Hyundai a testat i30N
i30 N, cel de-al treilea membru al familiei i30, se afla in prezent in plin proces de dezvoltare inaintea lansarii oficiale din Europa.
La sesiunea de testare a participat pilotul WRC Thierry Neuville.

Hyundai testeaza, in conditii de iarna, primul model dezvoltat in cadrul diviziei de performanta a marcii. i30N, cel de-al treilea membru al familiei i30, va fi lansat in Europa in a doua jumatate a anului 2017, dupa debutul versiunii in cinci usi din luna ianuarie, precum si a variantei i30 Wagon in cadrul Salonului Auto de la Geneva, in luna martie.

Hyundai i30N a fost dezvoltat avand ca sursa de inspiratie domeniul motorsport. Pe parcursul testarilor din Suedia, Thierry Neuville, pilotul Hyundai Motorsport din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, a verificat performantele autovehiculului pe un lac inghetat. Momentele au fost surprinse intr-un film de prezentare.


"Clientii sunt foarte interesati de noul model, motiv pentru care sunt fericit ca am avut sansa de a fi implicat in proiect. Inginerii Hyundai au acordat o atentie deosebita pentru dezvoltarea cutiei de viteze si a diferentialului. De asemenea, autovehiculul dispune de tractiune si stabilitate sporite in conditii de drum alunecos, fiind totodata usor de manevrat. Un conducator auto va beneficia de o senzatie similara de condus cu cea oferita de o masina de curse", a declarat Thierry Neuville. 

Testele pentru dezvoltarea si reglarea sistemelor dinamice ale autovehiculului se desfasoara in Arjeplog, Suedia. Sistemul de control electronic al stabilitatii (ESC), diferentialul electronic cu alunecare limitata (eLSD), directia, amortizoarele, suspensia, precum si anvelopele sunt verificate in conditii meteorologice extreme, la temperaturi de pana la - 30o C.

"Obiectivul Hyundai este de a asigura experiente dinamice la volan, aspect evidentiat si de logo-ul N, care simbolizeaza traseul sinuos al unui circuit de curse", a mentionat Alexander Eichler, Head of High-Performance Vehicle Test and Development al Centrului Tehnic Hyundai Motor Europa.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii