont titlul în Cupa Suzuki la edițiile desfășurate pânâ acum. O dată cu Tess Rally, prima ediție din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, începe și o nouă ediție a Cupei Suzuki.

Alex Mirea în 2013, Alex Ardelean în 2014 și Vlad Cosma în 2015, sunt piloții care și-au trecut în cont titlul în Cupa Suzuki la edițiile desfășurate pânâ acum. Dintre aceștia, Alex Ardelean a decis să concureze și în 2016 în cadrul competiției monomarcă. La prima etapă a sezonului vor fi alte patru echipaje la start, trei dintre ele concurând în premieră în cadrul Cupei Suzuki.

Alături de Alex Ardelean, Radu Necula, Peter Kelemen, Szabo Csongo și Cristi Rus se vor lupta și ei pentru premiile și punctele puse în joc în competiția monomarcă. “Cupa Suzuki vine cu un pachet extrem de atractiv în Campionatul Național de Raliuri Dunlop: costuri reduse, fiabilitate maximă, un model competitiv și la clasa 9, premii în bani și un pachet media special realizat împreună cu partenerul nostru Kiss FM. Ca noutate, acum vor fi premiații primii cinci piloți din clasamentul Cupei. Sunt sigur că vom avea și în 2016 un sezon extrem de disputat și că modelul Suzuki Swift Sport va fi din nou în centrul atenției”, a spus Alin Radu, director general Suzuki România.

Sezonul 2016 va începe la Brașov (25 - 26 martie) și va continua apoi cu etapele de la Sibiu (15 - 16 aprilie), Arad (13 - 14 mai), Tulcea (3 - 4 iunie), Bacău (1 – 2 iulie), Cluj (22 – 23 iulie), Iasi (9 – 10 septembrie) și Harghita (7 – 8 octombrie), Cupa Suzuki fiind programată la toate etapele din Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Conform regulamentelor FRAS, modelul Suzuki Swift Sport se încadrează și la clasa 9, iar pentru anul acesta Wise Motorsport, partenerul tehnic, oferă celor interesați și o serie de noutăți tehnice. “Începând cu etapa a doua a sezonului există și posibilitatea montării unui diferențial blocant, ceea ce va crește performanțele modelului Swift Sport. În trei ani, niciunul dintre modelele înscrise în Cupa Suzuki nu a înregistrat un abandon tehnic și sunt sigur că modelul Swift Sport își va demonstra din nou fiabilitatea și competitivitatea pe cele mai spectaculoase probe speciale din România”, a spus și Aurel Chirteș, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki.

Echipajul Alex Ardelean / Horațiu Baltador are cea mai mare experiență în cadrul Cupei Suzuki și planul este să participe la toate cele 8 raliuri din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, incluse și în calendarul competiției monomarcă. “În 2014 am câștigat titlurile naționale la debutanți și Cupa Suzuki, în 2015 am fost vicecampion în Cupă și la clasa 9 așa că din acest punct de vedere nu mai există nicio presiune asupra noastră. Ne-am propus pentru 2016 să nu ne gândim la titluri, ci să ne concentrăm exclusiv pe ritmul nostru pe probe. Să mergem cât mai tare, să avem o creștere constantă și să ne bucurăm de fiecare kilometru parcurs. Dacă în final vom câștiga și titlul, cu atât mai bine”, a spus Alex Ardelean.

Radu Necula va concura în aceeași formulă ca anul trecut alături de copilotul său Adrian Temeș. Echipajul “Bella Casa" va lua startul cu modelul Swift Sport în aceeași configurație ca în 2015. "Pentru mine este cel de-al doilea sezon cu Suzuki și dacă anul trecut a fost si unul de acomodare cu mașina, acum voi fi mult mai confortabil în lupta pentru titlu în Cupa Suzuki, dar și pentru titlul de la clasa 9. Astept cu mare interes startul de la Brasov”, a spus Radu Necula.

Szabo Csongor, unul dintre cei mai rapizi piloți din ultimele sezoane de la clasa 9, va lua startul anul acesta și în Cupa Suzuki alături de Robert Maior. “Suntem pe ultima sută de metri înaintea debutului în noul sezon. Am avut o sesiune de teste lângă Sfântu Gheorghe, atât eu cât și Robert fiind mulțumiți de comunicarea în echipaj, de ritm și de masina. În 2016 ne-am propus să ne luptăm pentru titlurile în Cupa Suzuki și la clasa 9 și vrem să începem cu maximum de puncte încă de la Tess Rally, prima etapă a sezonului, și unde în 2014 și 2015 am câștigat la clasa 9”, a spus Szabo Csongor.

După câteva sezoane în Cupa Logan cu performanțe notabile, Peter Kelemen și Molnar Gyula, copilotul său, vor lua startul din acest sezon în Cupa Suzuki cu modelul Swift Sport. “Este o schimbare importantă pentru noi și suntem încrezători că ne vom acomoda repede cu noua mașina și că putem să ne implicăm cât mai repede în lupta pentru un loc pe podium. Va fi un sezon în care ne vom concentra să acumulăm experiență și abia aștept să luăm startul în noua competiție”, a spus Peter Kelemen.

Un alt debutant din cadrul Cupei Suzuki este și Cristi Rus care va lua startul împreună cu Laszlo Csegzy. După sezonul 2011, singurul complet din carieră, Cristi Rus revine cu planuri ambițioase în Campionatul Național. “Mi-am propus să iau totul de la capăt și Cupa Suzuki a fost cea mai potrivită opțiune pentru noi. Mă bucur că sezonul va începe la Brașov unde am obținut cel mai bun rezultat din carieră: podium la 2WD și clasa 6, plus locul 9 la general. Sunt sigur că va fi un raliu interesant în care va trebuie să progresăm foarte rapid pentru a putea ține pasul cu colegii noștri din Cupa Suzuki”, a spus și Cristi Rus.

Prima etapă din Cupa Suzuki este Tess Rally, raliul care deschide un nou sezon competițional în România. Programat în perioada 25 – 27 martie, Tess Rally are o lungime de 321,4 km, dintre care 113,94 împărțiți în 8 probe speciale. La fel ca în 2015, partenerul principal al Cupei Suzuki a rămas Philips, iar Kiss FM este partener media oficial.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii