Nokian WR A4
Nokian WR A4
Nokian Tyres a anunțat astăzi lansarea noului portofoliu de produse, special creat pentru sezonul de iarnă care se apropie. Acesta se adaptează perfect condițiilor meteorologice, care se schimbă în mod frecvent în timpul iernilor din România, indiferent dacă este lapoviță, viscol, ninsoare abundentă sau carosabil uscat.

Nokian WR A4
Noutatea acestui an este o generație de anvelope de iarnă solide, anvelope care datorită aderenței lor excelente fac posibil șofatul sportiv în timpul iernii pe orice tip de carosabil. Acestea utilizează compusul Performance Traction Silica, un amestec inovator, de ultimă generație, care conține cauciuc natural, siliciu și ulei de rapiță și care oferă aderență optimă, stabilitate excelentă și durabilitate. Rezistența la rupere face anvelopa extrem de rezistentă la impact și străpungere. Proprietățile excelente de aderență pe timp de iarnă se păstrează atât la schimbările de temperatură, cât și pe parcursul acumulării de kilometri. Zona centrală a anvelopei este dominată de o nervură robustă, longitudinală,constituită din blocuri ale benzii de rulare, care datorită tehnologiilor inovatoare Functional Performance Siping și Centipede Siping, oferă suprafață maximă de contact, îmbunătățind controlul și aderența pe zăpadă și lapoviță, la diferite unghiuri de virare.

Efectul Coandă aplicat anvelopelor Nokian Tyres combate riscul de acvaplanare, prin introducerea unui nou element pe marginea blocurilor de rulare ale modelului Nokian WR A4, atât de pe umărul interior, cât și de pe umărul exterior al anvelopei șicare ajută la direcționarea apei către canelurile transversale. Rezistența la rulare extrem de scăzută duce la un consum de combustibil redus. Indicatorii DSI (Driving Safety Indicator – Indicator pentru uzura benzii de rulare) și WSI (Winter Safety Indicator – Indicator de uzură pe timp de iarnă), patentați de Nokian Tyres, de pe banda de rulare a anvelopei, contrbuie la sporirea siguranței.

Această anvelopă de iarnă premium este disponibilă în dimensiuni variate, de la 16 la 21 de inci,  are indici de viteză de la H (210 km/h) până la W (270 km/h) și include indici de sarcină până la XL.

Nokian WR D4
Nokian WR D4
Nokian WR D4
Prima anvelopă de iarnă premium pentru autoturisme din lume care, în dimensiuni variate, oferă aderență de clasa A(în sistemul European de etichetare al anvelopelor) pe carosabil umed. Aceasta reduce în mod semnificativ distanța de frânare și consumul de combustibil și permite deplasarea în siguranță, deopotrivă pe drumuri cu carosabil umed sau zăpadă. Tehnologiile de ultimă generație, precum Twin Trac Silica, Block Optimized Sipingși Steering Precision Riboferă nu numai performanță de top, dar și stabilitate și o durată de viață sporită a anvelopei, chiar și la schimbări de temperatură sau după mulți kilometri. Tehnologia specială Silent Sidewall (Flanc silențios) filtrează zgomotul într-un mod unic. Indicatorii patentați DSI și WSI sunt marcați pe banda de rulare. Confortabil, de înaltă performanță și fiabilitate, modelul Nokian WR D4 este cel mai popular model de anvelopă de iarnă de pe piață, având un excelent raport calitate-preț.

Selecția de dimensiuni în care această anvelopă este disponibilă începe de la 14 și până la 20 de inci, indicii de viteză pornesc de la Q la W, cu indice de sarcină până la XL.

Nokian WR SUV 3
Nokian WR SUV 3
Nokian WR SUV 3 
O anvelopă de iarnă robustă, de înaltă performanță, dedicată vehiculelor din clasa SUV, care oferă durabilitate extremă, siguranță și excelente caracteristici de rulare pe orice suprafață. Datorită compusului de cauciuc Twin Trac SUV Silica din care este fabricată, anvelopa oferă aderență extraordinară pe drumurile de iarnă, iar tehnologiile inovatoare precum Snow Claws, Groove Liftsși 3D Lock Sipes au condus la perfecționarea ei.Tehnologia revoluționară Aramid Sidewall dezvoltată de Nokian Tyresface ca flancul anvelopei să fie rezistent la străpungere chiar și la contactul cu bordura sau cu pietre ascuțite.Nokian WR SUV 3 este prima anvelopă de iarnă din lume care a atinsă clasa A, cea mai înaltă clasă în sistemul european de etichetare al anvelopelor, pentru aderența la carosabil umed și eficientizarea consumului de combustibil.Revoluționarul model Nokian WR SUV 3, la dimensiunea265/50 R19 Vpoate reduce distanța de frânare cu până la 18 metri pe carosabil umed și poate economisi până la 0.6l de combustibil la 100 km.

Anvelopa este disponibilă în dimensiuni variate, de la 15 la 21 de inci, indicii de viteză pornesc de la H la W, cu indice de sarcină până la XL.

Testare extremă la nord de Cercul Polar
„Anvelopele noastre de iarnă sunt testate în cele mai solicitante condiții la centrul de testare Nokian Tyres denumit ”Iadul Alb”, din Ivalo, Laponia – dincolo de Cercul Polar. Conferă aderență extraordinară și o distanță de frânare semnificativ redusă atât pe carosabil umed, cât și pe zăpadă. Anvelopele de iarnă de ultimă generație sunt rezultatul a peste 80 de ani de dezvoltare și inovare, ceea ce asigură produselor noastre proprietăți unice și o valoare adăugată pentru clienții noștri”, a declarat Hannu Liitsola, Managing Director la Nokian Tyres CE.

Inovații în dezvoltarea celor mai bune soluții pentru anvelope
Nokian Tyres este un producător de renume mondial de anvelope de iarnă și inventatorul primelor anvelope de iarnă din lume, acum mai bine de 80 de ani. Cea mai recentă inovație este tehnologia Aramid Sidewall. În compusul din care se fabrică flancul anvelopei, producătorul Nokian Tyres utilizează fibra Aramid care fortifică flancul, permițând anvelopei să reziste mai bine la impact și tăietură. Este un beneficiu pentru clienții care doresc să se bucure de deplasări lipsite de griji atât în mediul urban, cât și off road. În 2015, Nokian Tyres a introdus prima anvelopă de iarnă din lume care a atinsă clasa AA pentru aderența la carosabil umed și eficientizarea consumului de combustibil.

Anvelopele de iarnă premium Nokian Tyres pot fi achiziționate din magazinele Vianor, distribuitor oficial, sau de la dealeri autorizați.

Sursa: Olivia Baltatescu, Account Executive MCCANN PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii