DUNLOP, producătorul de anvelope de înaltă și ultra-înaltă performanță de top la nivel mondial, anunță astăzi extinderea parteneriatului cu Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS).

Campionatul National de Raliuri Dunlop
DUNLOP, producătorul de anvelope de înaltă și ultra-înaltă performanță de top la nivel mondial, anunță astăzi extinderea parteneriatului cu Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS). Conform noului acord încheiat recent, DUNLOP rămâne partenerul principal al FRAS și în 2016, iar noua competiție recent intrată în calendarul competițional intern va primi deasemenea numele DUNLOP, devenind Campionatul Național de Rally 2 DUNLOP.

DUNLOP, partener al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) încă din 2007, semnează din nou contractul cu autoritatea pentru automobilism sportiv din România și extinde parteneriatul pe care îl are cu această instituție și la anul competițional 2016. Prin această decizie, DUNLOP își păstrează poziția de cel mai longeviv susținător al motorsportului de la noi din țară, numărând aproape 10 ani de parteneriat.

La începutul acestui parteneriat, DUNLOP a obținut ca beneficii numele competiției regină în motorsportul românesc, Campionatul Național de Raliuri DUNLOP. În 2008, beneficiile de imagine au fost extinse și la Campionatul Național de Viteză în Coastă DUNLOP, iar din 2010 și la Campionatul Național de Karting DUNLOP.

Prin noul acord încheiat cu FRAS, DUNLOP va da în 2016 și numele Campionatului Național de Rally 2 DUNLOP, o competiție aflată la primul ei sezon, dar care se anunță a fi un succes în rândul piloților cu foarte multă pasiune și talent, dar cu bugete extrem de limitate. ”Campionatul Național de Rally 2 DUNLOP va fi clar un succes. Această competiție era necesară în portofoliul nostru competițional, fiind locul ideal în care cei care nu și-au strâns bugetul pentru un sezon întreg de raliuri își pot continua antrenamentul ca să rămână în formă, iar tinerele talente aflate la început de carieră își pot dovedi performanța cu care să convingă sponsorii să investească în talentul lor. Campionatul Național de Rally 2 este o rampă de lansare sau relansare pentru toți cei care au în sânge pasiunea și ADN-ul performanței în motorsport”, a declarat Norris Măgeanu, Președintele FRAS. ”Suntem încântați de extinderea parteneriatului cu DUNLOP și pentru acest sezon, în care vom împlini 10 ani de colaborare. Pot spune că de acum DUNLOP este un simbol al motorsportului românesc și, în special, al automobilismului sportiv în România”, a mai adăugat acesta.

În 2016, Campionatul Național de Raliuri DUNLOP va avea 8 etape. Concomitent cu această competiție se va disputa și Campionatul Național de Rally 2 DUNLOP, ale cărei etape sunt programate să se deruleze în prima zi a fiecărei etape din CNR DUNLOP, pe o parte din trasele de concurs ale acestei competiții majore.

Campionatul Național de Raliuri DUNLOP 2016, împreună cu Campionatul Național de Rally 2, vor debuta pe 25 martie la Brașov, în etapa tradițională de început de sezon, TESS Rally. Patru dintre etapele din 2016 vor fi etape internaționale. Astfel, etapa a doua din CNRD, Raliul Sibiului, va reprezenta și prima etapă din Campionatul de Raliuri al Bulgariei, Raliul Aradului și Raliul Deltei sunt etape în East European Rally Trophy, iar Raliul Iașiului va avea la start mai mulți sportivi din țarile vecine.

Calendarul Campionatului Național de Raliuri DUNLOP 2016

25-27 martie – TESS Rally, Brașov (asfalt)
15-16 aprilie – Raliul Sibiului, Sibiu (asfalt)
13-14 mai      – Raliul Aradului, Arad (macadam)
09-11 iunie    – Raliul Deltei, Tulcea (macadam)
01-02 iulie     – Raliul Bacăului, Bacău (macadam)
22-23 iulie     – Raliul Clujului, Cluj Napoca (asfalt)
09-10 sept.    – Raliul Iașiului, Iași (macadam)
07-08 oct.       – Raliul Harghitei, Odorheiu Secuiesc (macadam)

Pentru mai multe detalii despre competițiile FRAS, vizitați www.fras.ro sau pagina oficială de Facebook pentru DUNLOP în motorsportul românesc DUNLOP Racing Info România.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii