Hyundai Motorsport si-a propus sa continue seria de clasari pe podium si in etapa din Mexic, a treia din sezonul 2016 a Campionatului Mondial de Raliuri. Thierry Neuville a obtinut locul al treilea in Monte-Carlo, iar Hayden Paddon s-a clasat pe locul secund in Suedia.

Neuville
Hyundai Motorsport se pregateste pentru Raliul Mexicului, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2016 (WRC), scena primului podium in anul de debut 2014.
Obiectivul echipei este de a incheia pentru a treia oara consecutiv in top trei, cu noua generatie i20 WRC.
Thierry Neuville si Dani Sordo vor concura in culorile Hyundai Shell World Rally Team, iar Hayden Paddon va reprezenta Hyundai Mobis World Rally Team.

Hyundai Motorsport si-a propus sa continue seria de clasari pe podium si in etapa din Mexic, a treia din sezonul 2016 a Campionatului Mondial de Raliuri. Thierry Neuville a obtinut locul al treilea in Monte-Carlo, iar Hayden Paddon s-a clasat pe locul secund in Suedia.

Probele speciale pe macadam vor reprezenta un test dificil pentru noua generatie a modelului i20 WRC, dar si pentru cele trei echipaje Hyundai Motorsport care vor concura in acest sfarsit de saptamana. In anul 2014, Thierry si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au incheiat pe podium Raliul Mexicului. Sezonul acesta vor concura pentru Hyundai Shell World Rally Team, alaturi de echipajul Dani Sordo si Marc Martí, in timp ce Hayden Paddon si John Kennard pentru Hyundai Mobis World Rally Team.

In etapa din Mexic, inclusa in WRC din anul 2004, echipajele trebuie sa infrunte unele dintre cele mai dure probe speciale din campionat. In plus, altitudinea si temperaturile de peste 30°C reprezinta o provocare suplimentara. Muntii din jurul orasului Guanajuato au o inaltime de 2.737 metri, iar aerul rarefiat reduce puterea motorului cu pana la 20%.

Raliul Mexicului vine cu o serie de noutati in sezonul din 2016, inclusiv o speciala de noapte in Leon, sambata seara, si o speciala de 80 km, programata duminica dimineata, fiind cea mai lunga proba din WRC.

“Acest raliu reprezinta o alta provocare pentru noua generatie i20 WRC. Etapa din Mexic va fi un test util pentru dezvoltarea masinii si vom concura pentru un loc in top trei. Duminica ne asteapta probabil cea mai dificila proba din acest sezon, insa suntem foarte motivati si speram ca vom obtine al treilea podium consecutiv”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) a obtinut in etapa din Mexic prima clasare pe podium in WRC, alaturi de Hyundai Motorsport, in anul de debut 2014. In plus, belgianul a castigat trei probe speciale in sezonul din 2015.

“Am amintiri frumoase din Mexic, dupa primele noastre podiumuri de aici, si dorim sa continuam in acelasi ritm. Va fi primul test la altitudine pentru noua generatie i20 WRC”, a mentionat Thierry Neuville.

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) a castigat anul trecut o proba speciala in aceasta etapa. In sezonul 2016 WRC, spaniolul s-a clasat in primele doua raliuri in top sase.

“Etapa din Mexic se desfasoara la o altitudine mare, ceea ce face ca motorul sa piarda din putere. Trebuie sa tinem cont de acest lucru atunci cand stabilim setarile si strategia. Mi-a placut cum s-a comportat noua generatie a modelului i20 WRC pana acum si abia astept sa concurez pe macadam”, a adaugat Dani Sordo.

Paddon (#20 noua generatie i20 WRC) a incheiat pe locul secund in Raliul Suediei, la prima sa cursa cu noul model i20 WRC.

“Va fi o mare provocare tinand cont de faptul ca sunt probe foarte lungi. Mi-am propus sa acumulez cat mai multa experienta pe macadam cu noul model si sa obtin un rezultat cat mai bun”, a declarat Hayden Paddon.

Anul acesta competitia se desfasoara pe o lungime de 399 km. Vor fi 21 de probe speciale in muntii Sierra de Lobos si Sierra de Guanajuato. Startul festiv va avea loc la Guanajuato, joi seara, iar vineri sunt programate cate doua treceri pe probele El Chocolate (54,21 km) si Las Minas (15,36 km), precum si super speciala de pe autodromul Leon (2,30 km). Sambata este programata o trecere pe speciala Ibarrilla (30,38km), doua treceri pe Otates (42,62km) si El Brinco (7,15km), plus alte doua treceri pe autodromul León, Agua Zarca (16,47km) si pe super speciala de noapte din Leon (1,41km).

Raliul Mexicului se va incheia duminica cu speciala Guanajuato de 80 de kilometri, urmata de Agua Zarca, proba care va avea si rol de Power Stage.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii