Hyundai Motorsport va concura in Raliul Marii Britanii, desfasurat in totalitate pe macadam. Competitia reprezinta cea de-a doisprezecea etapa a Campionatului Mondial FIA (WRC), penultima din acest sezon.

Raliul Marii Britanii
Obiectivul Hyundai Motorsport este de a obtineun loc pe podium in Raliul Marii Britanii, penultima etapa a Campionatului Mondial FIA (WRC) 2016.
Pilotii Thierry Neuville, Dani Sordo si Hayden Paddon vor concura cu noua generatie i20 WRC.
Echipa s-a clasat in top trei cu doua masini atat in cursa din Germania, cat si in cadrul celei din Spania.

Hyundai Motorsport va concura in Raliul Marii Britanii, desfasurat in totalitate pe macadam. Competitia reprezinta cea de-a doisprezecea etapa a Campionatului Mondial FIA (WRC), penultima din acest sezon.

Dupa dubla clasare pe podium obtinuta in Spania, obiectivul echipei este de a incheia in top trei in cadrul cursei care va avea loc in acest final de saptamana. Hyundai Motorsport va participa cu trei autovehicule noua generatie i20 WRC, Thierry Neuville si Dani Sordo concurand pentru Hyundai Shell World Rally Team, in timp ce Hayden Paddon pentru Hyundai Mobis World Rally Team.

Raliul Marii Britanii se desfasoara pe o suprafata totala de 330,21 kilometri, vineri fiind programate probe pe o distanta de 178 kilometri. Pe parcursul celor trei zile nu va exista un parc de service. Sambata echipajele vor concura pe speciale care nu au mai fost utilizate din anul 1997. Cei trei piloti s-au pregatit pentru cursa din Marea Britanie prin intermediul unui test realizat pe macadam. Startul festiv va avea loc joi la Colwyn Bay.
Cu aceasta ocazie va fi testat din nou modelul i20 R5, dupa debutul din Turul Corsicii, in cadrul caruia au concurat Kevin Abbring si Seb Marshall.

„Este un raliu complex cu zile lungi, conditiile meteo reprezentand un factor decisiv. Obiectivul Hyundai Motorsport este incheierea pe podium.In anul 2014 am acumulat puncte in Power Stage, in timp ce in 2015 am castigat cateva probe speciale“, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) si copilotul sau, Marc Martí, s-au clasat pe locul secund in Germania si Spania.

„Cursa din Marea Britanie reprezinta un eveniment important pentru echipa. In Spania am concurat pentru podium, obiectivul fiind acelasi si pentru cea de-a doisprezecea etapa a campionatului“, a mentionat Sordo.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au castigat Raliul Sardiniei, inregistrand trei clasari consecutive pe podium in Germania, Corsica si Spania. Neuville ocupa locul secund in clasament.

„Raliul Marii Britanii este unul foarte rapid, cu drumuri inguste prin padure. In plus, suprafetele alunecoase pot reprezenta o provocare. Pentru a fi competitiv trebuie sa ai un ritm bun, acesta fiind si obiectivul nostru“, a adaugat Neuville.

Paddon (#20 noua generatie i20 WRC) si John Kennard se afla pe locul al patrulea in clasamentul pilotilor, concurand pentru obtinerea pozitiei secunde.

„Suntem pregatiti pentru etapa din Marea Britanie, obiectivul nostru fiind de a obtine rezultate bune“, a declarat Paddon.

Cursa din Marea Britanie va lua startul vineri, 28 octombrie, cu speciala Myherin, care inregistreaza 32 de kilometri. Raliul se va incheia duminica, 30 octombrie, cu Brenig, care are si rol de Power Stage. 

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii