Vânzările globale cumulate ale modelului Suzuki Swift, lansat de Suzuki Motor Corporation în noiembrie 2004, au atins 5 milioane de unități la începutul lunii aprilie 2016, în 11 ani și 5 luni de comercializare.

Suzuki Swift
Vânzările globale cumulate ale modelului Suzuki Swift, lansat de Suzuki Motor Corporation în noiembrie 2004, au atins 5 milioane de unități la începutul lunii aprilie 2016, în 11 ani și 5 luni de comercializare.

De la lansarea sa din 2004, Swift a introdus diferite inovații în procesul de producție al Suzuki, modelul fiind apreciat pentru caracterul său sportiv, stil și ușurința cu care se conduce. Suzuki Swift a fost recompensat pentru aceste atribute cu numeroase premii, devenind Mașina Anului atât în Japonia cât și în alte țări din întreaga lume.

Suzuki Swift este produs în prezent în 7 țări și se comercializează în 140 de țări la nivel global. În India, de exemplu, de la lansarea sa în 2005, vânzările modelului Swift au progresat în același ritm cu piața datorită creșterii economice, adăugând în gamă versiunile diesel și sedan.

Modelul care a câștigat peste 70 de premii importante la nivel mondial este disponibil acum în România și în ediția specială Swift COOL. Modelul Swift reflectă perfect experienţa Suzuki în producţia de maşini compacte şi are o serie de dotări care sporesc confortul și siguranța acestui model: aer condiționat, radio CD mp3+Bluetooth cu port USB, scaun șofer reglabil pe înălțime,scaune fata incalzite, volan reglabil pe înălțime, 7 airbag-uri ( frontale, laterale, cortină și unul pentru genunchii șoferului), geamuri electrice față/spate, cruise control, comenzi pe volan, oglinzi retrovizoare exterioare încălzite şi acţionate electric, senzori de parcare spate, lumini de zi cu tehnologie LED, ABS + EBD, ESP și sistem de monitorizare a presiunii în pneuri.

Versiunea Suzuki Swift COOL este echipată cu motorul de 1,2 litri pe benzină care dezvoltă 94 CP și o cutie manuală. Ediția specială a modelului Swift se comercializează la prețul de 10.800 Euro (cu TVA inclus), la care se mai adaugă 310 Euro pentru vopsea metalizată.

La fel ca toate modelele Suzuzki, Swift COOL vine cu 5 ani garanție fără limită de kilometri și 3 ani de asitență rutieră incluse.

Momente importante în istoria Suzuki Swift:
Noiembrie 2004: prima generație Swift – model strategic la nivel global - este lansată în Japonia
Februarie 2005: Produc
ția modelului Swift demarează în Ungaria
Mai 2005: Produc
ția modelului Swift demarează în India
Iunie 2005: Produc
ția modelului Swift demarează în China
Noiembrie 2005: Swift câ
știgă titlul mașina anului 2006 RJC (conferința cercetătorilor și ziariștilor din domeniul auto din Japonia) în Japonia
2005–2006 Titlul special « Most Fun » în cadrul premiilor Ma
șina anului în Japonia
Mai 2007: Produc
ția modelului Swift demarează în Malaezia
Iunie 2008: Produc
ția cumulată atinge 1 milion de unități
Noiembrie 2009: Produc
ția modelului Swift demarează în Pakistan
Septembrie 2010: Noul Swift (a doua genera
ție) este lansat în Japonia
Noiembrie 2010: Noul Swift ob
ține titlul Mașina Anului 2011 RJC
Ianuarie 2011: Vânzările globale cumulate ating 2 milioane de unită
ți
Martie 2012: Produc
ția modelului Swift demarează în Thailanda
Ianuarie 2013: Vânzările globale cumulate ating 3 milioane de unită
ți
Ianuarie 2014: Produc
ția modelului Swift demarează în Vietnam
August 2014: Vânzările globale cumulate ating 4 milioane de unită
ți
Aprilie 2016: Vânzările globale cumulate ating 5 milioane de unită
ți

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii