Debutul din martie 2016, de la Geneva, al celor două noi modele din familie, Tipo hatchback & Tipo station-wagon, întregește gama Tipo și marchează reîntoarcerea mărcii Fiat în segmentul compact.

Fiat Tipo doua noi modele
Debutul din martie 2016, de la Geneva, al celor două noi modele din familie, Tipo hatchback & Tipo station-wagon, întregește gama Tipo și marchează reîntoarcerea mărcii Fiat în segmentul compact. 

De la premiera internațională din cadrul Salonului Auto de la Istanbul din mai 2015 și de la prezentarea oficială din noiembrie, Fiat Tipo a obținut cel mai important premiu oferit de Autobest, “Best Buy Car 2016″. Premiul este atribuit întregii game Tipo și confirmă vocația modelului de a se poziționa ca autovehicul funcțional.

Filosofia Tipo are la bază trei piloni – tehnologie la îndemână și dotări de asistență, spațiu suficient pentru toți cei cinci pasageri și confort de clasă superioară – toate la prețuri extrem de accesibile. Această filosofie este valabilă pentru întreaga familie, inclusiv pentru modelele hatchback și station-wagon.

Tipo hatchback & Tipo station-wagon
Modelul în cinci uși are 4.37 m lungime, 1.79 m lățime și 1.50 m înățime, Dimensiunile exterioare compacte oferă un interior extrem de spațios, cu nu mai puțin de 440 de litri în portbagaj, cel mai mare din clasa lui.

Versiunea Station Wagon adaugă 20 cm în lungime, are 1.51 metri lungime, iar ampatamentul rămâne neschimbat. Cei 550 de litri ai lui Station Wagon oferă soluții practice pentru maximizarea spațiului și a flexibilității în utilizare.

Asemenea sedanului, și cele două noi modele reprezintă variante primitoare și practice, ideale pentru călătorii confortabile în familie.  Designerii Fiat au dezvoltat parametri și criterii ergonomice pentru a măsura raportul în care volumul mașinii corespunde nevoilor de confort și transport. Rezultatele excelează în termeni de habitabilitate, postură de condus, configurație a spațiului, accesibilitate și vizibilitate.

Atât versiunea în cinci uși, cât și break-ul, transportă în confort și siguranță până la cinci persoane cu o înățime de 1.85 metri. Secretul spațiului obținut în habitaclul celor două modele este forma rectangulară a părții posterioare a mașinilor, care le adaugă centrimetri în plus pentru cap și picioare. Sunt 1.07 metri între spătarul scaunului pasagerului din dreapta și picioarele pasagerilor de pe bancheta din spate. Nu mai puțin important este locul median al banchetei din spate, gândit ca loc întreg, pentru ca persoana care călătorește pe mijloc să aibă suficient spațiu lateral și confort pentru picioare.

Spațiile de depozitare din habitaclu totalizează 12 litri, sunt la îndemână și potrivite pentru stocarea obiectelor personale, a smartphone-urilor, consolelor de joc, sticlelor și altor obiecte de uz cotidian. Confortul este completat de o planșă de bord redesenată de designerii Fiat, care oferă mai multă vizibilitate și poziționează în centru un sistem media eficient, controlabil și prin comenzile de pe volan.

Toate propulsoarele din dotarea familiei Tipo sunt economice, elastice și  îndeplinesc normele de poluare Euro6.

Prețurile și datele de lansare ale lui Tipo Hatchback și Station Wagon în România vor fi comunicate în curând.

Sursa: Dan Pana, Marketing Manager Dab Auto Serv
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii