Hyundai Motorsport si-a asigurat cea de-a doua victorie din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa evolutia excelenta a echipajului Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul in Raliul Sardiniei.

Hyundai Motorsport - Raliul Sardiniei
Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a treia victorie in WRC dupa ce Thierry Neuville s-a impus in Raliul Sardiniei.
Dani Sordo a terminat pentru a patra oara consecutiv pe locul 4 si urca pe locul secund in clasamentul pilotilor.
Kevin Abbring a terminat pe doi in Power Stage si a adunat primele sale puncte in WRC.

Hyundai Motorsport si-a asigurat cea de-a doua victorie din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa evolutia excelenta a echipajului Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul in Raliul Sardiniei.

Neuville a fost intr-o forma excelenta pe tot parcursul acestui sfarsit de saptamana si in final a terminat raliul cu un avans de 24,8 secunde fata de Jari-Matti Latvala.

Aceasta este cea de-a doua victorie pentru noua generatie i20 WRC, dupa cea din Argentina, si a treia pentru echipa cu cea din Raliul Germaniei (in 2014).

Dani Sordo si Marc Martí au terminat fara probleme ultimele patru speciale de duminica si cu cele 12 puncte adunate aici au urcat pe locul secund in clasamentul general al pilotilor. Kevin Abbring si Seb Marshalls-au clasat pe 2 in Power Stage si au adunat primele puncte in WRC.

Pentru Neuville (#20 Noua generatie i20 WRC) aceasta victorie vine dupa cea din Germania in 2014 si este rezultatul unei munci sustinute alaturi de echipa. Belgianul a castigat noua probe speciale in acest raliu si a fost lider incepand cu PS 7 de vineri. 

“Un weekend fantastic! Lucrurile mari sunt pentru cei care le merita si este o victorie incredibila pe care vreau sa o impart cu toata echipa. Am trecut prin perioade dificile, precum cele din Portugalia, dar am ramas o echipa si am muncit din greu pentru fiecare rezultat. Si tocmai de aceea este un moment special acum. Noua generatie i20 WRC si-a demonstrat potentialul si eu m-am simtit excelent pe probele de aici. Am facut totul pentru a obtine aceasta victorie si sper ca vom putea continua in acelasi ritm si de acum incolo. Cu siguranta a fost un succes importantpentru increderea mea”, a spus Neuville.

Sordo (#4 Noua generatie i20 WRC) a avut o evolutie constanta si a reusit sa termine pe locul patru. Spaniolul urca pe 2 in clasamentul general al pilotilor cu un total de 68 de puncte, iar cele 12 puncte din Sardinia au ajutat si echipa sa-si consolideze pozitia secunda la constructori.

“Stiam ca trebuie sa avem o abordare prudenta in acest raliu si exact asta am facut. Nu a fost usor si chiar daca probele nu se potrivesc cu stilul meu de pilotaj am obtinut un rezultat bun. Nu am facut nicio greseala aici si sunt multumit ca am urcat pe locul secund in clasamentul general, ceea ce este fantastic. Felicitari pentru Thierry si Nicolas dupa aceasta victorie pe care au meritat-o din plin”, a spus Sordo.

Pentru Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) etapa din Sardinia a fost una a premierelor. Olandezul castigat prima sa proba speciala in WRC, iar clasarea pe doi in Power Stage i-a adus si primele puncte in aceasta competitie.

“Ultima zi a fost una buna pentru noi si sunt foarte incantat ca am adunat primele puncte. Increderea in masina a crescut mult si tocmai de aceea am vrut sa fortez pe final. Am avut mici probleme pe parcursul acestui raliu, dar am si invatat multe si asta este cel mai important. A fost un moment special pentru intreaga echipa dupa victoria obtinuta de Thierry si Nicolas si sunt incantat ca pot concura si eu in culorile Hyundai Motorsport”, a spus Abbring.

Hyundai Motorsport s-a clasat pe podium la cinci din cele sase raliuri de pana acum, obtinand doua victorii in 2016, acesta fiind cel mai bun sezon al echipei in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

“Thierry si Nicolas au meritat din plin aceasta victorie. Este un rezultat care ajuta intreaga echipa. Au fost momente dificile pe care le-am depasit ca o echipa unita. Rezultatul arata ce se poate obtine prin munca si determinare. Avem deja doua victorii cu noua generatie i20 WRC si sper sa nu fie ultima din acest sezon. Dani este pe doi in clasamentul pilotilor, iar Kevin a adunat primele puncte. Inca mai avem multe de facut, dar aceste rezultate ne dau si mai multa incredere. Etapa din Polonia vine cu noi provocari, dar suntem pregatiti. Acum este momentul sa savuram aveasta victorie impreuna cu toata echipa”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Poloniei, etapa a saptea din WRC, se va desfasura in perioada 30 iunie  - 3 iulie si marcheaza jumatatea sezonului 2016.

Rezultate Raliul Sardiniei 2016
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) 3:35:25.8
J. M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +24.8
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +1:37.8
D. Sordo / M. Marti (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:54.0
O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +5:26.4
E. Camilli / B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +5:59.8
H. Solberg / I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +6:22.2
T. Suninen / M. Markkula (Škoda Fabia R5) +8:57.4
J. Kopecky / P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:47.0
K. Kruuda / M. Jarveoja (For Fiesta R5) +13:28.5
      ...
     15.   K. Abbring / S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +23:40.6

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC
S. Ogier 132 puncte / D. Sordo 68 / A. Mikkelsen 67 /  M. Østberg 58 / H. Paddon 57 / J. M. Latvala 56 /T. Neuville 48 / O. Tanak 34 / K. Meeke 26 / E. Camilli  22 / H. Solberg 14 / S. Lefebvre 10 / M. Prokop 10 / T. Suninen 7 / E. Evans 6 / M. Ligato 6 / C. Breen 4 / L. Bertelli 4 / E. Lappi 2 / P. Tidemand 2 / K. Abbring 2 / J. Kopecky 2 / N. Fuchs 2 / A. Kremer 1 / V. Gorban 1 / K. Kruuda 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC
Volkswagen Motorsport  178 puncte / Hyundai Motorsport 108 / M-Sport World Rally Team 90  / Hyundai Motorsport N 78 / Volkswagen Motorsport II 74 / DMACK World Rally Team 40 / Jipocar Czech National Team 18 / Yazeed Racing 5

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii