Anunţul vine după o perioadă de testare, în care un automobil BMW i3 a fost evaluat alături de alte maşini electrice pe străzile din Los Angeles, ca parte a flotei utilizată zi de zi de LAPD.

BMW i3 Los Angeles Police
Anunţul vine după o perioadă de testare, în care un automobil BMW i3 a fost evaluat alături de alte maşini electrice pe străzile din Los Angeles, ca parte a flotei utilizată zi de zi de LAPD. În cele din urmă, BMW i3 a fost ales datorită combinaţiei eficienţei - considerată de EPA ca fiind cea mai bună din clasă -, fiabilităţii şi serviciilor ConnectedDrive de ultimă oră, care pot fi folosite în susţinerea aplicaţiilor de gestiune a flotei. De asemenea, un rol în decizie l-au avut cunoştinţele vaste ale BMW în ceea ce priveşte infrastructura de încărcare şi disponibilitatea unei reţele extinse de centre BMW i pentru service-ul flotei într-un mod convenabil şi rentabil.

"Ar trebui să avem o gândire ecologică în tot ceea ce facem - iar aceste automobile electrice noi arată exemplul pe care îl dau autorităţile locale", a declarat primarul Garcetti. "Planurile noastre de dezvoltare durabilă împing Los Angeles spre o adoptare rapidă a practicilor şi tehnologiilor ecologice, ceea ce înseamnă economie de bani şi resurse."

"Calităţile modelului BMW i3 îl poziţionează ca automobil ideal pentru organizaţiile municipale. Performanţele şi aptitudinile tehnice, precum acceleraţia modelului BMW i3, dar şi integrarea ConnectedDrive sunt potrivite pentru a transforma mobilitatea viitorului de la Departamentul de Poliţie din Los Angeles, reducând, în acelaşi timp, amprenta de carbon a instituţiei", a declarat Ludwig Willisch, preşedinte şi director executiv al BMW of North America.

Maşinile de poliţie BMW i3 au apărut pe străzile din Los Angeles încă din această primăvară, purtând emblema LAPD. Ca flotă de automobile non-urgenţă, modelele BMW i3 vor fi utilizate în departament ca modalităţi de transport pentru ofiţeri şi în iniţiative de mobilizare comunitară.

Sistemul de date software al BMW va fi integrat cu sistemul de gestiune a flotelor al LAPD, ceea ce va permite departamentului să primească în format electronic datele critice ale automobilului necesare pentru o menţinere eficientă a flotei. De asemenea, BMW concepe un nou instrument online care va permite departamentului să-şi urmărească flota în timp real, contribuind la îmbunătăţirea implementări, a utilizării şi a încărcării eficiente a flotei BMW i3.

Greenlots, furnizor global de soluţii de resurse energetice bazate pe standarde deschise, va pune la dispoziţia LAPD 100 de staţii de încărcare Level 2 şi patru staţii de încărcare rapidă DC.

În mare parte datorită dimensiunilor sale compacte şi utilizării unui material ultrauşor precum CFRP (plastic ranforsat cu fibră de carbon) în construcţia sa, BMW i3 - model sustenabil şi cu propulsie exclusiv electrică - are o rază de bracaj redusă şi agilitatea necesară pentru a rula în traficul urban aglomerat.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii