Noul SUV compact de la ŠKODA se numeşte KAROQ. Denumirea şi ortografierea provin din limba locuitorilor nativi din Alaska, poporul Alutiiq, un trib de indigeni care trăieşte pe o insulă în partea sudică a coastei Alaskăi.

ŠKODA KAROQ
Denumirea şi ortografierea au fost derivate din limba indigenilor din Alaska.
Denumirea KAROQ este format din combinaţia termenilor ‘KAA’RAQ’ (maşină) şi ‘RUQ’ (săgeată).
Terminologie coerentă pentru toate modelele SUV actuale şi viitoare.
Lansând KAROQ, ŠKODA avansează considerabil cu strategia sa în segmentul SUV.
Premiera mondială a noului SUV compact va avea loc în 18 mai la Stockholm.

Noul SUV compact de la ŠKODA se numeşte KAROQ. Denumirea şi ortografierea provin din limba locuitorilor nativi din Alaska, poporul Alutiiq, un trib de indigeni care trăieşte pe o insulă în partea sudică a coastei Alaskăi. Pentru denumirea noului SUV compact, ŠKODA a folosit modul de scriere utilizat şi la ŠKODA KODIAQ, iar astfel a creat o nomenclatură unitară pentru modelele SUV actuale şi viitoare ale mărcii. ŠKODA KAROQ va fi prezentată pentru prima dată publicului la Stockholm, în 18 mai şi reprezintă un important moment în campania SUV a mărcii ŠKODA.

“ŠKODA KAROQ este un SUV cu design absolut nou, care defineşte noi standarde pentru marca noastră şi pentru acest segment în general. Lansând acest nou SUV, facem următorul pas logic în strategia noastră privind automobilele SUV", a declarat Preşedintele Consiliului de Administraţie ŠKODA, Bernhard Maier. "ŠKODA KAROQ impresionează cu identitatea sa de marcă unică şi cu identitatea sa de produs distinctivă şi, alături de punctele forte tipice modelelor ŠKODA, introduce în segmentul SUV şi noul limbaj de design emoţional al mărcii", a mai adăugat Maier.   

La fel cum s-a întâmplat anterior şi cu ŠKODA KODIAQ, populaţia de pe insula Kodiak a inspirat numele modelului ŠKODA KAROQ. Coordonatele arhipelagului din sudul coastei Alaskăi sunt 57°N şi 153°V, iar natura sa neatinsă este realmente fascinantă. În limba nativilor tribului Alutiiq care trăiesc aici, maşină se spune ‘KAA’RAQ’. Ei folosesc termenul ‘RUQ’ pentru săgeată, simbolul care reprezintă elementul central al emblemei ŠKODA şi exprimă dinamismul mărcii. Astfel, denumirea noului SUV compact de la ŠKODA – ŠKODA KAROQ – este format din combinaţia plină de forţă a acestor doi termeni.

"Este important ca noul nostru SUV să aibă un nume puternic. De asemenea, acesta se încadrează în abordarea pe care o aplicăm tuturor modelelor noastre SUV", a supus Werner Eichhorn, membru al Consiliului de Administraţie ŠKODA, responsabil pentru Marketing. "Totodată, creăm pentru clienţii noştri această valoare excepţională de recunoaştere inconfundabilă a mărcii", a continuat Eichhorn.

Ca partea a strategiei ŠKODA 2025, marca va continua să-şi extindă coerent gama de modele în anii următori. Accent se va pune în mod special asupra extinderii gamei de SUV-uri. Odată cu lansarea modelului ŠKODA KODIAQ, pe pieţele internaţionale a fost lansat un nou SUV de talie mare. Prin lansarea modelului ŠKODA KAROQ, compania defineşte acum un nou punct de turnură. Noul SUV compact îşi va avea premiera mondială în 18 mai la Stockholm. Lansarea pe piaţă va avea loc în a doua jumătate a anului 2017.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii