Flancurile ranforsate cu aramida
Gropile din carosabil sau parcarea prin urcarea vehiculului pe bordură, pot deteriora grav anvelopele. Pietrele ascuțite rezultate în urma concasării pot de asemenea deteriora anvelopa, făcând-o de multe ori inutilizabilă. Dacă anvelopa a suferit un impact brusc și puternic, se recomandă inspectarea ei cât mai rapidă la un distribuitor de anvelope. Deteriorarea flancului impune de obicei achiziționarea și montarea unei anvelope noi.

Tehnologia Aramid Sidewall dezvoltată de Nokian Tyres oferă un nou nivel de durabilitate și protecție în condiții solicitante de drum. În compusul din care este realizat flancul anvelopei este integrată fibra sintetică, rezistentă, de aramidă careîl fortifică. Această fibră conferă anvelopei un plus de rezistență la impact și tăieturi care altfel ar putea să deterioreze grav anvelopa.

Nokian Tyres extinde utilizarea tehnologiei Aramid Sidewall, patentată pentru anvelopele de tip SUV, proiectate pentru condiții solicitante și variate pe timp de iarnă. De la începutul anului 2017, tehnologia unică cu fibră de aramidă, care oferă protecție suplimentară și sporește durabilitatea, va fi disponibilă pe o gamă mai largă de produse, incluzând anvelopele de iarnă Nokian Hakkapeliitta LT și anvelopele de vară Nokian Rotiiva.

Am primit foarte multe reacții pozitive de la șoferii de SUV-uri, inovația noastră dovedindu-și funcționalitatea în practică. Această caracteristică unică, care asigură durabilitate, oferă mai mulți  kilometri lipsiți de griji conducătorilor auto. Deteriorarea accidentală a anvelopei poate cauza un cost de reparație ridicat, dar flancul cu fibră de aramidă, care protejează anvelopa la impact lateral, poate chiar să prevină deteriorarea,” declară Petri Niemi, lider Product Management la Nokian Tyres.

Suntem într-o dezvoltare continuăa produselor noastre. De altfel, scopul este de a îmbunătăți caracteristicile produselor existente și de a genera valoare adăugată pentru consumatorii și distribuitorii noștri,” spune Niemi.

Structura flancului cu fibră de aramidă, care a fost utilizată pentru prima dată la realizarea anvelopei cu ținte Nokian Hakkapeliitta 8 SUV, câștigătoare a numeroase teste, este extraordinar de rezistentă la uzură și tăiere. Fibra extrem de rezistentă inclusă în structura flancului este de asemenea utilizată în aviație și în industria de apărare.

Fiecare produs care înglobează tehnologia Aramid Sidewall poartă logo-ul Aramid pe flanc.
Gama extinsă de modele disponibile în România care utilizează această tehnologie începând cu 1 ianuarie 2017 include:
Nokian Rockproof
Nokian Rotiiva AT Plus & Nokian Rotiiva AT
Nokian Rotiiva HT

Modele disponibile în România care utilizau deja tehnologia Aramid Sidewall sunt:
Nokian WR SUV 3
Nokian Line SUV
Nokian zLine SUV

Sursa: Olivia Baltatescu, Account Executive MCCANN PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii