ŠKODA a adus modificări ample modelului său care înregistrează cele mai ridicate vânzări. Începând cu finele acestui an, ŠKODA OCTAVIA va fi disponibilă cu un design nou pentru secţiunile faţă şi spate, cu soluţii de ultimă oră privind asistarea şoferului, sisteme noi de infotainment şi de conectivitate, precum şi cu alte dotări noi.

Skoda Octavia
"Inima mărcii" are elemente noi de design în partea din faţă şi în cea din spate.
Farurile sunt disponibile cu tehnologie full-LED de ultimă oră.
Sunt oferite sisteme de infotainment de ultimă generație, cu display cu design de tip glass.
ŠKODA Connect permite interconectarea versatilă cu serviciile online mobile.
Sisteme de asistenţă cu tehnologii din clasa auto medie.
Cinci motoare TSI şi TDI cu performanţe ridicate şi consum redus.

ŠKODA a adus modificări ample modelului său care înregistrează cele mai ridicate vânzări. Începând cu finele acestui an, ŠKODA OCTAVIA va fi disponibilă cu un design nou pentru secţiunile faţă şi spate, cu soluţii de ultimă oră privind asistarea şoferului, sisteme noi de infotainment şi de conectivitate, precum şi cu alte dotări noi. Modelul compact se prezintă în formă maximă, atât ca limuzină, cât şi în versiunea Combi, dând din nou dovadă de caracterul său unic în acest segment.

"ŠKODA OCTAVIA a reprezentat dintotdeauna o  clasă de sine stătătoare în segmentul compact", a declarat Preşedintele Consiliului de Administraţie ŠKODA, Bernhard Maier. Fiind "inima mărcii", Octavia a conturat încă de la început evoluţia extraordinară a mărcii ŠKODA şi a făcut ca această companie să fie ceea ce este azi: un producător auto internaţional de succes, prezent în peste 100 de pieţe la nivel mondial. Cu ŠKODA OCTAVIA acum complet actualizată, suntem încrezători că vom continua această evoluţie în mod sustenabil."

ŠKODA OCTAVIA este modelul cu cele mai mari vânzări ale fabricantului ceh de automobile. În partea de sus a segmentului său, bestseller-ul mărcii ŠKODA a definit noi standarde în privinţa spaţiului, a funcţionalităţii, siguranţei şi confortului, dar şi a designului şi raportului preţ/valoare. În cei 20 de ani de la reintroducerea modelului ŠKODA OCTAVIA, adică începând cu 1996, cinci milioane de clienţi din întreaga lume au optat pentru unul dintre membrii familiei OCTAVIA. Cu versiunea actualizată a modelului ŠKODA OCTAVIA, marca plănuieşte să continue povestea de succes a predecesorilor săi şi să consolideze în continuare poziția ŠKODA pe pieţele internaţionale.

Liniile noii ŠKODA OCTAVIA au căpătat şi mai multă forţă, mai ales în partea din faţă. Cele câte două faruri învecinate desenează "faţa cu patru ochi", cu accente cristaline. La cerere, acestea luminează cu tehnologie full-LED. Emblema mărcii a devenit şi mai marcantă, secțiunea frontală are acum şi mai multă forţă, fiind mai lată şi cu un caracter şi mai puternic.

Spaţiul disponibil în interiorul acestei versiuni a modelului ŠKODA OCTAVIA este în continuare unul dintre cele mai mari din clasă. Atât limuzina, cât şi varianta Combi oferă un spaţiu interior de 1.782 milimetri şi 73 milimetri de spaţiu la nivelul picioarelor. Portbagajul are o capacitate de 590 litri, respectiv 610 litri (Combi), iar când spătarele scaunelor din spate sunt rabatate, volumul creşte chiar la 1.580, respectiv 1.740 litri (Combi). Pentru OCTAVIA COMBI este disponibil opţional un hayon cu acţionare electrică.

Modificările au adus şi noi sisteme de infotainment pentru ŠKODA OCTAVIA. Toate cele patru sisteme (Swing şi Bolero, precum şi sistemele de navigaţie Amundsen şi Columbus) au acum ecrane capacitive, cu design de tip glass, care răspund chiar şi la atingerile uşoare. Sistemul Columbus  are un display de 9,2 inchi; sistemul de vârf oferă şi hotspot WiFi şi, dacă se doreşte, inclusiv un modul de card SIM cu viteză LTE pentru conexiunea ultra-rapidă de internet.

Modelul ŠKODA OCTAVIA revizuit dispune şi de soluţii de conectivitate de ultimă oră. ŠKODA Connect este compus din Infotainment Online şi CareConnect. CareConnect este disponibil pentru toate versiunile de echipare ŠKODA OCTAVIA (cu excepţia versiunii G-TEC).

ŠKODA OCTAVIA face de asemenea un pas înainte în privinţa sistemelor de asistenţă, cu tehnologii care până în prezent au fost oferite doar în clasa medie. Când OCTAVIA este folosită pentru remorcare, asistentul pentru remorcă va prelua controlul direcţiei, când automobilul se deplasează încet în marşarier. Sistemul de protecţie a pietonilor completează funcţia Front Assist. De asemenea, asistentul pentru parcare a fost optimizat şi mai mult. În baza radarului din spate, sistemele Blind Spot Detection şi Rear Traffic Alert permit schimbarea în siguranţă a benzilor de rulare şi ajută de asemenea la ieşirea în marşarier de pe locurile de parcare. Camera video retrovizoare afişează zona din jurul maşinii pe ecranul de la bord.

În plus au fost adăugate noi funcţii şi dotări la soluţiile Simply Clever deja numeroase: cheia care permite personalizarea astfel încât mai mulţi utilizatori să-şi poată salva setările şi reglajele preferate, precum şi volanul încălzit, măsuţele rabatabile pe spătarele scaunelor din faţă, suporturi pentru sticle care ajută la deschiderea PET-urilor, iar versiunea Combi are în portbagaj o lanternă detaşabilă.

Cele cinci motoare TSI şi cele patru motoare TDI compun o gamă de motorizări cu performanţe ridicate şi consum redus de combustibil. Capacitatea cilindrică a acestor motoare este între 1,0 şi 2,0 litri, iar plaja de puteri începe cu 63 kW (84 CP) şi se încheie cu motorul de top de 135 kW (184 CP). Pentru aproape toate motoarele versiunii actualizate a modelului ŠKODA OCTAVIA este disponibilă o transmisie DSG cu 6 sau 7 trepte, suplimentar faţă de transmisia manuală. ŠKODA oferă tracţiune integrală pentru motoarele 1,8 l TSI şi 2,0 l TDI. O dotarea deosebit de atractivă este sistemul opţional de control adaptiv al şasiului (DCC) care îi permite şoferului să adapteze caracteristicile direcţiei şi ale suspensiei, fiind disponibile modurile Comfort, Normal şi Sport. Jantele din aliaj uşor au dimensiuni între 16 şi 18 inchi şi sunt oferite în variate modele de design.

Versiunea revizuită a modelului ŠKODA OCTAVIA (limuzină şi Combi) va fi disponibilă pe primele pieţe începând cu finele anului. Primele livrări vor avea loc la începutul anului 2017.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager ŠKODA 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii